Siyasi tansiyon da hikaye.
Koskoca darbe girişimi sonrası bile 3.09 dan 2.92 ye gevşeyen bir kur gördük..
Darbe de mi siyasi gerilim had safhada idi şu an ki referandum da mı..
MB 2 tane kritik hata yaptı..
Erdem.B. sonrası show amaçlı faiz indirimine girişti..Hemde FED in faiz artıracam faiz artıracam söylemlerinin olduğu bi dönemde sen faizleri indirirsen gece nin bir yarısı sigara yakarsın düşman askeri için..
Temkinli duruş sürecek idi..
Bir sonuç alınmadı..Ne ekonomi uçtu ne büyüme patladı ne işsizlik düştü.
Üzerine darbe oldu (hayde bu hesaplanamaz bi olay dı diyelim) bir anda ortalık karışınca elinde düşük faiz siyasi gerilim ile kalakaldın..
1.5. cu hata darbe girişimi sonrası siyasilerin çok fazla ekonomi konuşmaları oldu.halbuki yılların siyasileri..
2. en büyük hatası da piyasaya oluk oluk tl sürmesi ve faiz artışında çok geç kalması oldu.Tabi 6 aydan beri faiz indiren birisi ise öyle lap diye 180 derece dönüş yapıp artıramazsında..Ama el mecbur idi..Şu anda bile artırdım ama aslında artırmadım ayaklarında...

FED bile faizlere dokunurken kırk dereden su getirirken sen böyle langır lungur Türkiye gibi ne siyasal yapısı ne ekonomik yapısı stabil olmayan bir ülkede faiz indiremezsin..
Kimse FED med trump murup demesin..Aynen yazdığın gibi FED bi bize mi çıkarıyor faizleri..
Yahu boğaz boğaza gelinen ABD nin sınır komşusu mxn bile bu kadar değer kaybetmedi trump sonrası ne trump u imiş bu..
Yer İmleri