Sayfa 15/250 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. Değerli arkadaşlar bende buraya sizlerin katkısını beklerim. Trollük yapmadan... Obejktif herşeyi ama herşeyi yazalım. Amaç bilgi paylaşımı...

Yeri gelir BISt i yeri gelir USD ı... Ama sonuna kadar kasıtlı ve direkt herhangi bir şeyi kimsenin savunmasına gerek yok.. Burada işimizin para kazanmak olduğunu düşünüyorum...

Neyse;

Gelelim pozisyonuma..

%5 daha 3,8350 TL den USD satışı yaptım... Böylece TL portföyümde TL oranım %20 olurken; USD portföyüm %80 olarak duruyor...

Değerli arkadaşlar düşüncem şudur. Dalga ile hareket etmek gerekir. USD yükseldikçe kademeli USD satıp inerken kademeli yerine koymak gerekir..

Bana ne! Ben satmam USD ı mı gömerim.. Yatarım.. Öperim.. Koklarım... Yalarım.. Demenin finans ve para kazanma ile manası yoktur.. Onun için başka başlıklarda var...

Geri gelir 3,72 TL den %20 TL ile daha fazla USD alırsın...

Unutmayın 2016 Aralık ta USD 3,94 TL iken 10 ay sonra USD 3,38 TL olucak deseydik ne ilan edilirdik, bilemiyorum..

Neyse...

Maalsef yön USD da yukarıdır.. Lakin 3,70-3,75-3,85-3,90-4,00-4,10 diye hiçbir şey sonsuza dek yukarı gitmez. Elbet bir yerde düzeltmesi gelir..

Şahsi fikrim olarak bu yıl içerisiende USD ın tepe noktası olarak 3,95 TL yi görüyorum. Bu tepeden sert bir düzeltme ile en az %5 yılbaşına doğru 3,75-3,70 bandına geleceğini düşünüyorum. Lakin FED in yeniden bilanço küçültme işi devreye girince yeniden Mart ayı gibi 4,00 TL ler oradan Mayıs gibi 4,50 TL ye ve de yıl içinde 4,75 TL ile yeni zirve yapıp FED bilanço faiz fiyatlamasını gerçekleştirip yıl sonuna doğru yeniden 4,35 TL bandına çekileceğini düşünmekteyim...

Bu benim USD daki 1 yıllık öngörümdür....

Bazı insanların USD 4 TL oradan 5 TL oradan 6 TL buradan zıplayıp USD bu yükselip 9 TL olucak gibi saçma sapan fikirlerini itibar etmeyiniz...

Neden ?

Çünkü rasyonel yani akılcı değildir...

Neden.. Önce şu soruyu kendimize bir soralım... (Hesabımda 3,43 TL maliyetli 180K USD olan birisi olarak)

USD 1 yıl içinde 7 TL olursa n'olur?

Ben zengin olurum... (Duygusal Yaklaşım)

Ama Garanti Batar, Akbank Batar, Koç Batar, Sabancı Batar yani türlü tevir herkes biter...

Bu durumda MB sının da Bostan korkuluğu pozisyonunda filan olmasını beklememiz gerekiyor.. Yani USD 4 TL oradan bir ay sonra 5 TL olucak oradan 6 TL olucak sonra 9 TL olucak dersem bende burada TROLLÜK yapıyorum demektir..

Yok öyle bir şey...

MB çıkar 100 baz faiz artırır USD ın yükselişi durur...

Ama bizim hedef o anı yada tepeyi yakalamaya çalışmaktır. Tepe noktası olamasa bile omuz hizasını yakalamaktır.. O sebeble ben kademeli işlem derim...

BIST te gelince BIST öyle bir araftaki aşağıya tükürse sakal yukarı tükürse bıyık misali...

Yükselen USD kuru BIST in aşağıya kırılmasını engelliyor.. Yani satıcı satamıyor...

Şu durumda kanımca TL en ucuza satılan araçtır.. O sebeble elinde TL ile kalakalmış kişilere şurdan şunu al filan diyemem..

Kahvede ol, kakao da ol, leblebide , gümüşte, altında ol ama TL de olmamalıydın....

Çünkü bunlarda isen; buralardan kademeli olarak her yükselişi fırsat bilip ucuz TL yi almalısın...

Çünkü biz amatörlerin işi; bu piysalarda para kazanabilmek için; "ne ucuz ise onu almaktan" geçer..

TL de ise faize park et ve izle...

Hangisi ucuzlamaya başlar ise onu kademeli al derim...

Değerli arkadaşlarım burada yazdıklarımı asla Yatırım Tavsiyesi Olarak Değerlendirmeyiniz. Bir tür beyin fırtınası ve aklımda olanları yazıya döküyorum... Okuyunuz ve geçiniz...

Bol kazançlar..

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar bende buraya sizlerin katkısını beklerim. Trollük yapmadan... Obejktif herşeyi ama herşeyi yazalım. Amaç bilgi paylaşımı...

Yeri gelir BISt i yeri gelir USD ı... Ama sonuna kadar kasıtlı ve direkt herhangi bir şeyi kimsenin savunmasına gerek yok.. Burada işimizin para kazanmak olduğunu düşünüyorum...

Neyse;

Gelelim pozisyonuma..

%5 daha 3,8350 TL den USD satışı yaptım... Böylece TL portföyümde TL oranım %20 olurken; USD portföyüm %80 olarak duruyor...

Değerli arkadaşlar düşüncem şudur. Dalga ile hareket etmek gerekir. USD yükseldikçe kademeli USD satıp inerken kademeli yerine koymak gerekir..

Bana ben satmam USD ı mı gömerim.. Yatarım.. Demenin manası yoktur.. Geri gelir 3,72 TL den %20 TL ile daha fazla USD alırsın...

Unutmayın 2016 Aralık ta USD 3,94 TL iken 10 ay sonra USD 3,38 TL olucak deseydik ne ilan edilirdik, bilemiyorum..

Neyse...

Maalsef yön USD da yukarıdır.. Lakin 3,70-3,75-3,85-3,90-4,00-4,10 diye hiçbir şey sonsuza dek yukarı gitmez. Elbet bir yerde düzeltmesi gelir..

Şahsi fikrim olarak bu yıl içerisiende USD ın tepe noktası olarak 3,95 TL yi görüyorum. Bu tepeden sert bir düzeltme ile en az %5 yılbaşına doğru 3,75-3,70 bandına geleceğini düşünüyorum. Lakin FED in yeniden bilanço küçültme işi devreye girince yeniden Mart ayı gibi 4,00 TL ler oradan Mayıs gibi 4,50 TL ye ve de yıl içinde 4,75 TL ile yeni zirve yapıp FED bilanço faiz fiyatlamasını gerçekleştirip yıl sonuna doğru yeniden 4,35 TL bandına çekileceğini düşünmekteyim...

Bu benim USD daki 1 yıllık öngörümdür....

Bazı insanların USD 4 TL oradan 5 TL oradan 6 TL buradan zıplayıp USD bu yükselip 9 TL olucak gibi saçma sapan fikirlerini itibar etmeyiniz...

Neden ?

Çünkü rasyonel yani akılcı değildir...

Neden.. Önce şu soruyu kendimize bir soralım... (Hesabımda 3,43 TL maliyetli 180K USD olan birisi olarak)

USD 1 yıl içinde 7 TL olursa n'olur?

Ben zengin olurum...

Ama Garanti Batar, Akbank Batar, Koç Batar, Sabancı Batar yani türlü tevir herkes biter...

Bu durumda MB sının da Bostan korkuluğu pozisyonunda filan olmasını beklememiz gerekiyor.. Yani USD 4 TL oradan bir ay sonra 5 TL olucak oradan 6 TL olucak sonra 9 TL olucak dersem bende burada TROLLÜK yapıyorum demektir..

Yok öyle bir şey...

MB çıkar 100 baz faiz artırır USD ın yükselişi durur...

Ama bizim hedef o anı yada tepeyi yakalamaya çalışmaktır. Tepe noktası olamasa bile omuz hizasını yakalamaktır.. O sebeble ben kademeli işlem derim...

BIST te gelince BIST öyle bir araftaki aşağıya tükürse sakal yukarı tükürse bıyık misali...

Yükselen USD kuru BIST in aşağıya kırılmasını engelliyor.. Yani satıcı satamıyor...

Şu durumda kanımca TL en ucuza satılan araçtır.. O sebeble elinde TL ile kalakalmış kişilere şurdan şunu al filan diyemem..

Kahvede ol, kakao da ol, leblebide , gümüşte, altında ol ama TL de olmamalıydın....

Çünkü bunlarda isen; buralardan kademeli olarak her yükselişi fırsat bilip ucuz TL yi almalısın...

Çünkü biz amatörlerin işi; bu piysalarda para kazanabilmek için; "ne ucuz ise onu almaktan" geçer..

Hangisi ucuzlamaya başlar ise onu kademeli al derim...

Değerli arkadaşlarım burada yazdıklarımı asla Yatırım Tavsiyesi Olarak Değerlendirmeyiniz. Bir tür beyin fırtınası ve aklımda olanları yazıya döküyorum... Okuyunuz ve geçiniz...

Bol kazançlar..
    2019 sonu dolar 7,5TL. açık ve NET. alım satım vakit kaybı ve risk anlamına gelir.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    2019 sonu dolar 7,5TL. açık ve NET. alım satım vakit kaybı ve risk anlamına gelir.
    Sn.Power öncelikle size hoşgeldiniz demek isityorum... 2019 öngörüm yok... Haklı olabilirsiniz... Ben sadece 2018 sonuna kadar olan yerde maksimum tepe olarak 4,75 TL yi belirliyorum...

Alım satım risk kabul...

Ama unutmayınız...

"RİSKİ ALAN ŞAMPANYAYI İÇER.."

Umarım burada yazılarınızı paylaşırsınız... Gerçekten yazılarınızda hakaret yok.. Bazı fiyatlamalarınıza katılamasamda okumaktan gerçekten zevk aldığım bir yatırımcısınız..

Tekrar hoşgeldiniz diyorum...

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Power öncelikle size hoşgeldiniz demek isityorum... 2019 öngörüm yok... Haklı olabilirsiniz... Ben sadece 2018 sonuna kadar olan yerde maksimum tepe olarak 4,75 TL yi belirliyorum...

Alım satım risk kabul...

Ama unutmayınız...

"RİSKİ ALAN ŞAMPANYAYI İÇER.."

Umarım burada yazılarınızı paylaşırsınız... Gerçekten yazılarınızda hakaret yok.. Bazı fiyatlamalarınıza katılamasamda okumaktan gerçekten zevk aldığım bir yatırımcısınız..

Tekrar hoşgeldiniz diyorum...
    2019 sonu çok önemli bence şimdiden analiz yapmaya başlayın. benim içinde o zaman bir kırılma noktası olacak. Bu tarihte dolar 7,5 olunca ekonomi dengeyi bulacak,keşke şu an 7,5 olsada ülke kendine gelse.ama işte bir süre ayak diretecekler.ucuz dolara alışmışlar.

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku

..
    Aynen öyle yapıyorum.. Tl gecelik mevduatta .. gözleri 4 açtım beklemedeyim

6. ABD de de büyüme oldukça iyi geldi. %2,5 beklenirken %3 oldu. Bu büyüme verisi ile kurda beklentim 3,84 TL ve üzeri idi. Ama olmadı. Sanırım USD şimdilik iyi fiyatlandım dedi.. Aralık faiz artışı gerçekleşince de bu tecrübe ile kurda yükselme umudum törpülendi... Bilakis gerçekleşince risk bitti deyip fiyatlama tersten de çalışabilir...

3,84 TL üzeri görse idim; %5 daha USD satışı yapacaktım ama olmadı. Bilakis 3,80 TL lere doğru gevşedi..

Cuma kapanış heyecansız olucak...

Kısaca ters köşe...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,113
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    ABD de de büyüme oldukça iyi geldi. %2,5 beklenirken %3 oldu. Bu büyüme verisi ile kurda beklentim 3,84 TL ve üzeri idi. Ama olmadı. Sanırım USD şimdilik iyi fiyatlandım dedi.. Aralık faiz artışı gerçekleşince de bu tecrübe ile kurda yükselme umudum törpülendi... Bilakis gerçekleşince risk bitti deyip fiyatlama tersten de çalışabilir...

3,84 TL üzeri görse idim; %5 daha USD satışı yapacaktım ama olmadı. Bilakis 3,80 TL lere doğru gevşedi..

Cuma kapanış heyecansız olucak...

Kısaca ters köşe...
    ben yaklaşık 6 aydır vadelideyim....dolarları 3,88 civarı gönderdmiştim..ama son kervanı kaçırdım malesef.... Sn. selka biste giriş yapmayı düşündüğünüz bir seviye var mı?
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    ben yaklaşık 6 aydır vadelideyim....dolarları 3,88 civarı gönderdmiştim..ama son kervanı kaçırdım malesef.... Sn. selka biste giriş yapmayı düşündüğünüz bir seviye var mı?
    Sn Human... Bist te herkes akıllanmış durumda... Bundan 5 yıl önceki pozisyonlar yok.... Eskiden KY nerden alacağını bilmez nerden satacağını bilmezdi.. CITI yada Deutche çakar tokatlardı..

Lakin son 5 yılda Finansal Eğitim kursları hatta internet ortamından dahi dersler ile insanların finansal okur yazarlıkları oldukça arttı... Hal bu olunca CITI ve Deutche karşısında Bireyseller ciddi bir güç olma yolundalar.. Mesela USD ı oldukça iyi trade ediyorlar..

2016 yılında onca şeye rağmen 68,000 ler den 75,000 lere gelince GEL GEL yaptılar.. KY gelmedi... TR de durum 15 Temmuz sonrası daha da vahime doğru evrildi.. BIST ı bu iki firma 80,000 e getirdi.. 75000 ler den girmeyen KY 80,000 lerden nerde girecek derken 85,000 lere taşıdılar. Ardından Rating Şirketleri TR ekonomisie çakıyorlardı... S P zaten çakmış, ardından FITCH diğer yandan Moody s çaktı.. Bireyselin BIST i görecek durumu yoktu. Belki tarihinde tesadüf belki de bilinçli ilk defa yabancıdan iyi okumuştu.. Yabancı 85,000 endeksi aşağıya taşıyamazdı alıcısı yoktu.. Çaresiz yukarı taşıdı. Suriye savaşı patlak verdi 90,000 olduk, Rus uçağını düşürüp Rusya ile savaşın dibine geldik 95,000 olduk, Rusya Ekonomik ambargo koydu 100,000 olduk, AB ile papaz olduk AB den atılma riski çıktı 105,000 olduk, ABD ile papaz olduk BIST 110,000 oldu...Bu arad KY DTH larını 120 milyar USD dan 130 ordan 140 sonra 150 müteakip 160 hatta 190 milayr USD a kadar taşıdı...

110,500 endeks te yabancının elinde yığınla HİSSE, KY elinde 110 milyar USD dan artmış 190 Milyar USD a gelmiş DTH lar var...

Ne yapsın? Hisseleri satarsa kim kazanır?

Çaresiz enflasyonda %12 gelince USD bu durmaz ki enflasyon karşsında çatır çatır arttı.. 3,40-3,50-3,60-3,70-3,80 diye..

Ama USD artarken BIST inmedi... Durum daha da vahimleşti.

Yabancı buradan hisse satarsa KY çının elindeki USD ile onları zengin etmiş olacak...

Ya da çaresizce 115,000 lere oradan mantıksız bir şekilde kademelerde boş olunca çatır çatır 120,000 lere taşıyabilir...

Normalde 3,85 TL USD olduğu yerde Bıst in 85,000-90,000 bandında olması gerek...

Şu şartlar altında Bizim 82,000 endeks 3,90 TL USD olarak fiyatlanmamız gerekirken

108000 endeks 3,84 TL USD kuru olarak fiyatlanıyoruz. Bu anamoly ise Yerlileri zengin etmek istemeyen yabancıdan dolayı kaynaklanıyor.

DTH larımız 120 milayr USD a gelsin bakın Borsayı nasıl satıyorlar..

Bu durumda Yabancı ya kol kesip 85,000 lere indirip USD ını 4,35 TL den alıp bir daha gelmemek üzere gidecek, yada çaresizce 115000 lere tırmanıp USD ı yeniden 3,68 bandına getirip ani vuruşla 3,68 TL den USD ı alıp canını kurtarcaktır...

Tercihlerini bilmiyoırum.. O sebeble ben 3,84 TL den 1 ay önce sorsan FULL USD mı satardım derken şu an %5 satarım diyorum...

Çünkü TL bazında USD iyi kazandım ama BIST e bakıp sağlamasını yapınca ı ıh diyorum... Bu bist 85,000 e gelirse USD kuru 4,35 TL olur... O zaman ucuz bu USD deyip %5 kademli satarım diyorum...

Durum budur değerli arkadaşım....

Açıkca yazıyorum; Yerinde olsam %100 para kazanmak istersen 80,000-85000 bandında gir bir banka hissesi al ve 9 ay ekranını kapatmanı öneririm..

Çünkü ortalık şu aralar toz duman... Kimse burnunun ucunu dahi göremiyor...

Yabancı bile...

Sayfa 15/250 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •