Originally Posted by
selka
Deðerli arkadaþlar bende buraya sizlerin katkýsýný beklerim. Trollük yapmadan... Obejktif herþeyi ama herþeyi yazalým. Amaç bilgi paylaþýmý...
Yeri gelir BISt i yeri gelir USD ý... Ama sonuna kadar kasýtlý ve direkt herhangi bir þeyi kimsenin savunmasýna gerek yok.. Burada iþimizin para kazanmak olduðunu düþünüyorum...
Neyse;
Gelelim pozisyonuma..
%5 daha 3,8350 TL den USD satýþý yaptým... Böylece TL portföyümde TL oraným %20 olurken; USD portföyüm %80 olarak duruyor...
Deðerli arkadaþlar düþüncem þudur. Dalga ile hareket etmek gerekir. USD yükseldikçe kademeli USD satýp inerken kademeli yerine koymak gerekir..
Bana ben satmam USD ý mý gömerim.. Yatarým.. Demenin manasý yoktur.. Geri gelir 3,72 TL den %20 TL ile daha fazla USD alýrsýn...
Unutmayýn 2016 Aralýk ta USD 3,94 TL iken 10 ay sonra USD 3,38 TL olucak deseydik ne ilan edilirdik, bilemiyorum..
Neyse...
Maalsef yön USD da yukarýdýr.. Lakin 3,70-3,75-3,85-3,90-4,00-4,10 diye hiçbir þey sonsuza dek yukarý gitmez. Elbet bir yerde düzeltmesi gelir..
Þahsi fikrim olarak bu yýl içerisiende USD ýn tepe noktasý olarak 3,95 TL yi görüyorum. Bu tepeden sert bir düzeltme ile en az %5 yýlbaþýna doðru 3,75-3,70 bandýna geleceðini düþünüyorum. Lakin FED in yeniden bilanço küçültme iþi devreye girince yeniden Mart ayý gibi 4,00 TL ler oradan Mayýs gibi 4,50 TL ye ve de yýl içinde 4,75 TL ile yeni zirve yapýp FED bilanço faiz fiyatlamasýný gerçekleþtirip yýl sonuna doðru yeniden 4,35 TL bandýna çekileceðini düþünmekteyim...
Bu benim USD daki 1 yýllýk öngörümdür....
Bazý insanlarýn USD 4 TL oradan 5 TL oradan 6 TL buradan zýplayýp USD bu yükselip 9 TL olucak gibi saçma sapan fikirlerini itibar etmeyiniz...
Neden ?
Çünkü rasyonel yani akýlcý deðildir...
Neden.. Önce þu soruyu kendimize bir soralým... (Hesabýmda 3,43 TL maliyetli 180K USD olan birisi olarak)
USD 1 yýl içinde 7 TL olursa n'olur?
Ben zengin olurum...
Ama Garanti Batar, Akbank Batar, Koç Batar, Sabancý Batar yani türlü tevir herkes biter...
Bu durumda MB sýnýn da Bostan korkuluðu pozisyonunda filan olmasýný beklememiz gerekiyor.. Yani USD 4 TL oradan bir ay sonra 5 TL olucak oradan 6 TL olucak sonra 9 TL olucak dersem bende burada TROLLÜK yapýyorum demektir..
Yok öyle bir þey...
MB çýkar 100 baz faiz artýrýr USD ýn yükseliþi durur...
Ama bizim hedef o aný yada tepeyi yakalamaya çalýþmaktýr. Tepe noktasý olamasa bile omuz hizasýný yakalamaktýr.. O sebeble ben kademeli iþlem derim...
BIST te gelince BIST öyle bir araftaki aþaðýya tükürse sakal yukarý tükürse býyýk misali...
Yükselen USD kuru BIST in aþaðýya kýrýlmasýný engelliyor.. Yani satýcý satamýyor...
Þu durumda kanýmca TL en ucuza satýlan araçtýr.. O sebeble elinde TL ile kalakalmýþ kiþilere þurdan þunu al filan diyemem..
Kahvede ol, kakao da ol, leblebide , gümüþte, altýnda ol ama TL de olmamalýydýn....
Çünkü bunlarda isen; buralardan kademeli olarak her yükseliþi fýrsat bilip ucuz TL yi almalýsýn...
Çünkü biz amatörlerin iþi; bu piysalarda para kazanabilmek için; "ne ucuz ise onu almaktan" geçer..
TL de ise faize park et ve izle...
Hangisi ucuzlamaya baþlar ise onu kademeli al derim...
Deðerli arkadaþlarým burada yazdýklarýmý asla Yatýrým Tavsiyesi Olarak Deðerlendirmeyiniz. Bir tür beyin fýrtýnasý ve aklýmda olanlarý yazýya döküyorum... Okuyunuz ve geçiniz...
Bol kazançlar..
Yer Ýmleri