Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 575/1014 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ustelik o 1 Milyon TL. 1.100.000 ISYAT alir, yilda 165.000 TL, ay'da 13.750 TL. getirirken.

Bunu yazinca, cogunluk emlakci ya, kiziyorlar.

Peki bu adamlar neden iki de bir faizler insin diyor.?

Paranin getirisi ile insaatin getirisi bu kadar bariz acildigi icin, yaniliyormuyum ?
    Hisim Bey kizmaca yok

Enflasyonun %15 ten yukari oldugu bir ulkede ana paranin TL cinsinden erimesi cok kotu. Temettu yu katsaniz bile zarardasiniz

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    İstanbul'u beğenmeyenlere gelsin.

Eurodisney, Disneyworld halt etmiş .

https://www.facebook.com/73817548625...6373861438784/
    Ben sana NY un zenci mahallelerinden oyle videolar paylasirimki 2 sene uykun kacar

Her metropol sehirde var bunlar

Ahmetg Guest
    Zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların elektriği kesilecek!

https://indigodergisi.com/2017/10/zo...rem-sigortasi/

Ahmetg Guest
    yesilkoy deki Ataturk havalimani kapatiliyor

https://www.haberler.com/dhmi-atatur...177301-haberi/

5.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Hisim Bey kizmaca yok

Enflasyonun %15 ten yukari oldugu bir ulkede ana paranin TL cinsinden erimesi cok kotu. Temettu yu katsaniz bile zarardasiniz
    Kizmam merak etme,

Bence yaniliyorsun.

Isin icindeyim ve ne kazandigimi goruyorum.

Hisse miktarini biraz artirdim, simdi maaliyetim 76 kurus.

15 kurus verdigi taktirde kazancim %20, enflasyon kac %12, reel kazanc %8.

Seneye, maaliyetim kac, 61 kurus, 15 kurus verdigi takdirde kazancim ne % 24.6, enflasyon kac ? de ki %15 reel kar net 9 kurus,

Seneye, maaliyetim kac 46 kurus, yine 15 kurus verdigi takdirde kazancim ne kadar ? %32.6, enflasyon kac yine %15, reel kazancim ne % 17.

Bunlar matematik hesaplar, maalesef hep dogruyu soylerler.

Kimse de, dur ya galiba sen haklisin demez.

Neyse, ben senin paranla vedalasabilecegine inanmiyorum, hic yoksa tatilleri bedavaya getirirsin demistim, unut gitsin.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Kizmam merak etme,

Bence yaniliyorsun.

Isin icindeyim ve ne kazandigimi goruyorum.

Hisse miktarini biraz artirdim, simdi maaliyetim 76 kurus.

15 kurus verdigi taktirde kazancim %20, enflasyon kac %12, reel kazanc %8.

Seneye, maaliyetim kac, 61 kurus, 15 kurus verdigi takdirde kazancim ne % 24.6, enflasyon kac ? de ki %15 reel kar net 9 kurus,

Seneye, maaliyetim kac 46 kurus, yine 15 kurus verdigi takdirde kazancim ne kadar ? %32.6, enflasyon kac yine %15, reel kazancim ne % 17.

Bunlar matematik hesaplar, maalesef hep dogruyu soylerler.

Kimse de, dur ya galiba sen haklisin demez.

Neyse, ben senin paranla vedalasabilecegine inanmiyorum, hic yoksa tatilleri bedavaya getirirsin demistim, unut gitsin.
    her turlu goruse acigiz okudukca ogreniyoruz

bir sey sorucam

yillar itibari ile hic dolara cevirip getiriye baktinmi? Yani her maliyetini dolara cevirip sonra gelirinide dolara cevirip bir dolar karsiligi getiri % hesapladinmi?

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların elektriği kesilecek!

https://indigodergisi.com/2017/10/zo...rem-sigortasi/
    bazı haberlerde gördüm- dask zorunlu hale gelecekmiş !!

dask- isim olarak 'zorunlu deprem sigortası', yani zaten zorunlu 2000 yılından beri.. 2000- 2017 döneminde bu zorunlu sigortayı düzenli ödeyenlerin sayısı %2- satış olursa, yada yeni kiracı bulup da elektrik aboneliğini yeni kiracı üstüne alacakken dask sorgulanıyor, o senenin dask primi ödenince sorun halloluyor.. dask primi dediğimiz şey, 100 m2 ortalama bir konut için yıllık 100 TL civarı bir rakam.. sigortanın teminat kapsamı 160 bin TL, yani yaklaşık 140 yıllık prime karşılık riski garanti ediyorsun

şimdi bu dask ödemeyen %98 kitle almanya'da yaşıyor olsa hepsi bu ödemeyi yapacak, bu kesin.. aynı halk, aynı kitle 3 milyon almanya'da yaşıyor ve bu ödemeleri düzenli yapıyor, yollarda emniyet şeridine girmiyor- trafik kurallarına riayet ediyor, vergi kaçırmaya teşebbüs bile edemiyor vs vs

dask ödemeyen kitle, yarın deprem olsa, hep bir ağızdan bağırmaya başlayacak- devlet bize yardım etsin.. kardeşim sen 1 TL/m2/yıl primini bile ödemiyorsun (100bin dolar+ piyasa değeri olan evin için) ama yarın deprem olduğunda (veya benzeri doğal afet) -nerde bu devlet' diye yaygara koparacaksın.. sonra almanya şöyle şöyle, ama türkiye böyle böyle.. herkese layık olduğu idare..

8. Hırsız kesimi bir kenara koyuyorum, insanlar dünya vergi ödüyorlar. Özel İşlem ve Özel İletişim Vergileri de depremlere karşı toplanan vergiler, 20 yıldır toplandığına gore havuzdaki para 100 Milyar'ı geçmiştir heralde. E bir de herkes tek tek deprem sigortası mı alacak... Deprem sigortası denen nane dünyada da pek tutmayan birşey zaten. Bildiğim kadarıyla hiç bir ülkede de zorunlu değil.

http://www.swissre.com/media/news_re...insurance.html

Sayfa 575/1014 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •