Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 583/1014 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,657 - 4,664 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Mesela yabancı bir ülke vatandaşısınız..Türkiye'ye gelirken öyle zırt pırt vize almak istemiyorsunuz..THY nin kitapçığında diyor ki " gel arkadaş ...benden 1 milyon dolarlık bir ev satın al ...aynı zamanda hem ev sahibi ol hem Türk vatandaşı ....üstelik bu vatandaşlıkla 69 ülkeye vizesiz uç "...Fransa,İngiltere,İspanya ,Amerika, Kanada...şimdi ben de isterim ama yok buraları olmuyor..her Türk vatandşı gibi Somali,Kandahar,Burkina Faso,Namibya gibi daha 69 ülke ..seç beğen al...bu fırsat kaçmaz...ben turist olsam kuyruk olmadan bir an evvel lk uçağa biner Türkiye"ye ev almaya gelir, bizler gibi heryere vizesiz gitmenin keyfini çıkarırdım...

Vaay süper teklif..
    Şimdi düşünüyorum bu teklifi kim değerlendirir?
    Amerikalı? Fransız? Alman? İngiliz? Hollandalı? İsviçreli?
    Hadi canım sende.. Bunların bu teklife atlaması için kafayı yemiş olması gerek.. Ben afganistandan ev alırsam avrupalı da buradan ev alır.

Diğer tarafa bakalım. Suriyeli?
    Hayır onlar zaten beleş geliyor. Gelmeyeni de ensesinden tutup zorla getiriyoruz.
    Iraklı?
    Zaten onların yarısı bizim doğulularla akraba. Vatandaşlığa ihtiyaçları yok, bir ayakları zaten burada.
    Zengin suudi, katarlı, falan filan?
    Hayır onlardan da zaten alan aldı, almaya niyeti olmayan da kısa süreli gezmeye gelip, tekne kiralayıp arap müzikleri eşliğinde boğazı gezip, tarabya otelinin balkonundan rüzgara karşı salkımlarını yellendirip, sektör olup gidiyor..

Ne kaldı geriye? Hiç..
    Hayaller deste deste franklin, hayatlar metruk rezidans.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Mesela yabancı bir ülke vatandaşısınız..Türkiye'ye gelirken öyle zırt pırt vize almak istemiyorsunuz..THY nin kitapçığında diyor ki " gel arkadaş ...benden 1 milyon dolarlık bir ev satın al ...aynı zamanda hem ev sahibi ol hem Türk vatandaşı ....üstelik bu vatandaşlıkla 69 ülkeye vizesiz uç "...Fransa,İngiltere,İspanya ,Amerika, Kanada...şimdi ben de isterim ama yok buraları olmuyor..her Türk vatandşı gibi Somali,Kandahar,Burkina Faso,Namibya gibi daha 69 ülke ..seç beğen al...bu fırsat kaçmaz...ben turist olsam kuyruk olmadan bir an evvel lk uçağa biner Türkiye"ye ev almaya gelir, bizler gibi heryere vizesiz gitmenin keyfini çıkarırdım...
    Dalga geçmişler her halde!

1 Milyon dolarlan, tüm dünyada vatandaşlık bulunur!

Malta 650 bin Euro karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor.

1 milyon dolarlık şirket kurar veya hükümetçe belirlenen bir bölgede 500 bin dolarlık yatırım yaparsanız süresiz oturma izniniz oluyor. Ve beş yıl Amerika'da bulunursanız vatandaşlık geliyor.

800 bin dolarlık varlığınız varsa ve ülkede 400 bin dolarlık yatırım yaparsanız artık Kanadalısınız.

Aha bir kaç örnek!
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

bir çok insanın yıllar öncesinde toplumun dikkatine sunduğu ancak beton lobisi tarafından tartışılması engellenen öneriler ne idi ?

*** kaynakların verimli kullanılması
    *** şehirlerimizi yenileme fırsatını sürdürülemez finansman yöntemleri ile heba etmememiz gerektiği
    *** nüfus yoğunluğunun arttırılmaması gerekliliği
    *** inşaat emsallerinin dondurulması gerekliliği

ancak bunlar özellikle yapılmadı, zira beton ekonomisi ile hızlı (ama sahte) bir büyüme ortaya çıkıyor, ve yapılan çok büyük yönetimsel hataları örtüyordu, toplumun afyonun (sahte bir zenginlik/refah algısı) etkisinden kurtulması mümkün olmuyordu. ancak önümüzdeki dönemde bu sevimsiz paradigmanın değişeceğini umuyorum.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bir çok insanın yıllar öncesinde toplumun dikkatine sunduğu ancak beton lobisi tarafından tartışılması engellenen öneriler ne idi ?

*** şehirlerimizi yenileme fırsatını sürdürülemez finansman yöntemleri ile heba etmememiz gerektiği

ancak bunlar özellikle yapılmadı, zira beton ekonomisi ile hızlı (ama sahte) bir büyüme ortaya çıkıyor, ve yapılan çok büyük yönetimsel hataları örtüyordu, toplumun afyonun (sahte bir zenginlik/refah algısı) etkisinden kurtulması mümkün olmuyordu. ancak önümüzdeki dönemde bu sevimsiz paradigmanın değişeceğini umuyorum.
    Paradigma ; Belirli bir alanda çalışan bilim adamlarının paylaştığı ortak değerler ve anlayışlar dizisi.

Sozluk anlami bu.

16 yildir hangi ortak degerleri degisti de, onumuzdeki donemde degisecek.

Nufus politiklari surekli cahil niteliksiz adam uretiyor, bunlari kendi secmenleri olarak goruyor.

Ailelerinin itirazina ragmen gucsuzlerin cocuklarini Imam Hatip okullarina dolduruyor.

32 aracla Cuma namazlarina gidiyor, ucak aliyor, helicopter aliyor, zirhli Mercedes aliyor.

Yarattigi rant beklentisiyle milletin ahlakini bozup, herkesin kendine bagimli olmasini sagliyor.

Bunlar degisebilir paradigmalar mi ?

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Paradigma ; Belirli bir alanda çalışan bilim adamlarının paylaştığı ortak değerler ve anlayışlar dizisi.

Sozluk anlami bu.

16 yildir hangi ortak degerleri degisti de, onumuzdeki donemde degisecek.

Nufus politiklari surekli cahil niteliksiz adam uretiyor, bunlari kendi secmenleri olarak goruyor.

Ailelerinin itirazina ragmen gucsuzlerin cocuklarini Imam Hatip okullarina dolduruyor.

32 aracla Cuma namazlarina gidiyor, ucak aliyor, helicopter aliyor, zirhli Mercedes aliyor.

Yarattigi rant beklentisiyle milletin ahlakini bozup, herkesin kendine bagimli olmasini sagliyor.

Bunlar degisebilir paradigmalar mi ?
    benim kullandığım anlamı : "bir şey için açık ve tipik örnek" ve sezdirdiği/çağrıştırdığı benzer anlamlar.

sizin söylediğiniz ve siyasal İslam'ın tipik özellikleri olarak yıllardır gördüğümüz şeyler ne yazık ki kolay değişebilecek şeyler değil. değişmemesi için ayrıca eğitim sistemini de defalarca yerle bir ettiler, yıktılar. bu acı verici bir konu, zira toplumun katetmesi gerekn yol uzun ve bizim istediğimiz kadar hızlı olmuyor.

diğer taraftan "...umuyorum" dedim zira şehircilik, özellikle istanbul bağlamında, sürdürülemez bir noktada, bir çözüm bulunmak zorunda.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. BİRAZ DA ZİHNİ SİNİR İŞLER.......

Arkadaşlar , 32 daireli merkezi sistemle ısıtılan bir apartmanda ( bu yıl ilk defa kalorifer yanıyor ) doğalgaz faturası nasıl pay edilecek ? Her daire girişinde kalorimetre var. Ama bazı uyanıklar, daire kapısının iç kısmında ki kırmızı- mavi renkli peteklere giden küçük vanaları kapatarak yakmamayı düşünüyor. ( 2-3 ay şehir dışında oluyorlarmış ) Oysa her daire 15 derece ısıtılmak zorunda değil mi ? Enerji verimliliği kanunu na göre faturanın %30 u daire metrekarelerine göre ortak gider olarak, geri kalan %70 kısmı ise kalorimetre de okunan değere göre paylaştırılması gerekir yazıyor. Ama insanlarda apartman kültürü olmadığından ; düz mantık '' kardeşim ben yakmam da ödemem, benim evim güneye bakıyor, kuzey cepheler ödesin vs. '' diyor. Kanunu önlerine koyarak okumalarını isteyince '' bana ne kanundan '' diyebiliyorlar. İşimiz zor. Yönetici sessiz kalıyor, zira bom boş bir adam. Müteahhit ama yazdığını zor okuyor.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

İstanbul Güngören semtinde MERTER AVM diye hatırladığım kadarıyla 10 yıl önce bir proje yapılmıştı. Hangi geri zekalı, hangi araştırmayı yaparak oraya o projeyi dikti cidden bilemiyorum ama buraları bilen, bu bölgede yaşayan en salak vatandaşa sorsalar o Avm nin tutunamayacağını öğrenebilirlerdi. Şimdi orası yıkıldı NEF betoncusu oraya yeni bir konut ağırlıklı bir proje yapıyor. Ulan ülkede zaten tasarruflar kıt, sermaye yetersiz, elin şeyine ihtiyaç duyulup 480 milyar dış borç yapmışınız sırf bu yüzden ülkenin bağımsızlığını bile tehlikeye atmışınız ama o KIT SERMAYEYİ böyle futursuzca betona heba ediyorsunuz. Tabi bunu normal zekalı, ülkesini seven az sayıda aklı başında insan söylüyor yoksa çoğunluk için tüm bu işler TÜRKİYENİN kalkınıp geliştiğinin işareti olarak sayılıyor.Hayır onlar için bu beton manyaklığı ne mok sayılırsa sayılsın benim gibilerin zerre kadar umurunda değil ama işler boka sardığında gelipte DOLAR tutan vatan hainidir demiyorlar mı işte o zaman ifrit oluyorsun.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İstanbul Güngören semtinde MERTER AVM diye hatırladığım kadarıyla 10 yıl önce bir proje yapılmıştı. Hangi geri zekalı, hangi araştırmayı yaparak oraya o projeyi dikti cidden bilemiyorum ama buraları bilen, bu bölgede yaşayan en salak vatandaşa sorsalar o Avm nin tutunamayacağını öğrenebilirlerdi. Şimdi orası yıkıldı NEF betoncusu oraya yeni bir konut ağırlıklı bir proje yapıyor. Ulan ülkede zaten tasarruflar kıt, sermaye yetersiz, elin şeyine ihtiyaç duyulup 480 milyar dış borç yapmışınız sırf bu yüzden ülkenin bağımsızlığını bile tehlikeye atmışınız ama o KIT SERMAYEYİ böyle futursuzca betona heba ediyorsunuz. Tabi bunu normal zekalı, ülkesini seven az sayıda aklı başında insan söylüyor yoksa çoğunluk için tüm bu işler TÜRKİYENİN kalkınıp geliştiğinin işareti olarak sayılıyor.Hayır onlar için bu beton manyaklığı ne mok sayılırsa sayılsın benim gibilerin zerre kadar umurunda değil ama işler boka sardığında gelipte DOLAR tutan vatan hainidir demiyorlar mı işte o zaman ifrit oluyorsun.
    [emoji122] [emoji122] [emoji122]

LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 583/1014 İlkİlk ... 83483533573581582583584585593633683 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •