Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
bir çok insanın yıllar öncesinde toplumun dikkatine sunduğu ancak beton lobisi tarafından tartışılması engellenen öneriler ne idi ?

*** kaynakların verimli kullanılması
*** şehirlerimizi yenileme fırsatını sürdürülemez finansman yöntemleri ile heba etmememiz gerektiği
*** nüfus yoğunluğunun arttırılmaması gerekliliği
*** inşaat emsallerinin dondurulması gerekliliği

ancak bunlar özellikle yapılmadı, zira beton ekonomisi ile hızlı (ama sahte) bir büyüme ortaya çıkıyor, ve yapılan çok büyük yönetimsel hataları örtüyordu, toplumun afyonun (sahte bir zenginlik/refah algısı) etkisinden kurtulması mümkün olmuyordu. ancak önümüzdeki dönemde bu sevimsiz paradigmanın değişeceğini umuyorum.
İstanbul Güngören semtinde MERTER AVM diye hatırladığım kadarıyla 10 yıl önce bir proje yapılmıştı. Hangi geri zekalı, hangi araştırmayı yaparak oraya o projeyi dikti cidden bilemiyorum ama buraları bilen, bu bölgede yaşayan en salak vatandaşa sorsalar o Avm nin tutunamayacağını öğrenebilirlerdi. Şimdi orası yıkıldı NEF betoncusu oraya yeni bir konut ağırlıklı bir proje yapıyor. Ulan ülkede zaten tasarruflar kıt, sermaye yetersiz, elin şeyine ihtiyaç duyulup 480 milyar dış borç yapmışınız sırf bu yüzden ülkenin bağımsızlığını bile tehlikeye atmışınız ama o KIT SERMAYEYİ böyle futursuzca betona heba ediyorsunuz. Tabi bunu normal zekalı, ülkesini seven az sayıda aklı başında insan söylüyor yoksa çoğunluk için tüm bu işler TÜRKİYENİN kalkınıp geliştiğinin işareti olarak sayılıyor.Hayır onlar için bu beton manyaklığı ne mok sayılırsa sayılsın benim gibilerin zerre kadar umurunda değil ama işler boka sardığında gelipte DOLAR tutan vatan hainidir demiyorlar mı işte o zaman ifrit oluyorsun.