Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 35/1014 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 273 - 280 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Öncelikle yeni eviniz ve kiracınız hayırlı olsun.

Evin değerinin enflasyon oranında arttığını varsaymışsınız bu ülkemizde bazı bölge ve zamanlarda gerçekleşmiyor, evin yıpranma ve tadilat durumuda dikkate alınmamış kiracı var kiracı var, birde öyle kiracılar var ki yıllarca para ödemeden evden çıkıp gitmiyorlar evet doğru yazdım adam çıkmıyor evden, tüm hepsi iyi gitse bile kiracı buldum bulamadım adam bana şunu dedi komşu aradı bunu dedi uzar gider,

Siz çok toz pembe yazmışsınız bende gördüğüm acı gerçekleri yazayım dedim mevduat dertsiz tasasız değil ama vade sonu ne olup ne biteceği belli ve sıcak para iyidir, tabi bence
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

2. kuzenim 2 sene önce ev aldı 360 bin tl ye
    geçen sene atıp tutuyordu evim 450 bin tl oldu diye ama bu sene baya karamsar
    öncelikle ev aldığında dolar 2 tl idi yani eve 180 bin dolar vermişti şu an 180 bin dolar 675 bin ediyor evinide bence satmaya kalksa 360 a bile satamaz ancak 300 eder
    şimdi bu ortamda ev almaktansa araba almak daha mantıklı en azından kurla hareket etmek zorunda ikinci el bile olsa
    benim arabam bile baktım baya değerlenmiş hem satmasıda kolay 1 2 bin tl düşük fiyata ver hemen gider.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!

3.  Alıntı Originally Posted by tarantula Yazıyı Oku
    kuzenim 2 sene önce ev aldı 360 bin tl ye
    geçen sene atıp tutuyordu evim 450 bin tl oldu diye ama bu sene baya karamsar
    öncelikle ev aldığında dolar 2 tl idi yani eve 180 bin dolar vermişti şu an 180 bin dolar 675 bin ediyor evinide bence satmaya kalksa 360 a bile satamaz ancak 300 eder
    şimdi bu ortamda ev almaktansa araba almak daha mantıklı en azından kurla hareket etmek zorunda ikinci el bile olsa
    benim arabam bile baktım baya değerlenmiş hem satmasıda kolay 1 2 bin tl düşük fiyata ver hemen gider.
    İkinci elde arabanın yıllık değer kaybı net olarak bellidir; yılık enflasyon kadar. Ne eksik ne fazla.

Sıfır araba alan hemen herkes arabayı satışa çıkardığında tl üzerinden aldığı fiyata koyuyor satışa. 3 sene de geçse öyle 5 sene de geçse öyle.

3-5 senede tabi dolar/euro değer kazanıyor, arabanın sıfırına zam yapılıyor falan filan derken arabanın sıfır fiyatı tl olarak neredeyse 2 katına varıyor.

Alıcı kişi de diyor ki, oh ne güzel arabamı 5 sene sonra bile ilk aldığım fiyata satabiliyorum. Negzel

Yukarıdaki değer kaybeden ev hesabı ile karşılaştırırsanız değer kaybının aşağı yukarı aynı olduğunu görürsünüz.

3-4 sene önce 520 bmw 150-200bin tl idi. şimdi 350-400bin olmuş sıfır fiyatı. 3-4 sene önce 150den alınan bmwlerin fiyatı hala 150bin. Bahsettiğim tam olarak bu.

Kim ne derse desin konutta ciddi kriz vardır , kiraya verip kredi taksidini öderim`e güvenen kesim için olurda işsizlik te söz konusu olursa bu risk fena halde can yakacaktır. Bu işi şimdiye kadar yapmış olanlar için diyecek bir şeyimiz yoktur ama hala yapmayı düşünen, hazır faizler düşükken bundan yararlanayım 240 ay vadeyle ( ki bu vadeler ancak belli projedeki evler için , o da giydirilmiş fiyatlar ile geçerlidir. ) ev alayım sonra kiraya verir kendi kendini öder diye düşünenler çok ama çok düşünüp hesap kitaplarını çok iyi yapsınlar.
    Son düzenleme : umutabi; 12-03-2017 saat: 18:30.

SKYLAND İSTANBUL DA YATIRIMLIK ŞEREFİYELİ BALKONLU OFİS KATI !!
    1.990.000 TL 3+1 193 m2
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...07132719/detay
    REPOİNT'DEN SKYLAND İSTANBUL PROJESİ'NDE A TİPİ ULTRA LÜKS DAİRE
    2+1 116 m2
    1.400.000 TL
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...pi-ultra-luks-
    daire-348682312/detay

SKYLAND SATILIK 2+1 169 m2
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...04885453/detay

SKYLAND İSTANBUL İYİ KONUMDA ORMAN MANZARA FIRSAT 1+1 82 m2
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...00325989/detay

Bakın taşı toprağı altın güzide şehrimiz İstanbulda sudan ucuz, projeden satılık hem daire hem ofis fırsatlarını sizinle paylaşıyorum. Proje söz verilen tarihten (tabi şimdilik kaydıyla 2 sene ) 2 yıl kadar gecikecek gibi gözüküyor ama o kadar kusur kadı kızında `da olur dimi !. Neysem ! hazır hükümetimiz beton sever yüce milletimiz için düşük faizlerde yaratmışken bence kaçırılmaz fırsat derim aman kaçırmayın. İleride finans merkezi falan olursak ( sahiden ne zaman oluyoruz ?...) Hollandalılara, Almanlara falan kiraya verir köşe olursunuz.
    Son düzenleme : umutabi; 12-03-2017 saat: 19:05.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Kim ne derse desin konutta ciddi kriz vardır , kiraya verip kredi taksidini öderim`e güvenen kesim için olurda işsizlik te söz konusu olursa bu risk fena halde can yakacaktır. Bu işi şimdiye kadar yapmış olanlar için diyecek bir şeyimiz yoktur ama hala yapmayı düşünen, hazır faizler düşükken bundan yararlanayım 240 ay vadeyle ( ki bu vadeler ancak belli projedeki evler için , o da giydirilmiş fiyatlar ile geçerlidir. ) ev alayım sonra kiraya verir kendi kendini öder diye düşünenler çok ama çok düşünüp hesap kitaplarını çok iyi yapsınlar.
    Intihar etmek daha kolay olsa gerek.sonuçta sadece sandalyeye bir tekme vuruyorsunuz.

240 ay işkence çekilirmi yaww.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Aşağıdaki Yorumu VKGYO 'NUN forumunda paylaştım . Şirket Finans Merkezinin Oradaki arsasına inşaat için bir firma ile anlaşıyor ...
    Şirketin piyasa değeri 562 milyon tl tek ihalede satın almadan sokulan kazık 450 milyon tl .....

Şimdi gelelim neden burada paylaştığıma ....
    Konut sertifikası cm2 bazında satışda malesef bu mantık ile yürütülecek ve İnsanlar Aleni soyulacak ..
    temettüler ( kiralar ) masraf adı altında birilerinin ceplerine gidecek ....
    Başında iş / koç / oyak yazmıyor ise kesinlikle bu grupların sertifikasını almak isteyenleri uyarın ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Daha Öncede Paylaştım Yine Paylaşıyorum Şirkete Ait Tek Soyut Done bu ;

kAYNAK ;
    http://www.guncelprojebilgileri.com/...olu/proje/3245

Editörün Yorumu
    Avrupa Konutları Yamanevler projesi çok yakında satışta!

Avrupa Konutları markası, Anadolu Yakası'na geçiyor. Avrupa Konutları Yamanevler adı verilen yeni proje, Ümraniye İnkılap Mahallesi'nde bulunan boru fabrikası arsası üzerinde yükselecek. Alemdağ Caddesi üzerinde yer alan Avrupa Konutları Yamanevler projesine D-100 Karayolu üzerinden rahatlıkla ulaşım sağlanabiliyor. Canpark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne yakın bir konumda yer alan Avrupa Konutları Yamanevler, Hisar Intercontinental Hastanesi'ne sadece 220 metre mesafede yükseliyor. Yaklaşık 465 milyon TL yatırım maliyetine sahip olan projenin satış ofisi 2017 yılının ilk ayında kurulacak. Projenin inşaatı 2017 yılının Haziran ayında başlayacak.

*Projede daire büyüklükleri ve fiyatları henüz belli değil.

Ödeme Seçenekleri
    Avrupa Konutları Yamanevler projesinde ödeme koşulları henüz belli değil.

Proje Hakkında
    Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Yamanevler projesi 61 bin 765 metrekarelik arsa üzerine kuruluyor. 14 bloktan oluşan projede 1.669 konut, 289 ofis ve 35 ticari üniteler yer alıyor. Toplam inşaat alanı 476 bin 273 metrekare olan Avrupa Konutları Yamanevler'de 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor.

------------------------------------------------------------------------------

KAYNAK

http://www.vakifgyo.com.tr/yatirim-p...id=985&id2=986

Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış, tarih, kültür, sanat ve bilimin başkenti İstanbul, 690.000 m² proje alanına sahip Uluslararası Finans Merkezi Projesi ile artık finansın da başkenti olma yolundadır. Projenin paydaşlarından biri olarak 2011 yılında satın alınan arsalarımız üzerinde 261.000 m² inşaat alanına sahip, biri 221 mt yükseklikte toplam 52 katlı ve diğeri 151 mt yükseklikte toplam 36 katlı iki kule inşa edilecektir.

KAP HABERİ

Şirketimizin İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yapımını gerçekleştireceği, T. Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlük Hizmet Binası ve Tesisleri Projesi'nin ana yüklenici ihale süreci tamamlanmış olup, söz konusu işin 711.000.000,-TL + KDV bedelle REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SAN VE TİC A.Ş.' ye yaptırılmasına karar verilmiştir.

SONUÇ ;
    476.273 M2 İNŞAAT YATIRIM MALİYETİ 465 MİLYON TL
    261.000 M2 İNŞAAT YATIRIM MALİYETİ 711 MİLYON TL

YAZMIYAYIM YAZMIYAYIM DİYORUM ADIM BOZGUNCUYA ÇIKACAK ANCAK BİRİNİN KRAL ÇIPLAK DEMESİDE LAZIM ...
    GÜZEL RANT DÖNMÜŞ ..... HESAP ORTADA BEN SATTIM ÇIKTIM ....
    YAZIK OLDU 1 YILIM GİTTİ EL ELDE BAŞ BAŞTA ....
    YATIRIMCININ KARI PEŞİN PEŞİN PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ BEDELLİDE GELİR Mİ BİR ARA BİLMEM AMA ŞİRKET BU BORCU KAÇ SENEDE ÖDER ONU HESAPLAMAK LAZIM ...
    sONUÇ AYNI
    YİNE KÜÇÜK YATIRIMCI HARİÇ HERKESE BAL BÖREK ... o değilde kardeşim çoluk öocuğuna nasıl yedireceksin buradan aldığını onu bilmem
    sOYGUNUN KRALI YAPILMIŞ.....
    NEYSE bİR DAHA DEVLET HİSSESİ ALANI ÖPSÜNLER ( KENDİ ADIMA )
    YÜKSEK MALİYETLİ UZUN SÜREDİR BEKLEYEN ARKADAŞLAR UMUYORUM MAHKEME YOLUNA GİDİP HAKLARINI ARARLAR ..

İşte devletin sayılacak vkgyo da dönen dolaplar , sonra gelip burada Dolar falan almayın hisse alın memleketinize hayrınız dokunsun şeklinde hamasi nutuklar atıp ucuz milliyetçilik yapılmıyor mu !.. Kazanırken hep bana hep bana nutuk da vatan millet Sakarya ,ye Memet ye yiyebildiğin kadar hamaset ye ama sakın sonra gelip ağlayıp sızlama sen herşeyi hak ediyorsun.

Sayfa 35/1014 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •