Ben gerek sektörüne gerekse büyüme potansiyeline baktığımda borsada 3 hisse görüyorum.
Bu 3 hissenin de temeli çok iyi. Finansal giderleri neredeyse yok biri hariç. Üçü de sektörü gereği en fazla büyümeye aday.
Bunlardan ilki kront.
Yazılım sektöründe. Siber güvenlik, nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteriyor. Temeli mükemmel. Net kar marjı %46 ile BİST’te benzeri yok. ABD’de şirketi var. Abd, Meksika, Filipinler olmak üzere dünyanın her yerine yazılım satıyor. Bu da ürünlerinin oldukça katma değerli olduğunu gösteriyor. Şirketin cari oranı ve likit oranı mükemmel. Neredeyse borç yok. Düşük sermayeli ve ileride bedelsiz verme ihtimali çok yüksek. Ayrıca geçen seneden itibaren her yıl temettü de verecek. Fiyatı bana göre hala makul. Biriktirmeye çalışıyorum.
Uluse: elektrik trafosu üretiyor. Türkiye’de pazar lideri. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor. Temeli aynı kront gibi oldukça sağlam. Her geçen yıl ciddi bir büyüme gerçekleştirmiş. 2017/9 bilançosu da kusursuz geldi. Özellikle rüzgar enerjisi santrali ihalesi sonrası iç piyasada da önü açık görünüyor. Ölmeyecek bir sektör bana göre. Temettü geleneği var. Her sene karının yarısını dağıtıyor.
Ve aselsan: uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Satışları garanti. Ülkemiz için savunma sanayi hayati bir konu. Uzun yıllar büyümesini devam ettireceğini düşünüyorum. Uzun vadede BİST’in en çok kazandıran şirketlerinden. İleride de bu özelliğini devam ettireceğini düşünüyorum. Arkasında devlet var. Müşteri sıkıntısı yok.
Naçizane görüşlerim bunlar.
Yatırım tavsiyesi değildir
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yer İmleri