Sayfa 134/637 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. iyi geceler..
    çimsayı 2013 den bugüne kadar biriktiriyorum. ancak karlılıktan dolayı hisse performansı çok tırt, biraz didikledim 4 yılda bana ne kazandırmış temettüde diye... gördüm ki yatırdığım toplam sermayenin yüzde 20 sini bana nakit olarak geri vermiş.....

hiç alım yapmazsam , bu şekilde temettü almaya da devam edersem 20 sene sonra tüm yatırdığımı temettü olarak geri almış olacağım...bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz.. uzun vadeli yatırımı birde bu açıdan nasıl yorumlarsınız..

2.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    iyi geceler..
    çimsayı 2013 den bugüne kadar biriktiriyorum. ancak karlılıktan dolayı hisse performansı çok tırt, biraz didikledim 4 yılda bana ne kazandırmış temettüde diye... gördüm ki yatırdığım toplam sermayenin yüzde 20 sini bana nakit olarak geri vermiş.....

hiç alım yapmazsam , bu şekilde temettü almaya da devam edersem 20 sene sonra tüm yatırdığımı temettü olarak geri almış olacağım...bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz.. uzun vadeli yatırımı birde bu açıdan nasıl yorumlarsınız..
    Yatirdigin parayi 5-6 yilda geri alacagin hisseler varken neden 20 yil bekliyorsun ?

Cok zengin olmalisin.

ASELS,TUPRS,CIMSA dedigine gore.

3.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Yatirdigin parayi 5-6 yilda geri alacagin hisseler varken neden 20 yil bekliyorsun ?

Cok zengin olmalisin.

ASELS,TUPRS,CIMSA dedigine gore.
    hocam hangi hisselermiş onlar. ? bu arada hesaplamaya temettülerle tekrar hisse almak dahildir.

4. Ben gerek sektörüne gerekse büyüme potansiyeline baktığımda borsada 3 hisse görüyorum.
    Bu 3 hissenin de temeli çok iyi. Finansal giderleri neredeyse yok biri hariç. Üçü de sektörü gereği en fazla büyümeye aday.
    Bunlardan ilki kront.
    Yazılım sektöründe. Siber güvenlik, nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteriyor. Temeli mükemmel. Net kar marjı %46 ile BİST’te benzeri yok. ABD’de şirketi var. Abd, Meksika, Filipinler olmak üzere dünyanın her yerine yazılım satıyor. Bu da ürünlerinin oldukça katma değerli olduğunu gösteriyor. Şirketin cari oranı ve likit oranı mükemmel. Neredeyse borç yok. Düşük sermayeli ve ileride bedelsiz verme ihtimali çok yüksek. Ayrıca geçen seneden itibaren her yıl temettü de verecek. Fiyatı bana göre hala makul. Biriktirmeye çalışıyorum.

Uluse: elektrik trafosu üretiyor. Türkiye’de pazar lideri. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor. Temeli aynı kront gibi oldukça sağlam. Her geçen yıl ciddi bir büyüme gerçekleştirmiş. 2017/9 bilançosu da kusursuz geldi. Özellikle rüzgar enerjisi santrali ihalesi sonrası iç piyasada da önü açık görünüyor. Ölmeyecek bir sektör bana göre. Temettü geleneği var. Her sene karının yarısını dağıtıyor.

Ve aselsan: uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Satışları garanti. Ülkemiz için savunma sanayi hayati bir konu. Uzun yıllar büyümesini devam ettireceğini düşünüyorum. Uzun vadede BİST’in en çok kazandıran şirketlerinden. İleride de bu özelliğini devam ettireceğini düşünüyorum. Arkasında devlet var. Müşteri sıkıntısı yok.

Naçizane görüşlerim bunlar.
    Yatırım tavsiyesi değildir

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

5. Bu 3 hisse de rekabet risklerine acik hisseler ve piyasa degerleri yuksek.

Hisse secerken muhim olan, en az nakitle en cok getiriyi elde edebilmek.

Yanlis anlasilmasin, bunlar kotu hisseler demiyorum.

ASELS'in bugun kapanis fiyati 33.96 TL.

500 lot almak icin 17.000 TL. verecek, yil sonunda ne elde edeceksiniz.

Eger bu para ile 18.000 lot ISYAT alirsaniz, yil sonunda 2.700 TL. nakit kar payi alirsiniz.

Hisse secerken pek cok kriter var. Bu kriterler, kisilerin yasina, bilgisine ve deneyimine gore degisir.

Dikkat edilirse burada soru en guzel hisseleri hangileridir degildir.

Oyle olsaydi, TUPRS, ASELS, TTRAK der gecerdik.

6.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu 3 hisse de rekabet risklerine acik hisseler ve piyasa degerleri yuksek.

Hisse secerken muhim olan, en az nakitle en cok getiriyi elde edebilmek.

Yanlis anlasilmasin, bunlar kotu hisseler demiyorum.

ASELS'in bugun kapanis fiyati 33.96 TL.

500 lot almak icin 17.000 TL. verecek, yil sonunda ne elde edeceksiniz.

Eger bu para ile 18.000 lot ISYAT alirsaniz, yil sonunda 2.700 TL. nakit kar payi alirsiniz.

Hisse secerken pek cok kriter var. Bu kriterler, kisilerin yasina, bilgisine ve deneyimine gore degisir.

Dikkat edilirse burada soru en guzel hisseleri hangileridir degildir.

Oyle olsaydi, TUPRS, ASELS, TTRAK der gecerdik.
    Amacın ne olduğuna göre değişir...

Senelerdir ASELS taşıyan biri olarak temettü veren kağıtların yanında başta yatırdığım para göz önüne alındığında ASELS hepsinden karlı hem de ciddi bir farkla. Bir kağıdın tek başına verdiği temettü demek değildir benim için yatırım. Dükkan değil bu... Temettü yatırımcılığının yanında ASELS gibi nadide kağıtlar da gerekli, son üç senede ASELS bedelsizle beraber 8-9 kat giderken FROTO 2 kat+temettü ancak verebilmiş. Arada dağlar kadar fark var. Temettü karşıtı elbette değilim fakat kaliteli-potansiyelli bedelsiz kağıtlar gözümde daha değerlidir. Fanatiklik yapmak niyetinde değilim fakat ASELS beni zengin eden, 7-8 senede ve genç yaşımda doğru zamanlama ve biraz da şansla 30 kat yürüyüp beni mal mülk sahibi yapan kağıttır. Portföy ağırlığım da ASELS üzerinedir hala ve eskiden de...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Her yasa, her vadeye, her beklentiye gore portfoy itina ile yapilir.
    20 yasindaki bir genc ile benim gibi 60'a merdiven dayamis bagkur emeklisinin portfoyu ayni olmaz, olmamali.
    Benim menkul portfoyde sadece hisse senedi var.
    Bunlarin %80 i iyi temettu veren, buyumesi gorece dusuk sirketler.
    20 si ise hic temettu vermeyen ama karini buyume amacli bunyesinde tutanlar.
    20 yaslarinda olan birisi icin ise tam tersi durum olmali.
    Bu nedenle tipki iyi bir ascinin yemek yapmadan once malzemeyi cok iyi tanimasi gerektigi gibi portfoy yapanin da sirketleri cok iyi tanimasi gerekir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Ben gerek sektörüne gerekse büyüme potansiyeline baktığımda borsada 3 hisse görüyorum.
    Bu 3 hissenin de temeli çok iyi. Finansal giderleri neredeyse yok biri hariç. Üçü de sektörü gereği en fazla büyümeye aday.
    Bunlardan ilki kront.
    Yazılım sektöründe. Siber güvenlik, nesnelerin interneti alanında faaliyet gösteriyor. Temeli mükemmel. Net kar marjı %46 ile BİST’te benzeri yok. ABD’de şirketi var. Abd, Meksika, Filipinler olmak üzere dünyanın her yerine yazılım satıyor. Bu da ürünlerinin oldukça katma değerli olduğunu gösteriyor. Şirketin cari oranı ve likit oranı mükemmel. Neredeyse borç yok. Düşük sermayeli ve ileride bedelsiz verme ihtimali çok yüksek. Ayrıca geçen seneden itibaren her yıl temettü de verecek. Fiyatı bana göre hala makul. Biriktirmeye çalışıyorum.

Uluse: elektrik trafosu üretiyor. Türkiye’de pazar lideri. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor. Temeli aynı kront gibi oldukça sağlam. Her geçen yıl ciddi bir büyüme gerçekleştirmiş. 2017/9 bilançosu da kusursuz geldi. Özellikle rüzgar enerjisi santrali ihalesi sonrası iç piyasada da önü açık görünüyor. Ölmeyecek bir sektör bana göre. Temettü geleneği var. Her sene karının yarısını dağıtıyor.

Ve aselsan: uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Satışları garanti. Ülkemiz için savunma sanayi hayati bir konu. Uzun yıllar büyümesini devam ettireceğini düşünüyorum. Uzun vadede BİST’in en çok kazandıran şirketlerinden. İleride de bu özelliğini devam ettireceğini düşünüyorum. Arkasında devlet var. Müşteri sıkıntısı yok.

Naçizane görüşlerim bunlar.
    Yatırım tavsiyesi değildir

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Kront fk 20 asleaan fk 27 uluse fk 9.5.

O.halde??

Sayfa 134/637 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz