Sayfa 23/250 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 177 - 184 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Bugün sizden hiç yorum/yazı alamadık diye hayıflanıyordum ki yine günü bilgi aktarımı ile kapattiniz. Teşekkürler sn.selka.
    Ve bugün USD gidişat yorumu da almak isteriz sizden. Alistirdirdiniz bizi günlük yorumlariniza
    Sn.Bir esnaf (İsminizi bilmeme rağmen izniniz olmadığı için Nıck Name ile hitap ediyorum) çok teşekkürler.. Bugün 3,82 TL den 10 K USD daha satış yaptım.. BIST bize göre yüksek. Düşüncem o ki; BIST yabancıya göre ucuz kalıyor.. (TL Bazında Değil)

Hal bu olunca BISTte saçma bir şekilde 115-120 aralığını bekliyorum. Çünkü USD bazıdna BİST ucuz.. 110 lerden çıkıp 3,82 TL den USD alacak kadar alık değiller...

Lakin USD kurunu 3,75-3,80 bandına kilitleyip BIST i 120,000 e çekebilirler ise ellerinde fazla TL olucaktır. İşte o vakit BIST te satış dalgası olabilir...

Bu arada eşimde bende çalışıyoruz. Evde biri ortaokul diğeri anaokul 2 adet çocuk olunca inanın yazmak bazen piyasayı takip edemiyorum...

Mesela bugün bir ara 3 gibi bir baktım USD 3,82 TL hemen satış verdim.. Günün Yükseği mi düşüğü mü inanın bakamadım bile...

2.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Alımını 100bin dolar dahi olacak olsa, hatta garanti deseler bin kere düşünmek gerekir.
    Ancak her türlü riski alırım diyorsanız;

Buraya yatırdığınız paranın kaynağının legal ve vergilendirmiş kazançlardan olması şart. Hatta buraya para yatırdıysanız şahsınızın adına kayıtlı bütün paraların malların legal olması şart.

Nereden buldun sorusu MASAK sorgulamasında sorulur.

Yabancı borsalardan alıyorsanız yapılacak pek bir şey yok. Zira sizin sunacağınız belgeler mahkemece geçerli sayılmaz. Yabancı bitcoin borsaları da Türkiye'ye belge falan göndermez, yanarsınız.

Şimdi niye böyle yazdın diyeceksin, işte şundan:

http://www.masak.gov.tr/userfiles/fi...0B-001-1_1.pdf

MASAK yani mali suçlar araştırma kurulunun rehberinden alıntıdır:

6. Şüpheli İşlem Tipleri
    Yükümlülerin suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanında araç olarak kullanılmaları
    riskine karşı ortak bir tutum, anlayış ve işbirliği içinde olmalarının sağlanması ve şüpheli
    işlemlerin tespitinde yükümlülere yardımcı olunması amacıyla şüpheli işlem tipleri
    belirlenmiştir.
    ......... bu Rehber ile belirlenen şüpheli işlem tipleri ile
    sınırlandırmamaları; şüphe doğuran işlem, sayılan tiplerden herhangi birine uymasa dahi
    şüpheli işlem bildiriminde bulunmaları gerekmektedir.

MASAK tarafına, haberiniz olmadan bildirilmesi zorunlu şüpheli işlemlerden biridir bitcoin alımı:

T-001-3.47 Müşteri hesaplarından bitcoin satan aracı kuruluşlara bitcoin alımına yönelik
    para transferi yapılması

Şimdi kardeşim banane diyebilirsiniz, benim param helal alnım ak. Kara para sorgulamasının yanında şöyle bir duruma maruz kalabilirsiniz: ülkemizde, terör örgütü ilan edilen gruba üyelik için telefonunuzda bir program kurulması yeterli.

Hiç ilginiz yoktur, ancak bu terör örgütü bitcoin ile işlem yaptıysa yapıyorsa yandığınızın resmidir. Paşa paşa gider sorguya çekilir gerekirse gözaltında tutulur belki aylarca tutuklu kalırsınız.

Paranıza mallarınıza bloke konulur, suçlu çıkarsanız el konulur.

Mazallah terör örgütü üyeleri ile bilmeden bir iletişiminiz olmuştur vs. Sonunda aklansanız dahi "pardon" filmini hatırlatırım.

Diğer yandan her türlü takip altına girmiş olursunuz. Kapınıza polisler geldiğinde yada savcılık tebligatı geldiğinde o sıkıntıyı yaşayanlar bilir, suçsuz olsanız dahi, sonucuna değer mi bir düşünmek gerekir.

MASAK bu, emdiğiniz süt burnunuzdan gelir. Yaşayan bilir...
    bitcoin çatır çatır ilerliyor yannız şöyle bir durum var bitcoinden parayı vursam zaten bunu TR ye getirmem dışarıda tutarım. ben mevcut paramı bile dışarı çıkarmaya çalışırken neden bitcoinden kazanılan parayı TR ye sokayım? değmez... Masak önce gitsin sınırlardan bavul bavul giren paraya baksın,şu an şaka gibi ama istersen 50 milyon $ getir sınırda kimse sorgulamıyor.tamamen yasal.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bitcoin çatır çatır ilerliyor yannız şöyle bir durum var bitcoinden parayı vursam zaten bunu TR ye getirmem dışarıda tutarım. ben mevcut paramı bile dışarı çıkarmaya çalışırken neden bitcoinden kazanılan parayı TR ye sokayım? değmez... Masak önce gitsin sınırlardan bavul bavul giren paraya baksın,şu an şaka gibi ama istersen 50 milyon $ getir sınırda kimse sorgulamıyor.tamamen yasal.
    Sn.Power USD getirmekte sıkıntı yok, asıl sorun USD dışarı çıkarmak değil mi?

4.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Bir esnaf (İsminizi bilmeme rağmen izniniz olmadığı için Nıck Name ile hitap ediyorum) çok teşekkürler.. Bugün 3,82 TL den 10 K USD daha satış yaptım.. BIST bize göre yüksek. Düşüncem o ki; BIST yabancıya göre ucuz kalıyor.. (TL Bazında Değil)

Hal bu olunca BISTte saçma bir şekilde 115-120 aralığını bekliyorum. Çünkü USD bazıdna BİST ucuz.. 110 lerden çıkıp 3,82 TL den USD alacak kadar alık değiller...

Lakin USD kurunu 3,75-3,80 bandına kilitleyip BIST i 120,000 e çekebilirler ise ellerinde fazla TL olucaktır. İşte o vakit BIST te satış dalgası olabilir...

Bu arada eşimde bende çalışıyoruz. Evde biri ortaokul diğeri anaokul 2 adet çocuk olunca inanın yazmak bazen piyasayı takip edemiyorum...

Mesela bugün bir ara 3 gibi bir baktım USD 3,82 TL hemen satış verdim.. Günün Yükseği mi düşüğü mü inanın bakamadım bile...
    Desenize USD'da düşüş işareti yok ufukta ...
    Yapacak birşey yok beklemeye devam

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Power USD getirmekte sıkıntı yok, asıl sorun USD dışarı çıkarmak değil mi?
    dediğim gibi bitcoinden parayı vursam bile ben TR ye getirmem,hatta kendimin bile bu ülkede olmasından rahatsızım.netice ben TR den rahatsızım, o yüzden parasına da düşmanım.

6. Kasım 2010
    1 Bitcoin = 0.20 $
    1 ons Altın = 1,350 $

Bugün
    1 Bitcoin = 6,544
    1 ons Altın: 1,280

Çok açık altına giden para BITCOIN e akıyor....

7. 14. yüzyılın ortalarında Avrupa’ya giden lâle, özellikle Hollanda ve Almanya’da aranan bir meta haline gelmişti. Lâle merakı bir ara kelimenin tam manasıyla çılgınlık haline gelmişti.Charles Mackay’ın “Tuliptomania†adındaki makalesi bu konu hakkında çarpıcı bilgiler sunmaktadır.Bu dönemde bir lale soğanına bütün servetini yatıranlar vardı.Schinler 1922’de yazdığı bir eserde, “Bir lale soğanın 9000 altın Mark’a satıldığı olmuştur†diyor, üstelik lale devrinden çok önceki yıllarda, “Naibi Krali†adındaki bir lalenin soğanı için şunları verdiğini söylüyor: “2 araba yulaf, 4 araba arpa, 4 semiz öküz, 12 semiz koyun, 8 semiz domuz, 2 fıçı şarap, 4 fıçı bira, 2 fıçı tereyağı, 50 kilo peynir, 1 karyola, 1 kat elbise, 1 de gümüş vazo.â€[21]1636 yılında nadir türlere talep artmış ve bunların satışlarını gerçekleştirmek üzere Amsterdam, Roterdam ve Leiden gibi şehirlerdeki borsalarda düzenli pazarlar kurulmuştu.İş zamanla öyle bir noktaya vardı ki, bazı tüccarlar, her türlü yola başvurarak fiyatlarda dalgalanmalar meydana getirmeye başladılar.Ne var ki çılgınlığın sonuna kadar böyle devam etmeyeceğini anlayan bazı tüccarlar, birden tavır değiştirerek yeni soğanlar almadıkları gibi ellerin de kilerini de yüksek fiyatlarla satmaya başlayınca işin rengi değişti ve başlayan büyük panik sonucunda lâle zengini bir çok büyük tüccar birden yoksullaşıverdi; Çılgınlık sona ermişti

Bitcoin içinde daha ne kadar sürer bilmem ama benzer bir durum bekliyorum o nedenle bende altının yeri ayrı, ha belli bir miktar para riske atılabilir, kaybetmeyi göze alınabilecek bir para ile her şey denenebilir, benim 1,5 sene evvel başka bir konu için 3000$ riske attığım 6 ay sonra elimde 0 kalan olaylar gibi

8. Bıtcoin'in in riski yarın sabah ederi tekrar 0,20 Cent olsa dünya piyasası ve ekonomisinin etkilenmeyeceğidir.. Oysa USD, ve Altın gibi araçlar çılgınlar gibi yükselemeyeceği gibi ederi 0,20 Cent te olmaz.. Dünya ekonomisi kabul edemez..

Yine de herkese bol kazançlar dilerim...

Sayfa 23/250 İlkİlk ... 1321222324253373123 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •