Bu nedenle altin alimi icin tl bazli dusunmek bana biraz beyhude geliyor.
Bu nedenle altin alimi icin tl bazli dusunmek bana biraz beyhude geliyor.
http://www.onderpirlanta.com/?Syf=26&Syz=395535
Yillara gore ons altin fiyatlarini vermis
Haber az önce düþtü...
https://www.bloomberght.com/haberler...-fon-kesintisi
105 milyon euro önemli deðil, lakin sembolik olma açýsýndan çok önemli...
AB den fon kesintisi gelmesi kesinlikle olumsuz fiyatlama olacaktýr...
Sn.Waytt ve bir esnaf... Düþüncelerinizde yerden ðöðe kadar hak veriyorum.. Çok haklýsýnýz...
Gerçek enflasyon %20-25 bandýnda iken verilen mevduat faizi maksimum %14 ....
Ancak sizler ile profesyoneller arasýnda fark olduðunu unutmayýnýz... Yani; profesyoneller sizlerden önce manzarayý görmüþ ve herþeyi fiyatlamýþ oluyorlar..
Yani Altýn, gümüþ, hisse ,USD zaten bu TL deki deðersizliði fark ettiðimiz anda fiyatlanmýþ oluyor...
Terste kalmak bu tip durumlar için çok kolaydýr.. Yani pahalý bir þeyi almak için elinizdeki ucuz þeyi satarsýnýz ve bir anda aldýðýnýz ucuzlar sattýðýnýz pahalanýrsa zarar katmerli olur...
O sebeble bu piyasalarda zamanlama önemlidir...
Kabul verilen faiz enflasonu karþýlamýyor ama ya hiç sermayesi olmayan adamý düþünsenize bu zamlardan ne yapýcak...
Demem o ki; 100,000 TL niz faizde iyi kötü fazladan net 1000 TL alýyorsunuz demektir, zamlar yine sizi etkilese dahi az etkiler...
Oysa elinde hiçbir þermayesi olamyan sadece 1404 TL maaþý olan vatanadaþ bu zamlar karþsýnda ne yapsýn?
Allah herkese kolaylýk versin... Bol kazançlar...
Sandýk günü geldiðinde beyninin %1 ini çalýþtýrsýn abi...
Ha inatla çalýþtýrmýycam diyorsa da , 1404 TL yi afiyetle yemeye devam etsin.
Yanýmda 2 kiþi çalýþýyor birisinde iphone var deðeri 3500 tl (maaþý 1650 tl) diðerinde de yaklaþýk deðeri 2500 tl olan bir baþka samsung cihaz var ( son 4 senede aldýðý üçüncü telefonu) (maaþý 1750 tl)
Sanki biz bilmiyoruz gidip iphone x almayý.
2007 senesinde 24 ay taahütle telekomdan bir telefon almýþtým 2012 senesinde iþlemcisi arýzalandý ve tamiri mümkün olmadýðý için mecburen bir samsung galaxy telefon aldým, þuanda halen ayný cihazý kullanýyorum, sene baþýnda arýzalandý 80 TL ye tamir ettirdim canavar gibi kullanýyorum.
Malum milli içeceðimiz rakýyý severiz..Eþle dostla içildimi tadý bir ayrý güzel olur.
Maþallah personelimin ayda 3 'den aþaðý dýþarý çýktýðýný görmedim. Her hafta sonu selfiler havada uçuþuyor.
Tabi biz akýl yoksunuyuz ya bilmiyoruz her hafta sonu gidelim harcayalým bir 300-400 tl.
Ayda bir hatta 45 günde bir çýkarsak mutlu oluyoruz.
Þuan ayaðýmdaki botu hollanda'dan almýþtým iyi para ödemiþtim (timberland) 4.kýþ ve 2 sene daha beni elleme diyor..
Personelimiz aylýk olaðanüstü kazancý ile sezona 2 bot ile hazýrlýklarýný tamamladý bile..
Sonra biz cimri onlar ezilen iþçi kesimi..
Yok öyle birþey..
Herkes hak ettiði þekilde yaþar ve yönetilir..
Bizim halkýmýzýn enflasyon hesabýna, enflasyonun etkisine kafasý pek basmýyor. Enflasyon sadece tüketilen ürünlere gelen pahalýlýk deðil, birikimi de eriten bir canavar. Borsaya-altýna-dövize-gayrimenkule yatýrým yapacak adam yýlda %10-12 kazanamazsa parasý erimiþ oluyor. Özellikle borsanýn geliþmesini engelleyen en büyük sorun bu, örneðin avrupada veya ABDde adam hisseyi alýyor, oralarda yýllýk enflasyon ve faiz düþük, adam altý ay sonra veya seneye satarken aldýðý fiyata göre kar koyup satýyorsa kazandým diyor. Biz ayda %1 kazanmalýyýz en az, elde tutmanýn maliyeti büyük.
Ben bunlarý finansal enstrümanlar için yazdým ama reel sektörde mal depolamak bulundurmak konusunda da ayný hesap geçerli ve çoðu insan bunu gözönünde bulundur(a)mýyor.
Yer Ýmleri