Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 37/1014 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 289 - 296 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Eski ABD başkanı John F. Kenedy'in babası (ismini bilmiyorum) 1929 yılında o zamanın en varlıklı ailelerindendir ve bütün yatırımları borsadadır.Aynı yıl günün birinde bir ayakkabı boyacısına rastlar ve ayakkabısını boyatır.Boyacı Kenedy'i tanır ve ekonomi hakkında konuşmaya başlarlar.Boyacı bütün parasını borsaya yatırdığını, borsanın son yıllarda çok kazandırdığını ve kendisinin de borsadan iyi bir kar beklediğini anlatır.Bunun üzerine Baba Kenedy borsadaki bütün hisselerini satma kararı alır.Buna çok şaşıran etrafındaki insanlar gerçeği bir hafta sonra yaşamaya başlarlar.1929 krizi çıkar ve borsa sertçe düşmeye başlar.Bu düşüş ancak 25 yılda geri alınabilir.Çoğu zengin aile servetini borsada kaybeder.Baba Kenedy servetini kaybetmeyen varlıklı bir aile sahibi olarak yaşamını sürdürür.

Ben bu yaşanmış hikayeyi bizim beton piyasası için düşünüyorum. Bilmem bu ülkede boyacı bile müteahhit olup beton işine soyunmuş mu ama ; sanayicilerin hepsi işi gücü bırakıp beton rantına yönelmişse ben bu işte bir terslik var derim. Bu işin KAZAN KAZAN` ı olmaz , muhakkak , eni sonu ,bir taraf kaybetmeye mahkumdur. Sizce burada kaybeden taraf kim olacak ?
    Sn. Umutabi bu tarz yapıldı / edildi / hikaye ve rivayet tarzı yatırımı doğru bulmuyorum. Aynı daireden on bin tane olan yerde mal gibi 1+0 kucaklarsan zarar edersin. Kucaklayan elleme zarar etsin.

Simitçi gelip bana benim elimdeki hisseye bütün parasını gömdüğünü söylerse açıp bilançoya bir kez daha bakarım, rasyonel ise pozisyonumu değiştirmem...

29 krizi çok enteresan, bu günkü piyasada biraz zor çünkü çok geniş açığa satış olanakları var ve bu piyasayı dengeleyici rol oynuyor, 29 krizinde bu enstrümanlar çok yetersiz olduğu için düşüş çok aşırı derinleşiyor... Gerçi 2008 de de düşüş abartı sayılabilirdi ama buhrana dönüşüp uzun yıllar sürmedi, gibi görünüyor şimdilik.

Yine de ister tost büfesi ister otel ister arsa ister hisse olsun ne ödediğine ve ne alacağına bakan adam kolay kolay zarar etmez diye düşünüyorum. 30 fk ile hisse alıp 40 a başka enayiye nasılsa itelerim diyene de ellemeyin batsın.

Beton diyip nefret kusmak da rasyonel değil onu da söyleyeyim bu arada

2.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    üstad, elmayla armutu karşılaştırmışsın.. konut projesinde 1.000 TL/m2 normal bir maliyet olabilir, ama yüksek tavanlı A-sınıfı bir ofis projesinde maliyet asla 2.500 TL/m2 altında olamaz.. yani iki proje maliyeti de normal değerler..
    Hocam 8 yıldır İnşaat sektöründeyim , Ayrıca emlak ofisim var

http://www.insaatofis.com/yapi-sinif...aliyetler.html

Yorumlarınızı İbret ve dehşet içinde takip ediyorum o yüzden sadece yukardaki linki vereceğim sizinle tartışmak gibi bir niyetimde yok İnanın yoruldum sizin gibi insanlardan .... ..

Nereye baksam Sizin gibi bir sürü insan var .....
    Ben bilmediğim konularda yorum yapmıyor ve ahkam kesmiyorum sizede tavsiye ederim .
    Sizler
    Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olduğu için ve malesef herşeyi ama herşeyi bildiğiniz için bu ülke bu halde ...

3. yUKARIDAKİ İBRETLİK BİLGİLERDEN SONRA dOĞRU DEĞİL DAR ALANDA KISA PASLAŞMALAR VE YÜKSEK BEKLENTİLİ PROJELER YAPAN DAP'IN YENİ İSMİ

DAP : DAR ALANDA PROJELER

OLSUN .....

4.  Alıntı Originally Posted by investment Yazıyı Oku
    Hocam 8 yıldır İnşaat sektöründeyim , Ayrıca emlak ofisim var

http://www.insaatofis.com/yapi-sinif...aliyetler.html

Yorumlarınızı İbret ve dehşet içinde takip ediyorum o yüzden sadece yukardaki linki vereceğim sizinle tartışmak gibi bir niyetimde yok İnanın yoruldum sizin gibi insanlardan .... ..

Nereye baksam Sizin gibi bir sürü insan var .....
    Ben bilmediğim konularda yorum yapmıyor ve ahkam kesmiyorum sizede tavsiye ederim .
    Sizler
    Bilgi sahibi olmadan Fikir sahibi olduğu için ve malesef herşeyi ama herşeyi bildiğiniz için bu ülke bu halde ...
    bak aslanım, senin bi üslup sorunun var, bir an evvel git rektifiye ettir- sana abi tavsiyesi..

bilen bilir, ben asla bilgim olmayan bir şeyi yazmam.. aşağıdaki linkte bağımsız ekspertiz raporu var, vkgyo arsası için hazırlanmış.. uzun bi rapor, hepsini okumaya teknolojin yetmez, git 33.sayfaya bak, projenin tahmini inşaat maliyetleri var.. 988 milyon maliyet biçmişler..

http://www.vakifgyo.com.tr/Resimler/...GYO%20IUFM.PDF

mahalle arasına apartman kondurmakla, A-sınıfı ofis projesi geliştirmek birbirinden çok farklı işlerdir..

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bak aslanım, senin bi üslup sorunun var, bir an evvel git rektifiye ettir- sana abi tavsiyesi..

bilen bilir, ben asla bilgim olmayan bir şeyi yazmam.. aşağıdaki linkte bağımsız ekspertiz raporu var, vkgyo arsası için hazırlanmış.. uzun bi rapor, hepsini okumaya teknolojin yetmez, git 33.sayfaya bak, projenin tahmini inşaat maliyetleri var.. 988 milyon maliyet biçmişler..

mahalle arasına apartman kondurmakla, A-sınıfı ofis projesi geliştirmek birbirinden çok farklı işlerdir..
    Bu değerleme şirketi Halk GYo ve Halk Bankası iştiraki Ne kadar bağımsız olabilir ki ? Vakıf Gyo nun tarihinden bu yana % kaç bedelli sermaye arttımı yapmış ona bakınız ilk önce. soygun çok büyük tahmin edemeyeceğiniz kadar.

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

Mesai saatlerimizde Sizin gibi Atomu parçalayamadığımızdan Mahalle arası apartman kondurduğumuz ve benim teknoılojiyi sizin kadar kullanamadığımın doğru olduğunu kabul etsek bile az biraz matematik bilirim ....
    Siz İnşaattan sonra şimdide Türk dili Ve bilişim sektöründe ombudusman titrinde bilirkişiliğe devam edin ve maharetlerinizi sergileye durun benim daha önemli işlerim var ...Yukarıda yazdım sizin gibi bir sürü insan var ,yoruldum ve sıkıldım artık ....

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Bu değerleme şirketi Halk GYo ve Halk Bankası iştiraki Ne kadar bağımsız olabilir ki ? Vakıf Gyo nun tarihinden bu yana % kaç bedelli sermaye arttımı yapmış ona bakınız ilk önce. soygun çok büyük tahmin edemeyeceğiniz kadar.
    Öncelikle ağzınıza sağlık

http://bigpara.hurriyet.com.tr/borsa...i/VKGYO-detay/

Şirketin piyasa değeri bahsi geçen arsa dahil 562 milyon tl

Girdiği borç 700 küsür milyon tl

Muadil maliyet burayı gösterdik

Bilen Bilmeyen mahalle arası diye yaftalıyor ....

http://www.guncelprojebilgileri.com/...olu/proje/3245

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    allah aşkına neye dayanarak yazıyorsun bunu ? ekspertiz şirketinin ismi belli, sitesine girip sahiplerinin kim olduğunu bulmak iki dakikasını alır insanın..

http://www.aartibirgd.com/?pnum=53&p...%B0RME%20FORMU

gyo şirketi kötü yönetiliyor olabilir, hortumlanıyor olabilir vs.. bilmiyorum şirketin geçmişini, yaptığı bedellileri, zarı zurtu..

burdaki konumuz ofis binasının inşaat maliyeti.. A-sınıfı bir binayı 2.500 TL/m2'den aşağıya mal edemezsin.. de ki 2.300, olabilir.. ama 2.000 olmaz..

Sayfa 37/1014 İlkİlk ... 2735363738394787137537 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •