Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 38/1014 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 297 - 304 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Ocak ayı başinda 420.000'e Tuzlada daire aldım ve biraz önce 1.600'e kiraya verdim.
    Kiranın bir tanesi kira vergisine gitse... biraz da emlak vergisi vereceğim tabii...yıllık kazanç 17.000 TL.
    Bu da 4% gibi bir reel yıllık kar demektir.

Bu kazancı mevduatta almak için faizlerin 17% olması gerekiyor (Mevduatta 17% faiz alınabilseydi....15%stopaj çıkınca 14.45% net kazanç olur. Yılık enflasyon da 10.5 olduğundan reel olarak 4% kazanabilirdik) ama böyle bir oran yok henüz...

İyi bir iş yaptım diye düşünüyorum. Evin fiyatı da enflasyona uğrayıp düşmezse tabiii
    Yatırım/ getiri karşılaştırması yaparken alınan riski de değerlendirmek gerekir.
    Mevduata para yatıran kişinin riski nedir? Enflasyon ve bankanın batma riski.
    Peki gayrimenkulunu kiralayan kişinin?
    En basitinden umarım olmaz ama kiracının 3 ay kira ödemeyip evi boşaltması ve sizin birkaç ay istediğiniz gibi kiracı bulamamanız bir risktir.
    Bir ara Japon Yeni ile kredi kullanan insanlar vardı. Yen düştükçe ne iyi yapmışız derken birden kur terse dönünce pişman olmuşlardı.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by süperman34 Yazıyı Oku
    Slmlar..hisse yatırımcısı olmamıza rağmen gerek bu sayfayı gerek gayrımenkul sayfasını yıllardır okur arkadaşların değerli bilgilerinden istifade ederiz..Geçenlerde bir arkadaş yakınıyor 500.000 birikimim var faizler çok düşük borsadan korkuyorum döviz desen belirsiz kirada olmama rağmen şu ortamda şişmiş fiyatlarda betona gömemem ticaret desen anlamam...paramı nasıl enflayona yenik düşmeden koruyacağım ben... panik halinde...şu ortamda haksızda sayılmaz... zaman zaman hepimizi ilgilendiren kaygılar...bana ve Dudu gibi hisseci dostlara kalsa kriz zamanına kadar mevduatta tutar dipten sağlam hisselere gömerdim..Burda ve diğer sayfada yazıp değerli ardaşların fikirlerini alıp birlikte beyin fırtınası yapmak istedim...Bu arada Cucky68 ustad uzun suredir yazmıyor..onunda değerli fikirlerini özledik...
    Hocam ne kadar vadelik bir yatırımdan bahsediyorsunuz bilmem ancak siyasi ve ekonomik durumu bir arada değerlendirdigimizde bir süre mümkün Olduğunca likit kalmak avantaj olacak gibi.
    Dolarda genel trend hala yukarı. Bu düşünülebilir...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by investment Yazıyı Oku
    Öncelikle ağzınıza sağlık

http://bigpara.hurriyet.com.tr/borsa...i/VKGYO-detay/

Şirketin piyasa değeri bahsi geçen arsa dahil 562 milyon tl

Girdiği borç 700 küsür milyon tl

Muadil maliyet burayı gösterdik

Bilen Bilmeyen mahalle arası diye yaftalıyor ....

http://www.guncelprojebilgileri.com/...olu/proje/3245
    Sn. investmen bende sektörün içerisindeyim istanbul'da hatta finans merkezi projesi ilk proje olarak sunulduğundan buyana uzun zaman geçti ve bölgede birçok araştırma yaptık sonra ataşehirden alındı ve belediye olarak ümraniye ye alındı belediye bölge olarak ;) ! kısacası zartını zurtunu çok iyi biliyorum hem hlgyo hemde vkgyo geçmişini ve bölgeyi. bu nedenle bazı şeyleri yazmak istemiyorum, hlgyo vkgyo'na en azından yönetim olarak bin basar. vkgyo esas faaliyet karı sürekli zarardır yada sıfırdır. kuruluşundan buyana ancak yatırımcılarını soymuştur hemde donuna kadar. tarihinden buyana dileyen araştırabilir % 900 oranında toplamda bedelli sermaye yapmştır. kısaca şisketin esas faaliyet karı yokkken bunca arsaya oturduğu yerden sahip olmasının nedenide budur hatta son yapılan bedelli sermaye arttırımı şuan mahkemeliktir ve 1.5 senedir mahkemesi devam etmektedir. ! bana şirketin kuruluşundan buyana % 900 bedelli sermaye yapan bir şirket daha gösterin. yok böyle bir şey.

Maliyet ve soygunun resimini güzel özetlemişsiniz.

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    allah aşkına neye dayanarak yazıyorsun bunu ? ekspertiz şirketinin ismi belli, sitesine girip sahiplerinin kim olduğunu bulmak iki dakikasını alır insanın..

http://www.aartibirgd.com/?pnum=53&p...%B0RME%20FORMU

gyo şirketi kötü yönetiliyor olabilir, hortumlanıyor olabilir vs.. bilmiyorum şirketin geçmişini, yaptığı bedellileri, zarı zurtu..

burdaki konumuz ofis binasının inşaat maliyeti.. A-sınıfı bir binayı 2.500 TL/m2'den aşağıya mal edemezsin.. de ki 2.300, olabilir.. ama 2.000 olmaz..
    Sn Karakemal bildiklerimi yazmak istemiyorum ben sizin gibi zartı zurtu bilmediğimden değil çok iyi bildiğim için pek yazmak istemiyorum. Vkgyo da son yapılan bedelli soygunundan sonra şirketin 11 adet yönetimden birkaçı Vakıf banka atanıp ödüllendirildiler bile isimlerini bile verebilirim. bu nedenle savunma yapmanız anlamsız araştırın en azından.

bu a artı bir ise bambaşka bir hikaye boşver derine inme zaten ;) hepinize saygılar.

Ha bu arada şunuda ekleyim. Vkgyo da tam 11 adet yönetim kurulu üyesi vardır. ) koskoca sabancıya bakın koskoca koç holdinge bakın kaçtane yönetim üyesi var ? kısaca devlet malı deniz .

5.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Ha bu arada şunuda ekleyim. Vkgyo da tam 11 adet yönetim kurulu üyesi vardır. ) koskoca sabancıya bakın koskoca koç holdinge bakın kaçtane yönetim üyesi var ? kısaca devlet malı deniz .
    Hocam Güzel yorum olmuş bu kadar güzel özetlenir emeğinize ve ayırdığınız zaman'a teşekkür ederim ...

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ..

Sn Karakemal bildiklerimi yazmak istemiyorum ben sizin gibi zartı zurtu bilmediğimden değil çok iyi bildiğim için pek yazmak istemiyorum. Vkgyo da son yapılan bedelli soygunundan sonra şirketin 11 adet yönetimden birkaçı Vakıf banka atanıp ödüllendirildiler bile isimlerini bile verebilirim. bu nedenle savunma yapmanız anlamsız araştırın en azından.

bu a artı bir ise bambaşka bir hikaye boşver derine inme zaten ;) hepinize saygılar.
    eywallah, söylediklerine bi itirazım yok.. kamu şirketleri her türlü dümene açıktır, derinliğini bilemem, ama herşey mümkündür..

7. 500 bin lira ticari kredi çekeceksin. bununla dolar alacaksın.
    48 ay boyunca, aylık 15 bin lira taksit ödeyeceksin. toplamda 235 bin lira faiz ödeyeceksin.
    Masrafı saymıyorum bile.
    Üstüne bin küsur kira ödeyeceksin.

Bunu niye yapacaksın. Bir kağıt parayı satıp başka bir kağıt parayı almak için
    Konuştukça batıyorsun
    BANKA FAİZ MASRAF AYLIK TAKSİT TOPLAM ÖDEME
    DenizBank Kobi Kredisi
    Kobi Destek Kredisi
    %1,59 5.000,00 TL 15.224,24 TL 735.763,52 TL

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    sen ödiyebilecekmisin ?

8. Elinde her dolar olan zengin olsaydı Amerikada fakir yaşamazdı

Sayfa 38/1014 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları