Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 39/1014 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 305 - 312 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    500 bin lira ticari kredi çekeceksin. bununla dolar alacaksın.
    48 ay boyunca, aylık 15 bin lira taksit ödeyeceksin. toplamda 235 bin lira faiz ödeyeceksin.
    Masrafı saymıyorum bile.
    Üstüne bin küsur kira ödeyeceksin.

Bunu niye yapacaksın. Bir kağıt parayı satıp başka bir kağıt parayı almak için
    Konuştukça batıyorsun
    BANKA FAİZ MASRAF AYLIK TAKSİT TOPLAM ÖDEME
    DenizBank Kobi Kredisi
    Kobi Destek Kredisi
    %1,59 5.000,00 TL 15.224,24 TL 735.763,52 TL
    doların yükselişinde ;( ki dolar yükseldi, yükseleceği bariz idi) satıp karımı cebime koydum.

tl borçlanıp dolarda pozisyon açmaktan bahsettiğimizi anlamamışın !!!!!!!!!!!

başka bir deyişle TL Yİ AÇIĞA SATTIM !!!!!!!!!!!!!

taksit maksitle uğraşmıyorum ; o , senin problemin ................

kardeş , benle yazışma Allahını seviyorsan ..............
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    Elinde her dolar olan zengin olsaydı Amerikada fakir yaşamazdı
    Sayın hissedar, Abd `de sürüsüne bereket zengin var ve onların paraları Tl değil hep Dolar. İşin tuhafı yaşadığı ülkenin para birimini tutarak zengin olan Amerikalılar değil kendi parası Tl yerine ayakkabı kutularında DOLAR tutan zenginler !. İşin dahada vahimi , ülke çimentosu, ülke demiri , üstüne üstlük DEVLETİN garantisiyle alınan kredilerle yapılan köprü, tünel geçiş ücretlerinin Dolar olarak belirlenmesi.
    Son düzenleme : umutabi; 13-03-2017 saat: 11:06.

3. Tek bir soru soracağım. Sen bu dediğin şeyi yaptınmı hiç?
    Yapmadıysan zaten konuşmaya gerek yok...

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    doların yükselişinde ;( ki dolar yükseldi, yükseleceği bariz idi) satıp karımı cebime koydum.

tl borçlanıp dolarda pozisyon açmaktan bahsettiğimizi anlamamışın !!!!!!!!!!!

başka bir deyişle TL Yİ AÇIĞA SATTIM !!!!!!!!!!!!!

taksit maksitle uğraşmıyorum ; o , senin problemin ................

kardeş , benle yazışma Allahını seviyorsan ..............

4. Merhaba,

Siz değerli arkadaşlara bir sorum olacak. 2015 Mayıs ayında Esenyurt'ta ana cadde üzeri bir siteden (Doğan Araslı Bulvarı üzerinde 220.000 TL 'ye ara kat tamamlanmış bir daire aldım. Kirası 850-950 arası. 70.000 TL peşin verdim, kalan 150.000 TL, 120 ay 2000 TL aylık ödemesi var.Fazler 0,83 civarıydı. Halen (2 yıldır) dairede oturuyorum. Aidat 200 civarı. Metro'nun geleceği söyleniyor. Şimdi bu iyi bir yatırım mı oldu, yoksa zararda mıyım? İlerde satıp Beylikdüzü'ne taşınmak istiyorum bu arada. Görüşlerinizi bekliyorum.

https://www.emlaknews.com.tr/haberle...yar-tl-290170/

Saygılar.

5. Aynı işi yapan iki kişi olsun. Birisi Türkiyede diğeri Amerikada yaşasın.
    Şimdi dolar ikiye katlayınca Amerikada yaşayanın hayat standardı ikiyemi katlıyor?
    Hayır. Ancak Türkiyeye gelip o yıl içinde tatil yaparsa bir faydasını görür. Seneye gelse o faydayıda göremez.
    Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Buradaki yine aynı hayatını yaşıyor amerikadakide aynı hayatını yaşıyor.

Gerçek hayat kendi kendini dengeler... Piyasa yolunu bulur.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sayın hissedar, Abd `de sürüsüne bereket zengin var ve onların paraları Tl değil hep Dolar. İşin tuhafı yaşadığı ülkenin para birimini tutarak zengin olan Amerikalılar değil kendi parası Tl yerine ayakkabı kutularında DOLAR tutan zenginler !. İşin dahada vahimi , ülke çimentosu, ülke demiri , üstüne üstlük DEVLETİN garantisiyle alınan kredilerle yapılan köprü, tünel geçiş ücretlerinin Dolar olarak belirlenmesi.

Alıntı Originally Posted by Sagan Yazıyı Oku
    Merhaba,

Siz değerli arkadaşlara bir sorum olacak. 2015 Mayıs ayında Esenyurt'ta ana cadde üzeri bir siteden (Doğan Araslı Bulvarı üzerinde 220.000 TL 'ye ara kat tamamlanmış bir daire aldım. Kirası 850-950 arası. 70.000 TL peşin verdim, kalan 150.000 TL, 120 ay 2000 TL aylık ödemesi var.Fazler 0,83 civarıydı. Halen (2 yıldır) dairede oturuyorum. Aidat 200 civarı. Metro'nun geleceği söyleniyor. Şimdi bu iyi bir yatırım mı oldu, yoksa zararda mıyım? İlerde satıp Beylikdüzü'ne taşınmak istiyorum bu arada. Görüşlerinizi bekliyorum.

https://www.emlaknews.com.tr/haberle...yar-tl-290170/

Saygılar.
    Oturduğun eve ödediğin para (tabi seni zora sokmadıysa) için yatırım iyimi olmuş kötümü olmuş diye sormak gereksiz, ama yok ben bunu yatırım için aldım satıp para kazanacağım diye yaptıysan o zaman iş değişir. İstediğin fiyattan satışa çıkar satabiliyorsan iyi yatırım yapmışın demektir ama yok satamıyorsan ve işin kötüsü acil paraya ihtiyacın da varsa işte o zaman kendi kendini sorgulamaya başlayacaksın.

Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    Aynı işi yapan iki kişi olsun. Birisi Türkiyede diğeri Amerikada yaşasın.
    Şimdi dolar ikiye katlayınca Amerikada yaşayanın hayat standardı ikiyemi katlıyor?
    Hayır.
    Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
    Buradaki yine aynı hayatı yaşıyor amerikadakide aynı hayatı yaşıyor.
    Yok yanlış mantık, burada 2 yıl önce tüm yatırımını (helede dişe dokunur ise) Dolara bağlayan biri şu anda Amerikadaki muadiline göre Türkiyede daha fazla zengin olmuş oluyor. Konuyu forumla ilişiklendirirsek , 2 yıl önce konut almak yerine parasını dolara bağlayan Türk yatırımcısı Amerikalı muadiline göre daha fazla konut alabilecek yada 2 yıl önce konut almamış olsa bugün aynı konutu yada benzerini Tl bazında daha ucuza almış olacak.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Oturduğun eve ödediğin para (tabi seni zora sokmadıysa) için yatırım iyimi olmuş kötümü olmuş diye sormak gereksiz, ama yok ben bunu yatırım için aldım satıp para kazanacağım diye yaptıysan o zaman iş değişir. İstediğin fiyattan satışa çıkar satabiliyorsan iyi yatırım yapmışın demektir ama yok satamıyorsan ve işin kötüsü acil paraya ihtiyacın da varsa işte o zaman kendi kendini sorgulamaya başlayacaksın.
    Saygıdeğer umutabi,

Karar matrisi yapmıştım. Önümüzdeki 3 yıl daha oturmayı düşünüyorum. İşime yakın. Ama Esenyurt malum berbat bir yer. Ailem için daha nezih bir yer olan Beylikdüzü - Mimaroba düşünüyorum. Bu arada şimdiki piyasa değeri 270 - 290 bin arası. Metro projesi olursa %40 - 50 faydası olur diye düşünüyorum.
    Son düzenleme : Sagan; 13-03-2017 saat: 11:19. Sebep: Mimaroba ismi.

Sayfa 39/1014 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •