Sayfa 140/637 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Neden bu kadar büyük fontlarla yazdınız..Normal fontları da okuyabiliyoruz

Öte yandan iyi diyorsunuz da, yıllık ortalama temettü verimi nedir u-100 ün...%1-2 mi, belki daha az...büyük resmi ne kadar etkiliyor bu dediğiniz? (düzenli temettü veren 30-40 hisse var, bankalar zaten çok az ya da hiç vermiyor...verenler de %5-6 ancak veriyor...endeksin temettü verimi bu yüzden %1-2 ancadır)
    Zaten uzun vadede kazandıran şirketler geçmişte ya temettü veren ya da bedelsiz yapan hisseler değil mi? O yüzden çok etkileyeceğini düşünüyorum

Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Uzmanlaşmak da önemli kesinlikle, aslında tam hemfikir değilim. Kafa karışıklığına sebep olmasını istemem elbette, özellikle gençler için, benim görüşümün açık olduğunu düşünüyorum. Konu uzamasın faydalı değilse, bu başlıkta başka paylaşımım olmayacak.

Genel itibariyle başlığın oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum, kolay gelsin.
    Ayağı yere basan sağlam yazılar yazıyorsunuz. Bu nedenle okumak keyif veriyor. Bence devam edin

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Öte yandan iyi diyorsunuz da, yıllık ortalama temettü verimi nedir u-100 ün...%1-2 mi, belki daha az...büyük resmi ne kadar etkiliyor bu dediğiniz? (düzenli temettü veren 30-40 hisse var, bankalar zaten çok az ya da hiç vermiyor...verenler de %5-6 ancak veriyor...endeksin temettü verimi bu yüzden %1-2 ancadır)
    En buyuk temettu odeme gunu olan 31 Mayis'da bir bakin bakalim endeks salt temettu odemeleri nedeni ile ne kadar dusuyor.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Zaten uzun vadede kazandıran şirketler geçmişte ya temettü veren ya da bedelsiz yapan hisseler değil mi? O yüzden çok etkileyeceğini düşünüyorum
    Hocam farklı bir şey söylemiyoruz..En azından ben şunu iddia ediyorum...Endeksin geneli uzun vadede tatminkar sonuçlar vermiyor...Özellikle dolar bazında endeksin değeri ve geldiği nokta bunu gösteriyor.

Ama hisse bazında çok güzel örnekler var..Bu nedenle reel kazanç ile emeklilikte rahat etmek için iyi hisse seçimi çok önemli. Bu yüzden burada bu beyin fırtınasını yapıyoruz.

Ortalama getiriler yeterli değil, pasif portföy yönetimi yeterli değil. Güzel hisseler seçmek, doğru zamanda giriş çıkışları yapabilmek lazım. Kötü performans gösteren hisseleri çıkarmak, yeni başarılı hisseleri eklemek lazım..bunun için 10-15 yıl vadeli, her bilanço döneminde çeyrek bazlı değerlendirme sonucu, ekleme ve çıkarmaları yapmak gerekiyor.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

BIST 100 endeksi yanında getiri endeksleri de var diye hatırlıyorum. 20 yıllık analizde bu getiriyi de içine alıyor diye anımsıyorum.
    Ancak kodunu bulamadım. Bulursanız detaylı çalışabiliriz.

http://www.borsaistanbul.com/sss/endeks-ve-veri

"Getiri endeksleri, endeksin hesaplanmasında ödenen temettüyü de dikkate alan, sürekliliğinin sağlanmasında ödenen temettünün endekse dahil paylara ağırlıkları oranında yatırıldığı varsayımıyla düzeltme yapılan endekslerdir. Bu tür endekslerde payların fiyatlarındaki ortalama değişimin yanında temettüden dolayı elde edilen kazanç da endekse yansımaktadır."
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    En buyuk temettu odeme gunu olan 31 Mayis'da bir bakin bakalim endeks salt temettu odemeleri nedeni ile ne kadar dusuyor.

Syg,
    işte ona bakarak söylüyorum %1-2 rakamını kafadan atmıyorum yani.

Bu arada şunu anlamıyorum...temettü ödemeleri endeks rakamını etkiliyor ve geriye dönük olarak fiyatlar ayarlanıyor...Bedelsizlerden emin değilim, ama temettü ödemeleri endeks hesabında dikkate alınıyor diye biliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Bu sirketlerdeki getiri farkini yaratan esas ozellik dususlerde fazla gerilememeleridir.
    Bu da duzenli temettu odemeleri sayesinde olur.
    Adam satacagina nasilsa temettusu var, bekler onu alirim diye dusunur ve satmaz.
    Bu da haliyle dususu sinirlar.
    Bu nedenle eski bir borsa yatirimcisinin dedigi gibi temettu bir trapez sirk cambazinin altindaki emniyet agi gibidir.
    Ortak oluyoruz tabii ki temettuyu alacagiz deyip gecmek duzenli temettu verenlere haksizlik olur.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    işte ona bakarak söylüyorum %1-2 rakamını kafadan atmıyorum yani.

Bu arada şunu anlamıyorum...temettü ödemeleri endeks rakamını etkiliyor ve geriye dönük olarak fiyatlar ayarlanıyor...Bedelsizlerden emin değilim, ama temettü ödemeleri endeks hesabında dikkate alınıyor diye biliyorum.
    Yok, temettü endeksin sadece o günkü fiyatından düşülüyor. Bedelsizler o günkünden de düşülmüyor sanırım? Geçmiş fiyatlardan ikisi de düşülmüyor.

Sayfa 140/637 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •