Sayfa 142/637 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Sorunuzu anlayamadım?
    Bir soru yok: Temettü ve bedelsizler endeksin geçmiş fiyatlarından düşmüyor diyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Alttaki fotoğrafta sağda kırmızı kutu içine aldığım ilk değer endeksin 1 Ocak 2007'deki düzeltilmemiş fiyatı, ikinci değer ise düzeltilmiş fiyatı. İkisi de aynı olduğu için endeksin geçmiş fiyatları düzeltilmiyor maalesef.

Alttaki de sütunların başlıklarını gösteren sayfanın en üst fotoğrafı.

Bu da link: https://finance.yahoo.com/quote/XU10...&frequency=1mo
    Linkten düzeltilmiyor diye anlıyorum. Düzeltilse neden BIST iki ayrı endeks üretir ki...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Bir soru yok: Temettü ve bedelsizler endeksin geçmiş fiyatlarından düşmüyor diyorum.
    Dağıtıldığı gün fiyat düşüyor neden geçmişe etki etsin.ileriki tarihte baktığınızda hissede bunu görürsünüz.
    Temettü dağıttı hisse düştü endekse aynı gün etki etti.Oldu ve bitti.

4.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Dağıtıldığı gün düşüyor neden geçmişe etki etsin.ileriki tarihte baktığınızda hissede bunu görürsünüz.
    Temettü dağıttı hisse düştü endekse aynı gün etki etti.Oldu ve bitti.
    Hocam normalde diğer hisselerde temettü ve bedelsizler geçmiş fiyatlarından o oranda düşer.

Alıntı Originally Posted by L Lawliet Yazıyı Oku
    Hocam normalde diğer hisselerde temettü ve bedelsizler geçmiş fiyatlarından o oranda düşer.
    Endeks kendi içinde grafiklere güncel olarak tüm fiyatlamaları yansıtır.
    Örnek Tüpraş hiç temettü dağıtmasaydı güncelde Tüpraş 139 tl +30 tl 169 tl olacaktı (mesela 30 tl temettü baz alalım)endekste O oranda yukarıda olacaktı.

YTD

6.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Endeks kendi içinde grafiklere güncel olarak tüm fiyatlamaları yansıtır.
    Örnek Tüpraş hiç temettü dağıtmasaydı güncelde Tüpraş 139 tl +30 tl 169 tl olacaktı (mesela 30 tl temettü baz alalım)endekste O oranda yukarıda olacaktı.

YTD
    Borsa sitesinden alıntı ile cevap verelim.

Pay endeksleri hem fiyat hem de getiri endeksi olarak hesaplanmaktadır. Fiyat endeksleri, sadece fiyattaki değişimi yansıtırken, getiri endeksleri kar payı ödemelerini de dikkate almaktadır.

http://www.borsaistanbul.com/endeksler
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hocam farklı bir şey söylemiyoruz..En azından ben şunu iddia ediyorum...Endeksin geneli uzun vadede tatminkar sonuçlar vermiyor...Özellikle dolar bazında endeksin değeri ve geldiği nokta bunu gösteriyor.

Ama hisse bazında çok güzel örnekler var..Bu nedenle reel kazanç ile emeklilikte rahat etmek için iyi hisse seçimi çok önemli. Bu yüzden burada bu beyin fırtınasını yapıyoruz.

Ortalama getiriler yeterli değil, pasif portföy yönetimi yeterli değil. Güzel hisseler seçmek, doğru zamanda giriş çıkışları yapabilmek lazım. Kötü performans gösteren hisseleri çıkarmak, yeni başarılı hisseleri eklemek lazım..bunun için 10-15 yıl vadeli, her bilanço döneminde çeyrek bazlı değerlendirme sonucu, ekleme ve çıkarmaları yapmak gerekiyor.
    Endeksin, barındırdığı hisselere eşit ağırlıklı yatırım yapmadığını unutmayalım. Bu nedenle, salt endekse bakarak performans değerlendirmesi yapılamaz.

8. Son cümle mükemmel "Silahlı saldırılara ilişkin alacakların mafya yoluyla tahsil edildiği yönünde değerlendirilmeler yapılıyor." kıvırmaya gerek yok. Hukuk sistemi çöktüğü yada çökmek üzere olduğu için, yıllarca mahkeme kapılarında bekleyip avukata para vermek yerine, alacağı olan ve tahsil edemeyen mafyaya başvuruyor. Mafyada eskisi gibi aç gözlü değil makul bir ücret karşılığı işi hallediyor. Benim şahit olduğum: Konya'da biri Ankara'daki 130 bin liralık alacağını 10 bin lira karşılığı mafyaya havale etti.

Bu alinti bir vatandasin yorumu.

http://odatv.com/mafya-geri-dondu-0111171200.html bu haberle ilgili yazmis.

Bana oncelikli sorun hukuk gibi geliyor.

Burada performans degerlendirmesi gibi konular sorunlarimiz icin cok luks degilmi ?

Sayfa 142/637 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •