portföye uzun vadeli hisse alırken...kriterlerimden birisi de konjonktür analizi...zaten geleceğe dönük analizleri ne teknik, ne de temel tam olarak yansıtabiliyor...özellikle temel analizde de geleceğe dönük analizlerde beklentiler, bu beklentileri rakamlara dökmek en önemli konu.
savunma sanayi tarihin en şaalı dönemini geçiriyor...büyük bütçeler ayrılıyor ve yerli üretim konusunda önemli bir bilinç oluşmuş durumda...bunların hepsi aselsan ı yukarı taşıdı...altın dönemini yaşıyor hisse bu yüzden.
peki önümüzdeki yıllarda gerek bütçe açıkları, gerekse başka ekonomik sıkıntılar nedeniyle savunma bütçesi kısılırsa...aselsan bundan nasıl etkilenir...tek alıcı neredeyse devlet, bütçeyi yarıya indirdim derse satışlar nasıl etkilenir.
bu açıdan bakınca...ben aselsan da en güzel günleri yaşadığımızı düşünüyorum...bu günkü hacim inanılmaz...ve iddialı bir laf edeceğim...benim konjonktür analizim şunu diyor....bu fiyatlardan sonra, aselsan bist-100 ü performans olarak geçemeyecek..bugünkü tarihi, aselsan ve u-100 endeks fiyatını not ediyorum bir yere
önemli not: bu yazdıklarım yeni portföy oluşturma noktasında geçerli...yoksa elimde olsa, teknik sat sinyali gelmeden satmazdım kesinlikle.
Yer İmleri