Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Almanyayi bilmem, ama Kanada'da proje degeri kadar nakit teminati koyamayan insaat filan yapamaz.

Yapilan isi kamu otoritesi adim adim takip eder, onaylar. Begenmezse yiktirir yeniden yaptirir.

Yani ben bu isten kazanmadim, birakip giderim yok.

Evi teslim aldiniz, bilmem ne borusu patladi, eger yapan sirketi ararsaniz, aninda gelip tamir eder yeniler, yoksa sigorta sirketi o insaat firmasinin cigerini soker.

Dunya da yok oyle, elinde keser, Hemsin City'den geldim, ortanca kariyi aldim, milletin a... koydum.
    Ya hocam, gerçekten ciddi misiniz? Rüya gibi bir şey bu.

Müteahhit , yapacağı projenin bedeli kadar hem de nakit teminat ortaya koyacak. İnşaat bittikten sonra da öküz öldü , ortaklık bitti yapma olmayacak.

Şimdi İstanbul da yaşayan biri olarak (Türkiye de dahil) bu mantığı algılayamıyorum ve anlayamıyorum gerçekten.

Tıpkı , yazdıklarından yıllardır Türkiye ve İstanbul ile ilgili tecrübesi , yaz tatillerinde , trafiğin kısmen de olsa daha rahat olduğu dönemlerde kısa süreli gelip gezmek dışında yaşanmışlığı olmayan bazı forumdaşlar gibi , buralarda neler yaşandığı ile ilgili uzaklardan gazel okuyanların , İstanbul da yaşamanın özellikle son 15 yılda nasıl değiştiğini algılayabilmelerinin olasılık dışı olması gibi.

Bir söz vardır.
    Ancak , yaşayan bilir.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Ya hocam, gerçekten ciddi misiniz? Rüya gibi bir şey bu.

Müteahhit , yapacağı projenin bedeli kadar hem de nakit teminat ortaya koyacak. İnşaat bittikten sonra da öküz öldü , ortaklık bitti yapma olmayacak.

Şimdi İstanbul da yaşayan biri olarak (Türkiye de dahil) bu mantığı algılayamıyorum ve anlayamıyorum gerçekten.

Tıpkı , yazdıklarından yıllardır Türkiye ve İstanbul ile ilgili tecrübesi , yaz tatillerinde , trafiğin kısmen de olsa daha rahat olduğu dönemlerde kısa süreli gelip gezmek dışında yaşanmışlığı olmayan bazı forumdaşlar gibi , buralarda neler yaşandığı ile ilgili uzaklardan gazel okuyanların , İstanbul da yaşamanın özellikle son 15 yılda nasıl değiştiğini algılayabilmelerinin olasılık dışı olması gibi.

Bir söz vardır.
    Ancak , yaşayan bilir.
    Istanbul da trafik NY tan yada Los Angeles tan daha kotu degil

Dunyadaki butun buyuk sehirlerde ayni. Evinide isinide metro dibinde bul arabani yalnizca sehir disi gezmeye kullan bitsin bu dert

Butun dunya boyle yapiyor

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Istanbul da trafik NY tan yada Los Angeles tan daha kotu degil

Dunyadaki butun buyuk sehirlerde ayni. Evinide isinide metro dibinde bul arabani yalnizca sehir disi gezmeye kullan bitsin bu dert

Butun dunya boyle yapiyor
    Trafiği lafın gelişi sorunlardan biri olarak söyledim.
    Beni boşver. Bu şehrin belediye başkanlığını yapıp şu an da bu ülkeyi yöneten kişi bile , rabbim affetsin , İstanbul'a çok büyük kötülükler yaptık , katlettik falan .. kendisi dedi .
    Bu ülkedeki işsizliğin boyutunu görmeden,bilmeden ve her şeyden önemlisi yaşamadan , işini metro dibinde bul trafikten kurtul demeni elbette ben anlayabiliyorum. İnternette yazan %11-12 işsizlik rakamının olduğunu zannediyorsunuz siz. O istatistiğe girenler , İş ve işçi bulma kurumuna gidip kayıt edilenlerden çıktığını , geride hiç bir umudu olmadığı için kayıt olmayan 30 yaşına gelmesine rağmen baba harçlığına talim eden milyonlarca genç insan girmez o istatistiklere. Staj, çırak olarak bir fabrikada çalışanlardan dolayı sanki işsizlik %11-12 zannedilir. Hala bu toplumu ayakta tutan en en büyük olgunun,aile yapısı olduğu, bu aile yapısının varlığı nedeni ile, öyle batıdaki gibi 18 'ini dolduranın kıçına bir tekme vurulmadığından toplumsal kaos baskılanır bu topraklarda. Hala millet , memleketinden tarhana,et,bulgur,fındık,meyve vs.. getirtir. Bayramlarda otobüslerin bagajları memleketten getirtilen bu besinlerle doludur ki bizi bir arada tutan en önemli kültür , aile-akraba birliğidir bu işsizlik, geçim sıkıntısı olayını bir nebze de olsa azaltan . Hısım forumdaş demiş ki , evini teslim alan kişinin bilmem ne borusu patlarsa , o müteahhit yapmak zorundadır yoksa ebesinin ..ına Mart kar'ını yağdıracaklarından asla şüphe etmez diyen. Gel Türiye'nin herhangi bir yerinde bunu yap bakalım. Hukuk kalmadı bu topraklarda , Allah'a emanet yaşanır , başına bir şey gelse eskiden Marko paşalar varmış , artık onlar da kalmadı. Bak kış geliyor , kar yağsın , arabayı ****** et yola çıkarmayı , sokağına çıkarmak için bile uğraşıp didinecek yüzbinler olacaktır , şüphen olmasın.

Ne desem boş . Anlayamazsın . Anlayamazsın . Anlayamazsın ..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Trafiği lafın gelişi sorunlardan biri olarak söyledim.
    Beni boşver. Bu şehrin belediye başkanlığını yapıp şu an da bu ülkeyi yöneten kişi bile , rabbim affetsin , İstanbul'a çok büyük kötülükler yaptık , katlettik falan .. kendisi dedi .
    Bu ülkedeki işsizliğin boyutunu görmeden,bilmeden ve her şeyden önemlisi yaşamadan , işini metro dibinde bul trafikten kurtul demeni elbette ben anlayabiliyorum. İnternette yazan %11-12 işsizlik rakamının olduğunu zannediyorsunuz siz. O istatistiğe girenler , İş ve işçi bulma kurumuna gidip kayıt edilenlerden çıktığını , geride hiç bir umudu olmadığı için kayıt olmayan 30 yaşına gelmesine rağmen baba harçlığına talim eden milyonlarca genç insan girmez o istatistiklere. Staj, çırak olarak bir fabrikada çalışanlardan dolayı sanki işsizlik %11-12 zannedilir. Hala bu toplumu ayakta tutan en en büyük olgunun,aile yapısı olduğu, bu aile yapısının varlığı nedeni ile, öyle batıdaki gibi 18 'ini dolduranın kıçına bir tekme vurulmadığından toplumsal kaos baskılanır bu topraklarda. Hala millet , memleketinden tarhana,et,bulgur,fındık,meyve vs.. getirtir. Bayramlarda otobüslerin bagajları memleketten getirtilen bu besinlerle doludur ki bizi bir arada tutan en önemli kültür , aile-akraba birliğidir bu işsizlik, geçim sıkıntısı olayını bir nebze de olsa azaltan . Hısım forumdaş demiş ki , evini teslim alan kişinin bilmem ne borusu patlarsa , o müteahhit yapmak zorundadır yoksa ebesinin ..ına Mart kar'ını yağdıracaklarından asla şüphe etmez diyen. Gel Türiye'nin herhangi bir yerinde bunu yap bakalım. Hukuk kalmadı bu topraklarda , Allah'a emanet yaşanır , başına bir şey gelse eskiden Marko paşalar varmış , artık onlar da kalmadı. Bak kış geliyor , kar yağsın , arabayı ****** et yola çıkarmayı , sokağına çıkarmak için bile uğraşıp didinecek yüzbinler olacaktır , şüphen olmasın.

Ne desem boş . Anlayamazsın . Anlayamazsın . Anlayamazsın ..
    Anlayamadigin sey

Nasil oluyorda yurtdisina turist olarak giden Turk sayisinda son 30 yildir her sene ama hersene rekor kiriliyor?

Nasil oluyorda ozel ithalat konut satislari otomobil satislari cep telefonu satislari her sene ama hersene rekor kiriyor?

Diyeceksinki onlar borcla yapiyor kredi kartiyla yapiyor. Kardes bati dunyasinda bunlar nakit paraylami odeniyor? Sistem ayni sistem.

Insan gormek istedigini gorur. Yanlis tarafa bakiyorsun. Ezilen dusuk ucrete talim insanlara bakma. Birde obur tarafta sayisi az olmayan Turkiye nufusuna orani hicte az olmayan bir grup var geliri yuksek dunya ile entegre yasiyor. Kimbilir belkide Istanbulda yasamiyorsunuz ondan.

Not : AKP li degilim yobaz hic degilim. Ben kapitalistim. TR deki refah patlamasini buradan bile gorebiliyorum.

5. Borç yiyen kesesinden yer.

Herkes SANAL konut zengini veya müteahhit!

Konut balonu patladığında bunlar bırak yurtdışını Türkiye de bile tatile çıkamayacaklar!

Anlayamadigin sey

Nasil oluyorda yurtdisina turist olarak giden Turk sayisinda son 30 yildir her sene ama hersene rekor kiriliyor?

Nasil oluyorda ozel ithalat konut satislari otomobil satislari cep telefonu satislari her sene ama hersene rekor kiriyor?

Diyeceksinki onlar borcla yapiyor kredi kartiyla yapiyor. Kardes bati dunyasinda bunlar nakit paraylami odeniyor? Sistem ayni sistem.

Insan gormek istedigini gorur. Yanlis tarafa bakiyorsun. Ezilen dusuk ucrete talim insanlara bakma. Birde obur tarafta sayisi az olmayan Turkiye nufusuna orani hicte az olmayan bir grup var geliri yuksek dunya ile entegre yasiyor. Kimbilir belkide Istanbulda yasamiyorsunuz ondan.

Not : AKP li degilim yobaz hic degilim. Ben kapitalistim. TR deki refah patlamasini buradan bile gorebiliyorum.

O oyle degil.

Isin sirri Mortgage Havuzunda.

Cok buyuk bir sermaye var Housing Corp.'un elinde.

Banka 40 yillik krediyi mesela %4 ten satti, ayni gun bu havuzdan %3.5 ile parasini bir tamam aliyor, yani 40 sene parayi %3.5 ile bekleyen Housing Corp. banka degil.

Bu nedenle risk degerlendirmesi, istenen pesinat ve sigortalar bankanin sorumlulugu.

Bati dunyasinda bu krediyi adama kolay kolay kredi kartiyla filan vermezler, banka kisinin gecmis 10 yilini didik didik eder.

Bizlerin bilmedigi yani halka acik olmayan bir entelacansi var bankalarin, zaten tum dunya bankalar ve sigorta sirketlerinin elinde.

Bizdeki yakaladigini open bankacilikla karistirmamak lazim.

"refah patlaması...." olduğuna ancak hayalperestler inanır bir de bu hükümet ve yandaşları.

"yurtdışına çok Türk turist gidiyorsa" örneğin bunun ana sebeplerinden birisi yurtiçi turizmin Türk vatandaşları için aşırı pahalı hale getirilmesidir. çoğu kez yurtdışına gitmek daha ucuz olabiliyor bazı insanlar için.

bunlar saçma karşılaştırma örnekleri. bu tür örnekleri özellikle mevcut zihniyet veriyor, ama defalarca mesela kişi başı gelir gibi örnekler üzerinden yaptıkları propagandanın da ne kadar boş olduğunu gösterdik. ayrıca yayınlanan veriler güvenilir değil: yani enflasyon, kişi başı gelir, işşizlik vb tüm veriler sıkıntılı, sorunlu. basını yandaş basından takip etmeyen vatandaşlarımız bunun gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında tartışıldığını da görecektir.

son söz: refah patlaması olsaydı devlet marketlerde ucuz et dağıtmak zorunda kalmazdı.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "refah patlaması...." olduğuna ancak hayalperestler inanır bir de bu hükümet ve yandaşları.

"yurtdışına çok Türk turist gidiyorsa" örneğin bunun ana sebeplerinden birisi yurtiçi turizmin Türk vatandaşları için aşırı pahalı hale getirilmesidir. çoğu kez yurtdışına gitmek daha ucuz olabiliyor bazı insanlar için.

bunlar saçma karşılaştırma örnekleri. bu tür örnekleri özellikle mevcut zihniyet veriyor, ama defalarca mesela kişi başı gelir gibi örnekler üzerinden yaptıkları propagandanın da ne kadar boş olduğunu gösterdik. ayrıca yayınlanan veriler güvenilir değil: yani enflasyon, kişi başı gelir, işşizlik vb tüm veriler sıkıntılı, sorunlu. basını yandaş basından takip etmeyen vatandaşlarımız bunun gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında tartışıldığını da görecektir.

son söz: refah patlaması olsaydı devlet marketlerde ucuz et dağıtmak zorunda kalmazdı.
    Sayın üye,değerli yazılarından faydalanıyorum,ama lütfen sizde şu troll ün peşinden gitmeyin,10 bin km uzaktan veya Keçiören den buradaki değerli paylaşımları baltalamaya çalışan bir tip,nedense sosyal medya son zamanlarda benzeri tiplerle dolu,yurt dışında o ülkenin her türlü sosyal imkanından faydalanıp,burada yaşayanları nankörlükle suçlayan,konuştukça saçmalayan tipler,(okuyan,araştıran,gerçekleri görebilen tüm vatandaşlarımız hariç;mesela Sayın Hısım)Daha dün Ankara da 2 gaziye 45 dakika dayak atılıyor tek bir polis yardıma gelmiyor,sonra o bölgede 1 milyon tl ye konut alıp rahat rahat oturacaksın,bu ********ler olay durulunca serbest kalacaklar,denetimli serbestlik diye bir garabet var çünkü,sizin o milyonluk evlerinizin önünde terör estirmeye devam edecekler,ondan sonra yok İstanbul dünya şehri,yok çok ucuz,ucuzsa NYden depo almak yerine Ağaoğlundan kümes al komik..

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •