Sayfa 154/637 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,225 - 1,232 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Buradaki forumdaslara bir sorum olacak cevaplanir sa memnun olurum .

Ölü kedi sıçraması denilen düşen hissenin yükseliyor havası verilip küçük​ yatırımcı ya dağıtmaya devam edilen durum kendini bir şekil de belli eder mi.

Bu psikolojik durumu Vestel de kullanırlar mi

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by ahmetevcin16 Yazıyı Oku
    Buradaki forumdaslara bir sorum olacak cevaplanir sa memnun olurum .

Ölü kedi sıçraması denilen düşen hissenin yükseliyor havası verilip küçük​ yatırımcı ya dağıtmaya devam edilen durum kendini bir şekil de belli eder mi.

Bu psikolojik durumu Vestel de kullanırlar mi

Bu durum kendini genellikle grafikte belli eder.
    Her hissede olabilir, hatta endekste bile olabilir.
    Teknik analizdeki "destek-direnç" kavramlarını ve özellikle bunun "hacim" ile ilişkisini okumanızı tavsiye ederim.

HUAWEI MT1-U06 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

3.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Bu durum kendini genellikle grafikte belli eder.
    Her hissede olabilir, hatta endekste bile olabilir.
    Teknik analizdeki "destek-direnç" kavramlarını ve özellikle bunun "hacim" ile ilişkisini okumanızı tavsiye ederim.

HUAWEI MT1-U06 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Teşekkür ederim

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Soru 1. Bu hisseleri cok aradinmi ?

Kendin mi arastirdin, birimi tavsiye etti.

Kalan 40 Bin ile de FADIL'dan devre mulk alsaydin, isin tamamdi, ne derdin ne tasan kalmazdi.

Soru 2. Borsa'ya yatirim yapmaktan beklentin nedir ?

Zaman icinde riski az kazanci az getiri ile saglam basmak mi ? yoksa filimlerde gordugumuz gibi bir anda kose donmek mi ?

Soru 3. Risk toleransin nedir ? UV'ciyim abi deyip, 6 ay sonra, iki senedir bekliyorum, ne bu ya diye bagirmak mi ?

Bunlari yazarsan, belki yardimimiz dokunur.
    Cevap 1 : Güvendiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım. Yoksa benim almak isteyeceğim hisse değil ikisi de. Biliyorum ikisinden de bir an önce kurtulmam lazım ama benim de tam olarak sormak istediğim şey buydu onlarla ilgili. Zararı sineye çekip hemen satmak mı yoksa belli rakamlara dikkat ederek uygun olan rakamlardan çıkmak mı ? Bu hisseleri bilen, ya da analiz eden, ya da edebilecek birilerinden fikir almak için yazdım onları. Yoksa uygun hisseler olmadığını ben de biliyorum zaten.

Cevap 2 : İkisi de değil. Riski az kazancı az isteseydim vadeli yapardım parayı. Amacım doğru hisselere doğru zamanlarda girip doğru zamanlarda çıkarak vadeliye göre nispeten daha iyi bir kar elde etmek. Köşeyi dönme hayalim yok, zira öyle bir para da yok öyle bir amacım da.

Cevap 3 : Ben borsada da riski dağıtmak istiyorum. Yani elimde UV de, OV de, KV de hisse olsun. Günlük takibi seviyorum ve ondan da az da olsa küçük gelirler beni memnun eder. Onun dışında çok detaylı bilgim de yok fikrim de. Zaten bütün herşeyimi de o yüzden yazdım. Birilerinin özellikle de konuyu açan arkadaşın fikirlerini almak için.

Sizden de mümkünse "bunları çok mu aradın", "köşeyi mi dönmek istiyorsun" gibi iğneleyici sözlerden ziyade daha elle tutulur görüşler bekliyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Demek ki araç satış işinden bir şey kazanmıyor derim...zaten 2017 kar beklentisi 150 milyon bile değildir.
    Sizin konuyu açarken ki yazılarınıza güvenerek bir yazı yazdım ama sanırım görmediniz.

6.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. vassago,
    Güzel çalışma olmuş, ben de böyle şeylerle uğraşırım aklıma geldikçe.
    Yönteminizi tam anlamadım sanırım ama son on yedi yıllık veriyi kullanıp geleceğe yönelik projeksiyon yapmışsınız ve önerinizi yazmışsınız, keşke verilerin sonlardaki birazını kullanmayıp bulacağınız sonucu (çok benzer olur sanırım) son verilerle karşılaştırarak modeliniz çalışıyor mu diye test etseydiniz. Tam anlatamadıysam şöyle yazayım: mesela ekim 2016 ya kadar olan verilerle bu çalışmayı yapın, x, y, ve z hisselerinden şu oranlarda portföy yaparsak yılda şu kadar getiri olur diye sonucunuzu çıkarın, sonra da bugün bakın bakalım geçtiğimiz bir yılda o getiriyi sağlamış mıyız (son bir yıl iyi geçti bunu da unutmayalım, bunu son birkaç yıl için yaparsanız daha sağlıklı olur örneğin 2014'e kadar olan verilerle önerinizi bulun ve bakın 2015'te öneriniz kadar getiri olmuş mu).
    Sn.pilavlı Selamlar,

Adım adım gitmeye çalışıyorum.Dediğiniz gibi tarihler arasında belli dönemleri tercih ederek elde edilecek sonuçları da karşılaştırmak kafamda olan bir şeydi.Bunu düşünmeniz çok güzel olmuş.Benim yaptığım çalışmalar kesindir,şu kadar getiri getirir gibi bir amacım yok.Bizlere bazı şeyler öğretiliyor ama sonuçta o veriler bizlere verildiği için çözümü kolay oluyor.Uygulamada sıkıntı olduğu için bu konuya merak salanlar için ben de elimden geldiğince katkı sunmaya çalışıyorum.

Onun için sizlerin de katkılarıyla çalışmalara ve paylaşımları arttırmaya devam.
    Stop Wishing Start Doing

7. Temettü geliri alan var mı aramızda. Temettü veren hisse şu kadar zamandır elimde şu kadar yıllık temettü alıyorum diyen var mı?

8.  Alıntı Originally Posted by dekonline Yazıyı Oku
    Cevap 1 : Güvendiğim bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aldım. Yoksa benim almak isteyeceğim hisse değil ikisi de. Biliyorum ikisinden de bir an önce kurtulmam lazım ama benim de tam olarak sormak istediğim şey buydu onlarla ilgili. Zararı sineye çekip hemen satmak mı yoksa belli rakamlara dikkat ederek uygun olan rakamlardan çıkmak mı ? Bu hisseleri bilen, ya da analiz eden, ya da edebilecek birilerinden fikir almak için yazdım onları. Yoksa uygun hisseler olmadığını ben de biliyorum zaten.

Cevap 2 : İkisi de değil. Riski az kazancı az isteseydim vadeli yapardım parayı. Amacım doğru hisselere doğru zamanlarda girip doğru zamanlarda çıkarak vadeliye göre nispeten daha iyi bir kar elde etmek. Köşeyi dönme hayalim yok, zira öyle bir para da yok öyle bir amacım da.

Cevap 3 : Ben borsada da riski dağıtmak istiyorum. Yani elimde UV de, OV de, KV de hisse olsun. Günlük takibi seviyorum ve ondan da az da olsa küçük gelirler beni memnun eder. Onun dışında çok detaylı bilgim de yok fikrim de. Zaten bütün herşeyimi de o yüzden yazdım. Birilerinin özellikle de konuyu açan arkadaşın fikirlerini almak için.

Sizden de mümkünse "bunları çok mu aradın", "köşeyi mi dönmek istiyorsun" gibi iğneleyici sözlerden ziyade daha elle tutulur görüşler bekliyorum.
    1. Endeksin 114.000 oldugu noktada hala satmazsan, ruzgar dondugunde zararin daha da buyuyebilir. Bu iki hisse hakkinda bilgim yok, ancak bu tur hisseleri sisteme sokan, zihniyeti iyi tanirim, o yuzden FADIL ornegini verdim.

2. Dogru hisselere dogru zamanda girmek herkesin ideali, ben sahsen bir sure daha nakitte beklemeni oneririm. Eger beklemek istemiyorum dersen Altin almani tavsiye ederim, cunku enflasyon hiz kazaniyor.

3. Risk dagitmak, eldeki sermaye ile orantili, 100.000 TL. ye kadar risk dagitmanin pek bir anlami olmaz. Eger heyecanini seviyorsun, bi 500 TL. ayirip onunla bu sayfalarda bilgilendigin kafana yatan hisselerle kucuk kucuk oynayabilirsin.

Yine de konuyu acan arkadasin fikirlerini dinle tabi.

Kolay gelsin.

Sayfa 154/637 İlkİlk ... 54104144152153154155156164204254 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •