3.92 civarından betonlayacağım.Ellerim kaşınıyor.Sabırsızlanıyorum
MB vadeli kontratlara girdi.Riski üstüne alıyor.O alırsa ben de alırım aga..Bu faizi ecnebi nerde bulacak.
3.92 civarından betonlayacağım.Ellerim kaşınıyor.Sabırsızlanıyorum
MB vadeli kontratlara girdi.Riski üstüne alıyor.O alırsa ben de alırım aga..Bu faizi ecnebi nerde bulacak.
Sorun biraz da amerikan enflasyonundan ziyade ,bizde ucu kaçmış ne olduğu belirsiz enflasyon, nitelikli mallarda (dar gelirli halkın kullandıklarının haricinde) örneğin lüks otomobil , yüksek kaliteli gıda ( yüksek kaliteli peynirler,etler,deniz mahsulleri, şaraplar) ve bunun gibi yüksek gelir grubunun kullandığı ürünlerin dövizden daha fazla yükselme riski var. Zira vergi politikasında bu yönde adımlar atılıyor.
Ekmeğin enflasyonu doları geçemeyebilir ama lüks otomobil ve kaliteli ithal elektronik ürünlerin , yüksek kaliteli gıdaların pekala da vergiler yüzünden enflasyonu dövizin artışının üzerine çıkabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yerli alsanda farkli degil cok farkli degil
siz dua edin ABD de beyaz esya dedigimiz aletler garanti olmadan satiliyor. Yani TR deki gibi 5 sene 3 sene yok bilmemne yok
garantiyi ayri olarak satin aliyorsun ki o da makinenin kendisine yakin fiyati var
Turkiye bedava
ABD de %1.5 veren cok yer var ama TR deki elbette daha iyi
benim merak ettigim bir kriz aninda senin o %4 faiz veren bankandaki dolares lere devlet acilen ve ihtiyacen el koyarsa ne olacak?
Herkes Gazi Ercel in arkadasi degil kimse sana haber vermeyecek
hic degilse amerikada kafam rahat ama Burgan Bank i da gozumle kestirmiyor degilim soyle uzaktan
Gösterge faiz 14 e dayandı yarın burayı aşarsa şaşmam. Bu durum bana göre yabancı çıkışından kaynaklanıyor o nedenle Dolar çok daha fazla yukarı gitse aslında daha iyi olacak hiç olmazsa zararları katlanarak artacak , Hanya`yı Konya`yı görmüş olacaklar.
Biri ABD de garanti süresi falan yok ilave para veriyorsun demiş ama ne hikmetse ben Abd de aldığım imac`i 1 sene garanti ile almıştım ilave para falanda ödememiştim. Birisi fena atıyor ama nedenini anlamak mümkün değil. Çocukluktan kalmış bir huy olsa gerek...
Yer İmleri