Sayfa 300/1001 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,393 - 2,400 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. 3.92 civarından betonlayacağım.Ellerim kaşınıyor.Sabırsızlanıyorum

MB vadeli kontratlara girdi.Riski üstüne alıyor.O alırsa ben de alırım aga..Bu faizi ecnebi nerde bulacak.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    yıllık 3.8 faize neden gülünüyor tam anlamadım. abd enflasyonu son beş yılda 0 ile 2.5 arasında gezmiş. hatta kısa bi süre eksiye bile geçmiş. yanlış birşeye mi bakıyorum:

https://tr.investing.com/economic-calendar/cpi-733
    Sorun biraz da amerikan enflasyonundan ziyade ,bizde ucu kaçmış ne olduğu belirsiz enflasyon, nitelikli mallarda (dar gelirli halkın kullandıklarının haricinde) örneğin lüks otomobil , yüksek kaliteli gıda ( yüksek kaliteli peynirler,etler,deniz mahsulleri, şaraplar) ve bunun gibi yüksek gelir grubunun kullandığı ürünlerin dövizden daha fazla yükselme riski var. Zira vergi politikasında bu yönde adımlar atılıyor.
    Ekmeğin enflasyonu doları geçemeyebilir ama lüks otomobil ve kaliteli ithal elektronik ürünlerin , yüksek kaliteli gıdaların pekala da vergiler yüzünden enflasyonu dövizin artışının üzerine çıkabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Dunyada beles para bitti.

Cari açığı yüksek olan tarağı tutacak!

Hem birey olarak Hem devlet olarak.

İthal mal kullanan tarağı dibinden tutacak.

Bugün taksiye bindim. Evindeki bir ithal beyaz eşya bozulmuş SAMSUNG, garantisi bitmiş. 500 TL basit bir parçanın değişimine istemişler. Adam makinayı kucakladığım gibi çöpe attım dedi!

Yandım anam diyen var mı? Devlet içinde de kısıtlamalar başladı ithal mal kullanımına karşı. belki de çok geç. Fakat zararın neresinden dönülse kardır.
    Yerli alsanda farkli degil cok farkli degil

siz dua edin ABD de beyaz esya dedigimiz aletler garanti olmadan satiliyor. Yani TR deki gibi 5 sene 3 sene yok bilmemne yok

garantiyi ayri olarak satin aliyorsun ki o da makinenin kendisine yakin fiyati var

Turkiye bedava

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ABD'de deposit faizi %0,2 burada ben 4.1 alıyorum yani 20 kat fark var. bir çok ABD liyi böyle bir faizin olduğuna ben inandıramadım. ABD yi senden iyi tanıyorum sen canını sıkma.orada enflasyon olduğuda koca bir palavra geçen sene otel ücreti neyse bu senede aynısını ödüyorum aynı şekilde diğer tüketim mallarıda aynı fiyat. burada gülünecek olan varsa henüz ipsaladan kafayı uzatamamış olan sensin.
    ABD de %1.5 veren cok yer var ama TR deki elbette daha iyi

benim merak ettigim bir kriz aninda senin o %4 faiz veren bankandaki dolares lere devlet acilen ve ihtiyacen el koyarsa ne olacak?

Herkes Gazi Ercel in arkadasi degil kimse sana haber vermeyecek

hic degilse amerikada kafam rahat ama Burgan Bank i da gozumle kestirmiyor degilim soyle uzaktan

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Allah bunlara sebep veren hukukun ve bunu uygulayanların bin türlü cezasını versin .
    vermez

cunku buna sebebiyet verenler elinde kUrani kerimle dolasiyor ve 5 vakit namaz kiliyorlar

onlar degil senin gibi cok soru soranlarin durumu kotu. Soru sormak sorgulamak islam dininde gunahtir

Gösterge faiz 14 e dayandı yarın burayı aşarsa şaşmam. Bu durum bana göre yabancı çıkışından kaynaklanıyor o nedenle Dolar çok daha fazla yukarı gitse aslında daha iyi olacak hiç olmazsa zararları katlanarak artacak , Hanya`yı Konya`yı görmüş olacaklar.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Elbette kadinlarin en rahat yasadigi yer suudi dir hatta suudi en tepede olmasi lazim
    sadece abaya giyiyorlar o da disari ciktiklarinda, kale gibi evlerinin icinde kralice olan onlar hehe
    bebe yaparlar, bebe ye yardimci bakar, yemegi yardimci yapar, alisveris te yardimci bebe yi tutar, hatun dolanir etrafta melun melun........

neom city baslasin ve moderated islam da gelsin bak gor suudi 25 olur en az..
    490 milyar dolarlari var kasada

Ayda en az 10 milyar dolar cepten yiyorlar

ben gorurum onlarin ensesini 49 ay sonra

Biri ABD de garanti süresi falan yok ilave para veriyorsun demiş ama ne hikmetse ben Abd de aldığım imac`i 1 sene garanti ile almıştım ilave para falanda ödememiştim. Birisi fena atıyor ama nedenini anlamak mümkün değil. Çocukluktan kalmış bir huy olsa gerek...

Sayfa 300/1001 İlkİlk ... 200250290298299300301302310350400800 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •