Sayfa 309/1001 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bahri çinden aldığı hapı içip ölen adam bile var. Heriflerin kullandığı kimyasallar ve gıda takviyeleri ve hatta gıdaları bizim bünyemize uygun değil. Sırf bu yüzden dahi dokunabilir. Aman dikkat.
    takaşi olmayalım aman iyi ki söyledin

2.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Az önce bankayı aradım merkez bankası kapanış kuru üzerinden % 3 standart bindirme yapıyorlarmış...

Bende yeni talimat verdim, KK aynı zamanda Dolar ve Euro alışverişine tanımlattım, yani bundan sonra yapacağım alışverişleri yine hesap kesiminden sonra Dolar borcum varsa dolar Euro borcum varsa Euro olarak ödeyebileceğim..

Bu şekilde % 3 ten kurtulduğum gibi örneğin alışveriş yaptım anda dolar kuru 3.87 diyelim ay içerisinde 3.80 düştü, o kadarlık dolar alıp hesabımda tutuyorum ve ödeme tarihinde banka otomatik olarak çekip hesabı kapatıyor..
    Sakıncası yoksa hangi banka , hangi kart? ben ana kartıma (shop and miles mastercard) bağlı ek bir sanal kart kullanıyorum tedbir olarak. Limitini alışveriş esnasında alışveriş miktarı kadar arttırıp sonra sıfırlıyorum. Sanal karta da euro dolar ödemesi tanımlanıyor mu? Yoksa euro dolar için ayrı bir ana kart veya sanal kart mı çıkartmak gerekiyor?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bilgi için teşekkürler, ben de bundan şüpheleniyordum. Bu sefer 11.11 den dolayı öyle bir durum oldu. Bir daha demek ki ki yurt dışı alışverişleri mesai saatlerinde ve hafta içi yapacağız.
    Buna neden ihtiyaç duyduğunuzu anlamadım.Kredi kartıyla USD ödemesi yapınca,kredi kartındaki USD borcumu vadesiz USD hesabımdaki USD ile yapıyorum.Bu durumda mesai saati dışında USD alımı yapmak gerekmiyor

4.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    takaşi olmayalım aman iyi ki söyledin
    Bahri sen bize lazımsın.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bilgi için teşekkürler, ben de bundan şüpheleniyordum. Bu sefer 11.11 den dolayı öyle bir durum oldu. Bir daha demek ki ki yurt dışı alışverişleri mesai saatlerinde ve hafta içi yapacağız.
    .

Kart ödeme tarihinizdeki tahmini kur fiyatını mı yazıyorlar ?

.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    .

Kart ödeme tarihinizdeki tahmini kur fiyatını mı yazıyorlar ?

.
    Yok, direk bir önceki iş günü kurunun üzerine %2.5-3 koyuyor ve hemen türk lirası olarak muhasebeleştiriyor. Ama ana karta bağlı ayrı bir numaraya sahip sanal kart kullanıyorum belki ondan da olabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sakıncası yoksa hangi banka , hangi kart? ben ana kartıma (shop and miles mastercard) bağlı ek bir sanal kart kullanıyorum tedbir olarak. Limitini alışveriş esnasında alışveriş miktarı kadar arttırıp sonra sıfırlıyorum. Sanal karta da euro dolar ödemesi tanımlanıyor mu? Yoksa euro dolar için ayrı bir ana kart veya sanal kart mı çıkartmak gerekiyor?
    YKB world kart, ben ana kartıma tanımlattım, zaten en ufak harekette bilgi veriyorlar, istenirse sanal kartları da var ama ben kullanmıyorum..

Garanti bankasını çok uzun süre önce iptal ettirdiğim için bilgim yok..
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

8.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Buna neden ihtiyaç duyduğunuzu anlamadım.Kredi kartıyla USD ödemesi yapınca,kredi kartındaki USD borcumu vadesiz USD hesabımdaki USD ile yapıyorum.Bu durumda mesai saati dışında USD alımı yapmak gerekmiyor
    Hiçbir zaman ana kartımı vermiyorum ana kartıma bağlı sanal kartım ile ödeme yapıyorum. Bu kartın ayrı bir numarası ve şifresi var.Limitini de ben ayarlayabiliyorum. Belki ondan izin vermiyor. Belki de bankaya dilekçe verip KK'nı ayrıca dolar ve euro ödemesine açtırmak lazım. Bunu bankaya sormalıyım.

Sayfa 309/1001 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •