Sayfa 236/1013 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. [B]
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Aboowwwww...

FED'in bu sene 3 ve üzeri faiz artışı yapma olasılığı %60 olmuş..

Sonuçları ne olabilir:

1) Yeryüzünde sismik hareketler hissedilir derecede artar..
    2) Bir süre sonra Trump ile Yellen arasında boks maçı yaşanabilir..
    3) Enflasyon dizginlenir, ama büyüme nanay olabilir..
    Mecburen Trump amca çok gevşer..
    4) Dolar fezaya çıkar..mal ticaret açığı trilyon doları geçer..
    Trump amca sinir vergisi koyar..
    5) Sismik hareketler büyür..Tsunamiye yol açar..
    Ve yeryüzü sular altında kalır..
    3 kez değilde 4 kez yapacağına ben %100 inanıyorum yalnız o arttırsa merkez bankalarının tamamıda faiz arttırır yalnız dolar yükselişini ben kaos kargaşa ekonominin zayıf olmasına bağladığımda ciddi darbe yedim ve akıllandım kısaca battım 2001 de geri sayfada yazdım kargaşa kaos panik anında büyük para acımadan vatandaşa yıkıyor geçiyor bu 3-3,95 fx 100:1 de yapıldı bu yüz yılda bir denk gelir oran 10:1 doları zıplatmak artık imkansız fed faiz arttırdığı gün dolar sert bile düşebilir şaka falan yapmıyorum mümkün mertebe deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum artık para benim için bir anlam ifade etmiyor az işi öğrenin çarpılmayın diye yazıyorum yukarda 3,81 direnç ve kırılması mucize ( 2017 de) 2018-2019 ortasında dolar pozisyonu arttırılabilir sorun yaratmaz diye düşünüyorum 4 kez 2017 tahminim 25-25-50-50 ( 2 baz puan)
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

3.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    [B]
    3 kez değilde 4 kez yapacağına ben %100 inanıyorum yalnız o arttırsa merkez bankalarının tamamıda faiz arttırır yalnız dolar yükselişini ben kaos kargaşa ekonominin zayıf olmasına bağladığımda ciddi darbe yedim ve akıllandım kısaca battım 2001 de geri sayfada yazdım kargaşa kaos panik anında büyük para acımadan vatandaşa yıkıyor geçiyor bu 3-3,95 fx 100:1 de yapıldı bu yüz yılda bir denk gelir oran 10:1 doları zıplatmak artık imkansız fed faiz arttırdığı gün dolar sert bile düşebilir şaka falan yapmıyorum mümkün mertebe deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum artık para benim için bir anlam ifade etmiyor az işi öğrenin çarpılmayın diye yazıyorum yukarda 3,81 direnç ve kırılması mucize ( 2017 de) 2018-2019 ortasında dolar pozisyonu arttırılabilir sorun yaratmaz diye düşünüyorum 4 kez 2017 tahminim 25-25-50-50 ( 2 baz puan)
    Bizim MB arttırır mı? Arttırırsa ne kadar arttırır?

Bu ortamda etkisi ne kadar olur/sürer?

Asıl sorular bu.

4. Biraz komik bir durum olabilir ama yukarıdaki yazıdan bir alıntı:

Belki bilmeyenleriniz vardır. Merkez Bankası'nın sermayesinin yüzde 55.12'si (A) sınıfı, yüzde 25.74'ü (B) sınıfı, yüzde 0.02'si (C) sınıfı, yüzde 19.12'si (D) sınıfı hisselerden oluşuyor. A sınıfı hisselerin sahibi Hazine, B sınıfının 7 banka, C sınıfının ING Bank, D sınıfının ise bazı gerçek ve tüzel kişiler.

C sınıfı hisseler ufak bir payla da olsa istisnai olarak bir Hollanda bankası olan ING Bank'a satılmış.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hollanda ve Türkiye arasındaki kriz tırmanırken bir ülkeden daha açıklama geldi. İtalya'nın sağcı lideri Matteo Salvini "Türk bakanlar İtalya'ya hoş gelmezler. Türkiye Avrupa değildir ve hiçbir zaman olmayacaktır." dedi.

Ak yöneticiler işi uzattıkça karşılarındaki cephe büyüyecektir.

Avrupalı diye bir kavram var...

Yüzyıllar aldı oluşturulmak için.

Az kan dökülmedi.

Onlarda, hırsızın arsızın ahlaksızın adaletsizin, demokrasinin, insan haklarının, tanımı aynı...ve de anlayış müşterek.

Bizdeki gibi işine geldiği gibi değil.

Benim arsızım hırsızım iyidir yok.

Çok farklıyız çok.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Biraz komik bir durum olabilir ama yukarıdaki yazıdan bir alıntı:

Belki bilmeyenleriniz vardır. Merkez Bankası'nın sermayesinin yüzde 55.12'si (A) sınıfı, yüzde 25.74'ü (B) sınıfı, yüzde 0.02'si (C) sınıfı, yüzde 19.12'si (D) sınıfı hisselerden oluşuyor. A sınıfı hisselerin sahibi Hazine, B sınıfının 7 banka, C sınıfının ING Bank, D sınıfının ise bazı gerçek ve tüzel kişiler.

C sınıfı hisseler ufak bir payla da olsa istisnai olarak bir Hollanda bankası olan ING Bank'a satılmış.
    Direkt Hollanda bankasına satılmadı, Oyakbank'a ait hisselerdi, sahibi değişince ING oldu.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    Kapanan aramalı üreten kobiler bu kur ve faiz seviyesinden, aramalı üretmek için işletmeler kurarlar. Teşvik çok.

400 bin işletmeye daha yeni teşvik verildi. Tabi SSK ve vergi borcu olmayan, sicili temiz küçük işletme varsa alır bankadan. Veya alabilen varsa bankadan alıp vergi borçlarını öderler.

Yada ithal çeliklerin gene ithal cnc tezgahları ile işlenip, içinde alman motoru, italyan bilmem nesi vs vs onlarca parçaları olan yerli makinalarla ara malı üretmek için tesis kurarlar.

Küçük işletmelere teşvik falan yok bu ülkede. Kimse kimseyi kandırmasın.

Milyon doların varsa desteğin kralını alırsın. Fikrin var destek istersen havayı alırsın.
    Tebrik ederim arkadaşım özet geçmişsin acı ama doğru...

AdgarLnpoo 1.0 ile gönderilmiştir.
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Direkt Hollanda bankasına satılmadı, Oyakbank'a ait hisselerdi, sahibi değişince ING oldu.
    Zaten asıl sorun da burada.. Dolaylı işleri algılayamıyoruz..

Yatırım yatırım diye kafamıza vurulan GOP Köprüsü bile dolaylı olarak yatırım.. 3. havalimanı da öyle..

Sayfa 236/1013 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •