Sayfa 165/652 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon
Arama sonucu : 5214 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. Bana bu kadar kar yeter kalanlar kazansın düşerse tekrar.alirim. ben sattım ama inşallah tavan tavan gider herkes kazanir

SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. panik yok. sakin.
    you gen taş this.

3.  Alıntı Originally Posted by kuserali61 Yazıyı Oku
    Ne demiştim ben size. Öyle oldu değil mi? Ben size yerinizde olsam kağıdı 1,92 de satarım demiştim değil mi? GENTS alıyorsanız uzun vadeci olmalısınız
    Bende tek lot yok. Ben şimdi ADESE topluyorum ancak şu sözümü hatırlatmak isterim size.

4.  Alıntı Originally Posted by Abomber Yazıyı Oku
    Son bilançoyu takip etmedim durumlar nasıldı ? en son mayıs ayında buradaydım o bilanço oyunu oynadıklarında..
    ikinci çeyrekte 10 milyon kar getirmişti ama piyasa olumlu tepki vermemiş ve belki de başka bir bilanço ile teyit istemişti...son gelen 13,5 milyon kar ile teyit de geldi ve hisse artık agresif çıkmaya başladı...şirket üç vardiya fuul çalışıyor...temel ederi 3 tl civarıdır..bunun hesabını geçmiş sayfalarda çok yaptım...bu süreçte dinlenmeler ve düzeltmeler de olacaktır...ama orta ve uzun vadede güzel yerlere çıkmasını bekliyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5.  Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Belki aynı şeyleri yazacağım ama;
    Hissedarlardan bu günlerdevsatış bekliyordum, gelmemesi tek başına en önemli pozitif gelişme.
    Güzel mali tabloları ve potansiyeli gören küçük veya kurumsal yatırımcı eninde sonunda hak ettiği değere gelene kadar ilgiyi ve takibi sürdürecektir.
    Sanki bir kaç ay daha sabır göstermek gerekir gibi geliyor bana.
    Her ne kadar 3. Çeyrekler geleneksel olarak gentaşın en iyi çeyreği olsada , yıl sonu itibariyle konsolide kar rakamı 40 a yaklaşabilir.
    En azından düzenli bir işi, yurt içi ve dışı pazarı, kalitesini ispatlamış bir markası var. Düzenli temettü dağıtıyor....
    Tek eksiği burada cirit atan bir speği yok.
    Bu da belki daha hayırlı bir seçenek. Zamanla göreceğiz.
    Ben en az defter değeri kadar bir hedefin çok normal olduğunu düşünüyorum.
    Ben de keko gibi kendime biraz pay çıkarayım, yukarıdaki alıntılarımdan...
    İnşallah devamı gelir.

6.  Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Biraz önce bilançoya dipnotları dahil inceleme ve değerlendirme fırsatı buldum.
    Benim beklediğimden daha da iyi bir performans göstermişler.
    -Mali yapı ve borçluluk durumunda bozulma olmadığı gibi rasyolarda pozitif gelişmeler var.
    -Faaliyet karlılığı 3. Çeyrekteki artan satışlardan daha iyi oranda iyileşmiş.
    -İtalya operasyonları olmasa (negatif katkı sağlıyor son yıllarda) kar performansı daha da iyi olacak.
    -Gentaş kimya şirketindeki azınlıkpayı ( % 14,5) daha da artsa, yani kar dağıtmak yerine veya biraz borçlanarak o şirketteki hisse oranını artırmayı tercih etseler, hem kar hem de şirket özkaynak ve değeri olarak süper bir hale gelir.
    -Şu an için şirket değeri 155 mln TL civarı ama yıl sonu karı 40 a yaklaşsa , sermaye-yatırım verimliliği % 25 in üzerinde olacak.Enflasonun ve faiz oranların 15 in altında syrettiği bir ortamda çok başarılı bir performans. Bankalar dahil bir çok şirktten iyi bir rasyo...
    -Satışların, yurt içi ve yurt dışı okarak dağılması süreklilik ve ülke riskini dağıtmak için iyi bir gelişme.
    -Ekonomik daralmalara ve dalgalanmalara karşı güçlü görünüyor, ama bir miktar kur riski taşıyor, hedge yapmıyorsa ve kurlar böyle kalırsa yıl sonunda bir miktar kur zararı oluşabilir.
    -Hisse başına defter değeri şu anda 2,05 muhtemelen yıl sonunda 2,15 olabilir.
    -Böyle sağlam ve performansı iyi olan bir şirket için hisse fiyatı maalesef Çok düşük.
    Niye mi? Hiç bilmiyorum, ama er ya da geç değerini bulur.
    Bir çok şey iyi iken Bana ters gelen gelen tek şey iyi performans gösterdiğini bilen ve gözleyen GENPAZ niye hisse satar???
    Böyle bir hissede urumsal yatırımcı ın da gelmesini beklemek lazım...
    Keşke bir de hissenin yi ve fırsatçı bir spek i olsaydı, show time iyebilirdik ama muhtemelen yine uyuzluğunu sergileyebilir.

Her şeye rağmen gelen mali tablolar üvenli ve huzurlu bir şekilde doğru zamanı beklemeye devam etme mesajını ve cesaretini veriyor.
    Umarım yarın ve haftaya moral bulacağımız bir performans sergiler, şayet bu gerçekleşirse ve hala Genpaz satıcı olarak karşımıza çıkarsa o zaman yapacak yorumumuz kalmaz ve neyi bilmediğimizi tartışmaya devam ederiz.
    Hepimize umutlu ve şanslı seanslar...
    iyi olan şeyler bir şekilde farkediliyor...

7.  Alıntı Originally Posted by abcd Yazıyı Oku
    Ben de keko gibi kendime biraz pay çıkarayım, yukarıdaki alıntılarımdan...
    İnşallah devamı gelir.
    düşüncelerimiz örtüşüyor dostum....patronların satmaması senin de dediğin gibi başlı başına olumlu bir durumdu...senin paylaşımların çok güzeldi dostum...geçmiş sayfalarda okumuştum...eline sağlık diyorum ben...umarım tüm ky dostlarımız bu hisseden kazanırlar...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

8. Kitle tavana gözümüz şenlensin😄 yatırım tavsiyesi değildir...

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 165/652 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •