Sayfa 165/637 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,313 - 1,320 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Portföyünde aselsan olan arkadaşların hoşuna gitmeyebilir bu yazdıklarımız. Ama mevzu zaten aselsan özelinde tartışılmıyor, aselsan sadece bir örnek. Sizin verdiğiniz diğer örnekler zaten uzun vade yatırıma çok da konu olabilecek hisseler değil. Belki biraz kront, biraz da sasa ve karel...kaldı ki daha 1-2 hafta önce kront gündeme gelmiş ve pahalı bulduğumu belirtmiştim....kront son bir haftada %30 a yakın düştü maalesef.

Buradaki amacımız şu. Gaza gelip kolu bacağı keserek borsaya küserek gitmesin yatırımcı...Uzun vadeli yatırıma gönül vermiş hiç bir arkadaşın sarsıntıya uğrayacak kadar zarar etmesini istemem.

Tecrübelerimizi aktarıyoruz, bu başlıkta adı geçen tüm hisseler ülkemizin gözbebeği...Aselsan için yazıklarımız daha fazla yükselmeyeceği manasına gelmez, ama riski yüksek artık diyoruz ve uyarıyoruz...Aselsan bu sevişyelerden %30 düşerse, bu da hissenin kötü olduğu ve alınmyacağı manasına gelmez...Elinde olanlara da teknik olarak sat sinyali gelmeden, çok yükseldi diye satın da demiyoruz...Yeni giriş yapacaklar dikkatli olsun sadece..dediğimiz bu.
    Ben bu yazıyı yazarken Aselsan %4 yukarıdaydı, hiç düşmeyecek gibi gözüküyordu...topiklerde çoşku vardı, her alan kazanıyordu.

Öğleden sonra bir ara düşüş %20 oldu...devre kesici geldi bir kaç kez...şu an %10 aşağıda. günü %20 aşağıda da kapayabilir, tekrar artıya da geçebilir...borsa böyle bir yer işte.

Burada, hiç bir karşılık beklemeden tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Kendim de genç bir beyaz yaka emeklisi olarak gönül bağım olan bir kesime faydam dokunsun istiyorum. Belki de yanlış yapıyoruz diyorum...Sonra, tek bir arkadaşın bile kumar ruhuyla hareket etme yerine, uzun vadeli yatırımcı gibi hareket etmesi bile bu çabaya değer diyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben bu yazıyı yazarken Aselsan %4 yukarıdaydı, hiç düşmeyecek gibi gözüküyordu...topiklerde çoşku vardı, her alan kazanıyordu.

Öğleden sonra bir ara düşüş %20 oldu...devre kesici geldi bir kaç kez...şu an %10 aşağıda. günü %20 aşağıda da kapayabilir, tekrar artıya da geçebilir...borsa böyle bir yer işte.

Burada, hiç bir karşılık beklemeden tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Kendim de genç bir beyaz yaka emeklisi olarak gönül bağım olan bir kesime faydam dokunsun istiyorum. Belki de yanlış yapıyoruz diyorum...Sonra, tek bir arkadaşın bile kumar ruhuyla hareket etme yerine, uzun vadeli yatırımcı gibi hareket etmesi bile bu çabaya değer diyorum.
    Heralde Aselsan yatırımcısı olsam bu düşüşe sevinirdim
    hatta bir kaç gün daha %10düşse de 2X,XX li fiyatlardan hisse sahip olsam keşke derdim ,ne de olsa yatırımcısıysam güveniyorum demektir.

Bu arada abartılacak bir durum yok gibi sadece pazartesi sabahki seviyesine döndü.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

abiler zaman geçtikçe her şey daha kötü oluyor.

yaşım çok sayılmaz, 11 yıldır kamuda çalışıyorum. 11 yıl öncesiyle şimdiki durum arasında çok fark var. hem de her açıdan çok fark var.

emeklilik yaşı 60 olmuşken, bir memurun bu kadar alım gücüyle o yaşa erişmesi zaten çok zor.

diyelim 60 yaşına geldi, emekli maaşı cücük kadar kalıyor. böyle giderse o yaşta ne maaş alacağı da belirsiz.

velhasıl temettü şirketlerini yazmıştım.

bunun yanında ayvalık-akhisar-edremit taraflarında zeytin bahçesi bakmaya da başladım. sonuçta işçiliği ve bakımı diğer tarım sektörlerine göre uygun. diğer sektörler mazota çok bağımlı ve emek gücü daha çok fazla.

sepette iyi bir yumurta olabilir.

son bir haftada tüpraş ve aselsan güzel uzun vadeci dersi verdi. onu da yazayım.

iyi akşamlar.

4. 20 liralara donerse 45-46 dan maaliyetlenenler ne olacak.?

F/K orani 32.50 yil olan hisseye pahali dedigimizde, herkes tepki vermeyi biliyor.

1 Milyar lot hissesi var, 9 ayda hisse basina 82 kurus kazanmis.

Bekle bakalim yil sonunda ne veriyor?

Bilmeden anlamadan ogrenmeden biliyormus gibi ahkam kesiyorsunuz.

Yancilar da onlara alkis tutuyor.

Bunlar iyi gunleriniz yazmaya devam edin. Mantigi olmasada gaza gelenler nasil olsa almaya devam ediyor.

nasrettin hocanın dediği gibi, kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne niye inanmıyorsun?

belki de aselsan 100 olacak ama at yarışı izler gibi izleyenler nal toplayacak. nal toplayıp burda yazacak. ben yazmıştım diyecek.

amma ve lakin sermaye sahipleri abad olacak.

6. Bir zamanlar PGSUS cular vardi, 35 TL.den maaliyetlenen, oralarda hala bekliyor olmalilar.

Bu 46 liklar da bekler nasil olsa.

Uzun vade ya.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Tek bir kişi ailesi ile brlkte çok sayda kşi oluyor
    Teşekkürler emeklernz için

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Mart basi 15.80 maliyetle ile blok olarak uzun vade icin aldigim Asels hisselerimin 1/3 unu portfoy dengeleme ve maliyeti sifirlama amaci ile bu sabah 47 TL den satmis bulunmaktayim.
    Geri kalan 2/3 sifir maliyet ile portfoyde %10 oranini gecmeyecek sekilde tasinmaya devam edecektir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 165/637 İlkİlk ... 65115155163164165166167175215265 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •