telefona bildirim gelince bu başlıktan haberdar oldum
5 yıldır aliexpressten bişeyler alırım.kargolama sistemi düzeldi eskisi gibi 1 ayda teslim değil.yazın ekran kartı fanı aldım 13 günde geldi.kulaklık almıştım o da 15 günde geldi.arkadaşıma 11 günde gelen ürün var.
ptt ürünleri kapıya teslim getiriyor.imzalı teslim,ekstra ücret yok.
henüz posta kutusuna atıp kaçmadı.
pahalı ürün alırken gerekirse 1-3 dolar kargo ödeyip takipli kargo seçeneğini işaretleyin.
gelmeyen ürünüm oldu,50 centimi bile geri aldım.burada gerekirse 1 kademede al-sat yapan insanız sonuçta

geri alma süreci uzun olsa da paramı aldım.hatta arkadaşım dükkanı kapatıp giden elemandan bile parasını aldı.
satıcılar ingilizce biliyor.tüm sorularınıza dönüş yapıyorlar.
11.11 çılgınlığı reklamlarına kanıp o gün alışveriş yapmaın.hem indirim yok (fiyatı önce yükseltiyorlar ) hem de kargo çok geç gelir.inanılmaz yoğun dönem çünkü.
sanılanın aksine her ürün burada ucuz değil.özellikle dolar arttıktan sonra eski cazibesini yitirdi.gümrük mevzuatı çok sık değişiyor.şu an üst limit her şekilde 75 euro.(değişmiş olabilir )
vergisini verirsen ürünü ülkeye sokarsın.çok ucuzmuş diyip 10 bin adet telefon kılıfı alırsan tabiki geçmez.
geçmişte,bu ülkeden gelen ayakkabılar ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu için açıkçası ben biraz çekimserim.ama tüm fabrikalar çinde.
satıcı puanına,yıldızlara,yorumlara dikkat edin.
varsa soru,sorun yazabilirsiniz.hatta çinli kardeşlerimize ürünü almadan da sorabilirsiniz

Yer İmleri