Sayfa 527/997 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 4,209 - 4,216 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    üstad ev aldım ! düz mantıkla bakarsam faiz inerse evimin fiyatı artar faizden kaybettiğimi betondan kazanırım diye düşünüp sevinebilirim ! ancak kazın ayağı öyle değil !! faiz in ekonomideki katkılarından biri de düzeltmedir balonlaşmayı önlemektir ! şimdi ben emlak arama motorlarına bakıp vay be evin fiyatı baya artmış deyip kendimi atıyorum 800k lık evim var daha ne olsun diyip avutabilirim ! ancak balonlaşma hissediyorsam bu sadece bir rüya olur benim için ! ben ekonomik koşullara uygun bir faiz oranı ve dolar kurunda evimin fiyatının 600k olmasını yeğlerim ! çünkü bilirim ki 600k ya evim kesin satılır gerçek fiyatıdır çünkü !!
    zaten benim söylemek istedğimle sizin söyledğniiz benzer şeyler.. esasen neden ev almadınız diye kimseyi eleştirmiyorum bazı insanların yarattığı sömürü sistemi var dünya yı KUMARHANE ye çevirdiler..

insan ne kadar dürüst ve doğru olursa olsun ister istemez bu sistemden zarar görmemek için birşeyler yapmak zorunda. böyle olunca da rantçı, faizci damgası yiyiyorsun..

yani kötü insanlar la , iyi insanlar aynı şeyi yapıyorlar fakat aynı şeyi yapın insanlardan bazıları iyi, bazıları kötü insanlar.

insanoğlu bunu ayrıt edemiyor.. algı oyunu işte burada başlıyor ... sana faizci diyorlar damgayı yapıştırıyorlar, gayrimenkul alana rantçı diyorlar damgayı yapıştırıyorlar,

birşey oldumu , yada birşey yapmak istedilermi sana "kötü" damgası yapıştırıyorlar. esasen ortamı yaratan kendileri, yani durumun böyle olmasını sağlayan ve iyi , doğru , sıradan insanları bu tür yollara başvurmalarını sağlayan yani "alın teri " ile kazanılan birikimleri faize , rant a yönlendiren yine kendileri.

peki suçlu olan kim? biziz.. işin kötüsü aynı gemine olanlar aklı yetmeyenler yada düşünemeyenler de birşey olduğunda birbirimizi suçluyoruz.. suçlunun , kötünün haksızın, namussuzun kim olduğu aslında çok belli..

sistemi yaratanlar ve bu sistemden nemalananlar..

2. Bazı güncel özel tüketim vergisi oranları;
    -Bira %63
    -Cep telefonu %25
    -Deodorant %20
    -Limonata %10
    -Pilli diş fırçası %6,7
    -Doğalgaz %2
    -Pırlanta %0
    -Yat %0
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    http://www.businessht.com.tr/guncel/...yuna-otv-geldi

İçtiğimiz maden suyu ve soda bile artık özel tüketim ama yine iyiyiz en azından ayran ve hoşafa ÖTV gelmemiş forumdaşlar
    patates cipslerine de gelir yakında ne öyle katır kutur yiyiyorsunuz milli kestanemiz varken denilebilir enerji içeceklerine kanatlandırır diye vergi gelmişti demek ki maden suyu da kanatlandırıyormuş

4.  Alıntı Originally Posted by chilypeppers Yazıyı Oku
    Güler misin ağlar mısın bilmiyorum, içtiğimiz mineral suyundan ötv almak nedir ya.. Yakında ekmeğe de nasıl olsa sağlığa zararlı diye ek vergi getirirlerse şaşırmam artık bu ülkede hiç bir şeye.

Madem ek bütçe lazım bukdr ıkınacağına çıkar tekrar bedelli askerliği makul bir bedelle, zaten bekleyen yüzbinlerce insan varken en az 5milyar tl kaynak yaratırsın.
    yakında imar bankası gibi algı oyunuyla insanların alınteri ile yaptığı birikimleri gasp etmek için bir bankaya çökerlerse bunu da şaşırmamak lazım.. yani en azından şunu diyebilirler "banka batmış biz el koymak zorunda kaldık ve açıkladığımız gibi mevduat garantisi 100bin tl" yani üstüne soğuk su için..

bişey üretmeyen , üretemeyen zihniyet kaynak yaratmak için malesef böyle yollara başvurmak zorunda " yani emekle kazanılana çökecek"

Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    yakında imar bankası gibi algı oyunuyla insanların alınteri ile yaptığı birikimleri gasp etmek için bir bankaya çökerlerse bunu da şaşırmamak lazım.. yani en azından şunu diyebilirler "banka batmış biz el koymak zorunda kaldık ve açıkladığımız gibi mevduat garantisi 100bin tl" yani üstüne soğuk su için..

bişey üretmeyen , üretemeyen zihniyet kaynak yaratmak için malesef böyle yollara başvurmak zorunda " yani emekle kazanılana çökecek"

Geçmişte yaptıkları gelecekte yapacaklarının göstergesi olmaz mı !...

6. Yav şu dolar 4 olsada göbek atsak biraz şurada

Ing %4 Usd
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Yav şu dolar 4 olsada göbek atsak biraz şurada

Ing %4 Usd
    Bütün trollerde temizlenmiş forumdan, bu durumda kendimiz çalıp kendimiz oynarsak zevki çıkmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku

Ben de bu yüzden aktifbanktan vazfeçtim. Şimdi resmen bilerek bu adamlara para yedirmeyeyim, parayı resmen gasp edebilirler, zaten güvence de yok 100 bin. Battı derler, parayı başka bankaya geçirerek, olan bize olur.

Sayfa 527/997 İlkİlk ... 27427477517525526527528529537577627 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •