Sayfa 174/872 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 6973 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. şimdi denilecek ki geçen yıl dahi banvit 2 tl iken şu anda 20,70 da iken pahalı değil mi ?? fiyatı arz ve talep belirler...şirketler kar edince talebi artar ,zarar edince de talebi olmaz..yani fiyatı belirleyen temel ederidir...

şimdi geçmiş bilançolarına baktığımızda 2015 yılı sonunda 100 milyon zarar yapmış....2016 yılında ise 60 milyon kar yapmıştır...oysa daha 2017/9 aylıklarda yaptığı kar 217,8 milyon tl dir...bu şekilde kar yapmaya devam ederse bu yıl sonunda 330 milyon kar yapacakken 2018 yılı sonunda ise 400-500 milyon tl aralıklarında kar edebilecektir...ödenmiş sermayesinin (100 milyon tl ) tam 4-5 katı kar edebilecek duruma gelecektir..

krontun 1 tl lerden 20 tl lere çıkmasının nedeni yine temel verileridir...geçmişte buna benzer logo da da bir fiyatlanma söz konusu olmuştu...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şirket son yaptığı 111 milyonluk kara göre fk sı 10 olacak şekilde bir hesap yapıldığında hissenin ederi 44 tl çıkıyor...fk sı 8 olacak şekilde bir hesap yapıldığında ise 35 tl çıkıyor...yok bundan sonraki çeyreklerde 111 milyon tl değil de 100 milyon kar yapacak dersek o vakit de fk sı 8 e göre olması gereken fiyat 32 tl dir...

sanayi şirketleri genelikle fk 8-10 aralıklarında değerlenirler...
    Dostum f/k düştükçe 1 tl kâr için ödememiz gereken parasal miktarın azalması gerekir dolayısıyla f/k düşmesi iyidir şimdiki F/K oranı 8.79 dolayısıyla 8.79 aşağı geldikçe iyi olacak

SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yıkıldığı zaman altından kalkabileceğin hayaller kur. İnsanların seni yarı yolda bırakma ihtimalini unutma.'

3. Banvitin eline geçen bir fırsattır. İnşallah bu fırsatı önümüzdeki yıllarda da kullanmaya devam eder.. Özellikle yabancı yatırımcı gözüyle bir şirketten istenen nedir? Özellikle yabancı dedim çünkü yerli sermaye genelde vurkaçlık yapıyor.. Kardayken 10 yıl elimde tutucam deyip, zarara geçtiğinde hemen hissesini satan bir yatırımcı profili var.. Ayrıca yabancının ortalama elinde hisse tutma süresi 320 gün iken yerlinin 28 gün.. Bu bilgiler ışığında yabancı yatırımcı bir hisseden ne ister?
    1- büyüme
    2- istikrarlı ve artan kar
    3- temettü/bedelsiz

Banvit firmasının 2018 yılında geçeceği sınav 3 nolu seçenektir. Eğer ki 2018 yılında bu da gerçekleşirse tüm şartlar yerine gelmiş olur. Benim şahsi fikrim bedelsiz vermesidir.

Diğer taraftan hisse düşmeye başladığında 10 TL yemi gelecek? Yükselmeye başladığında 40 TL yemi gidecek yorumları yapılıyor.. Yani aradaki fiyat farkına baktığımızda gerçekten yatırım yapmaya korkar hale gelirsiniz.. Önemli olan elinizde tuttuğunuz hisseye güvenmek ve sonuna kadar sahip çıkmak..

Yükselen üçgen içinde kalması yeterli tam 4 hissede bunu denedim yükselen üçgen içinde güzel yerlere gittiler üstelik 1 yıl içinde iyi prim yapmış hisseler düştüklerinde alım yaptım biraz korkarak en az %30-%50 arası prim bıraktılar ben bekledim mi? Tabiki hayır %10-%20 alıp sadece el sallamakla yetindim
    Yıkıldığı zaman altından kalkabileceğin hayaller kur. İnsanların seni yarı yolda bırakma ihtimalini unutma.'

ismini vermeyeceğim bir hisse yi 19.75 'ten aldım brüt takasta idi acaba yanlış mı yaptım dedim kendimce az aldım çok al 10 yıl kitlerler yükselen üçgen içinde kaldı ben kısa stoploss yaptım sonra sattığımın 4 tl üstünden aldım %19 kâr ile çıktım tahta tavan kapadı üzüldüm mü? Tabiki evet :) yükselen üçgen sağlam bir formasyondur umarım kazanırız

6. İnşallah iyi tatiller

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    İÇİNDE NE VARSA ONU KUSARSIN
    Herkes bir yaşam seçer ve seçtiği yaşamın bedelini öder.

Allah cümlemizin gönlüne göre versin iyi tatiller

İlaveten f/k düştükçe hisse ucuzlar yani f/k :8 diyelim bu şu demek 1 tl kâr etmemiz için bizim ortaya koymamız gereken parasal miktar 8 tl yani oran düştükçe az sermayeyle 1 tl almamız kolaylaşır oran yükseldikçe 1 tl için daha çok sermaye ortaya dökmemiz gerekecek

Sayfa 174/872 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •