Dövizin yıllarca sabit kalmasını nalıncı keseri gibi kendine yontup, sürekli papağan gibi aynı şeyi tekrarlayanlar bu yazıyı iyi okusunlar..bilen bilirde, yinede bir kaç ilave yapayım..
Gelişmiş MB'larının ortalığı ucuz/bol paraya boğmaları, Çin'in DTÖ'ne girmesiyle birlikte yine ortalığın ucuz Çin mallarıyla dolması enflasyonun düşmesinde en önemli katkıları sunmuştur..enflasyonun düşmesi ile birlikte batıya benzer şekilde halkın krediye boğulması, IMF ve AB çıpaları sayesinde giren doğrudan yatırımlar, özelleştirmeler, özel sektörün ucuz finansmana ulaşabilmesı vb. etkenler o yıllardaki döviz bolluğunun ana sebepleri olarak gözükmektedir..
Şimdilerde tulumba su çekmekte zorlanmakta..gelinen noktada borç çok fazla vede dış mihrakaların ülkeye uğrama sıklıkları bayağı artmış durumda..![]()
http://www.hisse.net/topluluk/showth...21#post1258221
Haftalık hisse yarışmamıza tahminlerinizi alalım.
bir halt olacağı yok.
doğuş holding sahibi ferit şahenk garanti bankası hisselerini sattı (başkanlığa devam ediyordu bildiğim kadarıyla) ve ardından 1-2 ay öncede yönetim kurulu başkanlığını bıraktı. benim bu konuyla ilgili şahsi görüşüm, geçtiğimiz aylarda başbakan dahil bir çok yüksek mevkilerdeki kişilerin yurtdışına yatırım yaptığı haberleri dolaşmıştı. hollanda gibi. az bir araştırma yaparsanız internette konuyla alakalı haberlere ulaşabilirsiniz. bunlardan biri ismi geçmemesine rağmen (yada bana denk gelmedi bilemiyorum) ferit şahenk diye düşünüyorum. bu arada yatırım dediğime bakmayın kaçış diyelim özellikle maddi varlık kaçırma. şahsi görüşümdür, komplo teorisi komplo teorisi deniyor ya buda benim komplo teorim. şahsen milyonlarım olsa ve bu kadar tanınsam (özellikle siyasi/ihale vb. ) bende milyonlarımı türkiyede tutmazdım![]()
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Digitürk izliyorum...
Hamamda tellak göbek taşına yatırdığı adama finans haberi veriyor.
Tümüyle uydurma.
Meydanı boş buluyor anlaşılan.
Fonda büyük puntolarla bir uyarı: Kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmayın...
Aman diyeyim.
Kulaktan dolma bilgilerle piyasayı değerlendirmeyin...![]()
Atma recep din kardeşiz..Goldman 2018'de Fed'den 4 faiz artırımı bekliyor
10/2 yıllık US bonoları resesyon fiyatlıyor şu sıra..aradaki fark son 10 yılın en düşüğü..
Ani ve kalıcı bir enflasyon yükselişine ihtiyaç var..Trump'ın ''fiscal'' tedbirleri bu anlamda önemli..
Ancak gerek QT'ler, gerekse faiz artışları olsun, iş biraz ciddiye bindiğinde ilk sırada zarar görecekler EM'ler..bu kısmı görülüyor sanırım..muhtemelen bizde en başlardayız..
Son düzenleme : enki; 19-11-2017 saat: 19:56.
Yer İmleri