Dövizin yýllarca sabit kalmasýný nalýncý keseri gibi kendine yontup, sürekli papaðan gibi ayný þeyi tekrarlayanlar bu yazýyý iyi okusunlar..bilen bilirde, yinede bir kaç ilave yapayým..
Geliþmiþ MB'larýnýn ortalýðý ucuz/bol paraya boðmalarý, Çin'in DTÖ'ne girmesiyle birlikte yine ortalýðýn ucuz Çin mallarýyla dolmasý enflasyonun düþmesinde en önemli katkýlarý sunmuþtur..enflasyonun düþmesi ile birlikte batýya benzer þekilde halkýn krediye boðulmasý, IMF ve AB çýpalarý sayesinde giren doðrudan yatýrýmlar, özelleþtirmeler, özel sektörün ucuz finansmana ulaþabilmesý vb. etkenler o yýllardaki döviz bolluðunun ana sebepleri olarak gözükmektedir..
Þimdilerde tulumba su çekmekte zorlanmakta..gelinen noktada borç çok fazla vede dýþ mihrakalarýn ülkeye uðrama sýklýklarý bayaðý artmýþ durumda..![]()
http://www.hisse.net/topluluk/showth...21#post1258221
Haftalýk hisse yarýþmamýza tahminlerinizi alalým.
bir halt olacaðý yok.
doðuþ holding sahibi ferit þahenk garanti bankasý hisselerini sattý (baþkanlýða devam ediyordu bildiðim kadarýyla) ve ardýndan 1-2 ay öncede yönetim kurulu baþkanlýðýný býraktý. benim bu konuyla ilgili þahsi görüþüm, geçtiðimiz aylarda baþbakan dahil bir çok yüksek mevkilerdeki kiþilerin yurtdýþýna yatýrým yaptýðý haberleri dolaþmýþtý. hollanda gibi. az bir araþtýrma yaparsanýz internette konuyla alakalý haberlere ulaþabilirsiniz. bunlardan biri ismi geçmemesine raðmen (yada bana denk gelmedi bilemiyorum) ferit þahenk diye düþünüyorum. bu arada yatýrým dediðime bakmayýn kaçýþ diyelim özellikle maddi varlýk kaçýrma. þahsi görüþümdür, komplo teorisi komplo teorisi deniyor ya buda benim komplo teorim. þahsen milyonlarým olsa ve bu kadar tanýnsam (özellikle siyasi/ihale vb. ) bende milyonlarýmý türkiyede tutmazdým![]()
"O'nun yaptýklarýný ben baþaramazdým. asýl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptým ama Atatürk'ün yaptýklarýný baþaramazdým…" Fidel Castro - Habitat Toplantýsý Ýstanbul 1997
Digitürk izliyorum...
Hamamda tellak göbek taþýna yatýrdýðý adama finans haberi veriyor.
Tümüyle uydurma.
Meydaný boþ buluyor anlaþýlan.
Fonda büyük puntolarla bir uyarý: Kulaktan dolma bilgilerle yatýrým yapmayýn...
Aman diyeyim.
Kulaktan dolma bilgilerle piyasayý deðerlendirmeyin...![]()
Atma recep din kardeþiz..Goldman 2018'de Fed'den 4 faiz artýrýmý bekliyor
10/2 yýllýk US bonolarý resesyon fiyatlýyor þu sýra..aradaki fark son 10 yýlýn en düþüðü..
Ani ve kalýcý bir enflasyon yükseliþine ihtiyaç var..Trump'ýn ''fiscal'' tedbirleri bu anlamda önemli..
Ancak gerek QT'ler, gerekse faiz artýþlarý olsun, iþ biraz ciddiye bindiðinde ilk sýrada zarar görecekler EM'ler..bu kýsmý görülüyor sanýrým..muhtemelen bizde en baþlardayýz..
Son düzenleme : enki; 19-11-2017 saat: 19:56.
Yer Ýmleri