Sayfa 39/250 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1. odtülü ne ya
    .....

Kardeş sen mal mısın? yani ticarete konu musun? Alınır satılır mısın? kel misin fodul musun? avm bildiğin rant ekonomisinin 4.0 ıdır. Troll isen sorun yok gerçeksen üreme sakın.

ironi = inori
    Sırtlanlar diyarında yem olma dikkat et.

2.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    odtülü ne ya
    .....

Kardeş sen mal mısın? yani ticarete konu musun? Alınır satılır mısın? kel misin fodul musun? avm bildiğin rant ekonomisinin 4.0 ıdır. Troll isen sorun yok gerçeksen üreme sakın.

ironi = inori
    Türkiye için odtülü beyin hamalıdır.

Çalışan demek para karşılığı saatini satan adam demektir.

Bizde mühendis okumuş usta başı oluyor %80 oranda. Veya satışçı.

Adam boğaziçi bitirmiş yazılım satıyor. Israfa bakar mısınız... başka türlü para kazanamıyor adam ne yapsın...

Odtü lü bir mühendis olarak bunları yazmak çok acı ama gerçeği de söylemek gerek.

3.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    3,85-3,86-3,87 ...
    Realize pozisyonunuzda bir değişiklik varmı Sn.Selka ?
    Sn.Bir esnaf 3,9650 TL de %25 USD portföyümü sattım. An itibarı ile %11 USD %89 TL portföyde kalmaktayım. Niyetim 4 TL lere doğru olur ise; FULL TL ye geçmektir...

Şimdilik satış ortalamam 3,8810 TL dir...

4.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    odtülü ne ya
    .....

ironi = inori
    Sn.Dahafazlaolmaz neye bu denli kızdınız?

Bana kızmış olamazsınız çünkü bu konuda (AVM) sizinle aynı şeyi düşünüyorum.

Yoksa; Sn. Mebes 'in sorusuna mi? Kızabilirsiniz ama yazınızın başına yazdığınız hakaret inanın yakışmamış..

Sizi diğer forumlardan tanıyorum ve mantıklı olduğunuzu başka yorumlarınızdan çok iyi biliyorum....

5.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    odtülü ne ya
    .....

ironi = inori
    Tam olarak ne demek istediniz açar mısınız, anlayamadım. Ben de odtü mühendislik mezunuyum (17 yıl önce), üzerime alınacağım birşey varsa alınacağım. Odtü iyi öğrenci alır, iyi eğitir. Devlet üniversitesidir, siyasi bir amacı işlevi yoktur, yasa koyucu veya uygulayıcı değildir. Bunları kabul edelim başta, sonra eleştiriniz neyse yazın da bilelim.

6. Bugün Bloomberght de Türkiye Ekonomi Zirvesini izledim. Sermayadarları izledim. Hallerinden oldukça memnunlar.. Yapılamayanı yaparız, imkansız işler zaman alır dediler....

İnanın gurur duydum.. Bir Türk evladı olarak.. Göğsüm kabardı.. Köprüler, yollar, tüneller... Devlet yapsa 30 yılda yapardı, biz 3 yılda yaptık tamamladık ekonomiye kattık dediler...

Dünyada eşi benzeri yok dediler. Enerjiden, inşaata.. İnşaattan ulaştırmaya dünyadaki 10 mega projenin 6 sını biz Türkiye'de yaptık dediler...

Ortalama bir zekaya sahip bir insanın itiraz edemeyeceği bir durum bu. İtiraz edeni afaroz ederler, önünden tutup tavana asarlar..

İşte tamda Türkiye'de ki temel sıkıntı bu'dur...

Konuşmacılar 10 yıl önce adını dahi duymamış olduğumuz İbrahim Çeçen, Nihat Özdemir ve diğerleri...

Sizler açısından sorun filan yoktur. Sizin için Türkiye gibi ülkeler cennettir.. 12 milyar TL koyar arkasından 25 milyar TL yi alırsınız..

25 koyar 3 yıl sonra 35 milyar TL alırsınız... Bir mega proje sonrasında 35 koyar 55 milyar TL alırsınız...

Sizin için hava hoş ve güzeldir, sorunda yoktur..

Sonra muhalifler itiraz ediyor diye bas bas bağırıyorsunuz...

Biz itiraz etmiyoruz ki... Böyle mega projelere itiraz edebilmek için insanın alık olması gerekir...

İtiraz konusu; bu işlerin FİNANSMANI sağlamak için HALK ı vergi yüküne boğmaktır.. MTV, ÖTV, KDV ye %40 zam yapmaktır... Gazoza dahi ÖTV koymaktır.. Gelir vergisi dilimlerini Halka geçirecek şekilde düzenlemektir.. Benzine, mazota her ay 10 kuruş zam yapılmasıdır...

Bakınız bu mega projeler bu sermayedarlar şöyle yaptırılır...

Siz 10 milyar TL ye Boğaz köprüsünü yapın 15 yıl işletin sonra devredin.. Artık karıda senin, zararıda...

Ama öyle olmuyor...

İbrahim Çeçen'e garanti veriliyor... 15 milyar TL ye Havalimanını yap işlet eğer zarar edersen ben zararını veririm diyor devlet...

Sonra devletin ödediği zarar milletten çıkıyor...

İşi şöyle izah edeyim..

1,000,000 TL ye ben dükkan açayım... 3 yıl sonra devlet 3,000,000 TL kar alıcan desin alamazsan ben zararını veririm desin...

Vallahi; İbrahim Çeçen olmaya gerek yoktur...

Ben Ortalama zeka ile BENDE VARIM....

%100 GARANTİLİ KAR İLE

GURUR DUY TÜRKİYE....

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bugün Bloomberght de Türkiye Ekonomi Zirvesini izledim. Sermayadarları izledim. Hallerinden oldukça memnunlar.. Yapılamayanı yaparız, imkansız işler zaman alır dediler....

İnanın gurur duydum.. Bir Türk evladı olarak.. Göğsüm kabardı.. Köprüler, yollar, tüneller... Devlet yapsa 30 yılda yapardı, biz 3 yılda yaptık tamamladık ekonomiye kattık dediler...

Dünyada eşi benzeri yok dediler. Enerjiden, inşaata.. İnşaattan ulaştırmaya dünyadaki 10 mega projenin 6 sını biz Türkiye'de yaptık dediler...

Ortalama bir zekaya sahip bir insanın itiraz edemeyeceği bir durum bu. İtiraz edeni afaroz ederler, önünden tutup tavana asarlar..

İşte tamda Türkiye'de ki temel sıkıntı bu'dur...

Konuşmacılar 10 yıl önce adını dahi duymamış olduğumuz İbrahim Çeçen, Nihat Özdemir ve diğerleri...

Sizler açısından sorun filan yoktur. Sizin için Türkiye gibi ülkeler cennettir.. 12 milyar TL koyar arkasından 25 milyar TL yi alırsınız..

25 koyar 3 yıl sonra 35 milyar TL alırsınız... Bir mega proje sonrasında 35 koyar 55 milyar TL alırsınız...

Sizin için hava hoş ve güzeldir, sorunda yoktur..

Sonra muhalifler itiraz ediyor diye bas bas bağırıyorsunuz...

Biz itiraz etmiyoruz ki... Böyle mega projelere itiraz edebilmek için insanın alık olması gerekir...

İtiraz konusu; bu işlerin FİNANSMANI sağlamak için HALK ı vergi yüküne boğmaktır.. MTV, ÖTV, KDV ye %40 zam yapmaktır... Gazoza dahi ÖTV koymaktır.. Gelir vergisi dilimlerini Halka geçirecek şekilde düzenlemektir.. Benzine, mazota her ay 10 kuruş zam yapılmasıdır...

Bakınız bu mega projeler bu sermayedarlar şöyle yaptırılır...

Siz 10 milyar TL ye Boğaz köprüsünü yapın 15 yıl işletin sonra devredin.. Artık karıda senin, zararıda...

Ama öyle olmuyor...

İbrahim Çeçen'e garanti veriliyor... 15 milyar TL ye Havalimanını yap işlet eğer zarar edersen ben zararını veririm diyor devlet...

Sonra devletin ödediği zarar milletten çıkıyor...

İşi şöyle izah edeyim..

1,000,000 TL ye ben dükkan açayım... 3 yıl sonra devlet 3,000,000 TL kar alıcan desin alamazsan ben zararını veririm desin...

Vallahi; İbrahim Çeçen olmaya gerek yoktur...

Ben Ortalama zeka ile BENDE VARIM....

%100 GARANTİLİ KAR İLE

GURUR DUY TÜRKİYE....
    Insaatlara bakarsan hep ortaklardan biri japon yada alman yada isvec falan

neden?

Cunku bu projelere finansmani TR icinden saglayamiyorlar yurtdisindan kim finansman bulabilirse onu ortak olarak ise aliyorlar

ayrica

teknolojide onlardan cunku TR de boyle bir insaat teknolojisi yok.

ee bizimkiler ne yapiyor?

8. Elmas'ın bahsettiği, kentsel dönüşüme girecek 7,5 milyon konut hakkında değerlendirmelerde bulunan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, yılda 100 bin konut yapılmaya devam edilirse dönüşümün 80 yılda biteceğini ancak depremin 80 yıl beklemeyeceğini söyledi. Durbakayım, kentsel dönüşümün 10 ila 20 yılda bitmesinin tahmin edildiğini söyledi.

Gayrimenkul sektörünün kendini disipline etmesi gerektiğini söyleyen Durbakayım Bugün Avrupada 7 bin, ülkemizde 250 bin müteahhit varsa bunda bir yanlışlık var. Ya bizim ya Avrupalıların müteahhit tarifi yanlış. Hükümetin burada belirleyici olup, yukarıdan aşağıya genişleyen bir piramit şekline sokması lazım diye konuştu.

http://www.businessht.com.tr/piyasal...nde-zirve-gunu

Sayfa 39/250 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •