ecilc hakkında dudu hoca ve Cautionary hocadan yorum alsak? bist30 kağıdı ve temettüsü güzel.
ecilc hakkında dudu hoca ve Cautionary hocadan yorum alsak? bist30 kağıdı ve temettüsü güzel.
Bu da mantıklı teşekkür ederim.
Peki şöyle bir soru sorayım. Herkesin hisse senedi seçerken kriterlerini yazmış, grafik pahalı, sahibi, exponential moving average, temettü verimi... Peki bir hisse radarınıza lk olarak nasıl girer? Bu bahsedilen kriterler radarınıza girdikten sonra incelediğiniz detaylar mı yoksa sahibinden başlayarak ilk olarak bunlara mı bakarsınız?
Teşekkürler.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Bankacılıkta BDDK kuralını yeni öğrendim.
TSKB yi çok çok az da olsa aylık alıyorum.
direk bir banka işlevinden ziyade finans sektörüyle sanayi sektörü arasında bir bağ kurduğu için ilgimi çekmişti.. Sanayi üretim gelişecekse bu bankada büyür düz mantığı kurmuştum.. YTD.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Asels almamis olmam benim Bist'teki en buyuk pismanliklarimdan birisidir.
Mart basi baktim uzunca bir yataydan cikiyor can havli ile ilk defa %5 agirlikla portfoye koydum.
Kanata kanata, kanirta kanirta kendine %5 daha yer acti ve portfoyde %10 a kadar cikti. Aldigimda 15-16 arasinda idi.
8 ay icinde diger hisselerin de artmasina ragmen bu performansi yapmasini portfoy agirliginin %5 den %10 a cikmasina seyirci kalamazdim. 8 ayda %200 kar yapan bir sirket ve herkesin dilinde. Tv aciyorum onu konusuyorlar radyo aciyorum onu konusuyorlar. Arada bir bu isi bilmeyenler arayip soruyorlar. Bu durumdan ciddi rahatsiz oldum.
1999 yili sonundaki coskuyu hatirlatti bana.
Coskularin arkasi cokustur.
Hic tereddut etmeden 1/3 satarak elimdekileri bedavaya getirdim, koydugum parayi emniyete cekip sismemis, potansiyali yuksek Brisa'ya yatirdim.
Brisa'da da oyle bir durum olursa ona da ayni muameleyi yaparim.
Efendi efendi 45 derecelik aci ile gidene hic dokunmam.
Simdi Asels ne olur?
O kadar cok kucuk yatirimci oradan temizlenmeden o kagit toparlayamaz.
Ne kadar surer derseniz 6 ay da surebilir 1 yil da 2 yil da eski tepelerine ulasip gecmesi.
Ben sahsen 25 altinda bir miktar daha alir eklerim.
25-30 araliginda biktirici ve uzun surebilecek bir yatay temizlik hareketi bekliyorum tecrubelerime dayanarak.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ecilc ilk defa borsaya acilirken 90 li yillarin basinda cok guzel para kazandim.
Sonra bi daha almadim.
Eczaci gurubu o zamanlarin en flash hisselerine sahip idi.
Iceriden aldigim bilgiler kurumsal bir yapisi olmadigi seklinde.
25 sene sonra da geldigi yer goruluyor.
Benim ilgimi cekmedi.
Fazla bir bilgim de malesef yok.
Ne al ne de alma diyebiliyorum.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
hocam tabii ki haklı olma ihtimaliniz var. bunu zaman gösterir şimdiden bilme durumumuz yok. ama şunu söyleyeyim ülkede muhaliflerin en fazla olduğu gruplar belki de 1- oyak 2- koç grubudur. her iki grup da amiral gemilerini ( ereğli ve tüpraş) bu dönemde özelleştirme yoluyla devletten satın aldılar. sermaye olayı çok farklı. siyasete girmeden sadece işini yapan gruplar her hükümet döneminde büyüyor. ne olur ne olmaz diyerek riski bölmekte tabii fayda var.
çimentolar hakkında da bir şeyler yazmakta fayda var. akçansa ve ünye çimento biriktiriyorum. yakında bolu çimentoya da başlayacağım.
şunu bilmekte fayda var. enerji maliyetlerindeki artış çimento bilançolarını resmen biçti. inşaat piyasasındaki sıkışıklık yüzünden zam da yapamıyorlar. bu iki durumun kısa vadede çözümü gözükmüyor. uzun vade düşünen ve 3-5 neyse temettüye bakar ucuza alırım diyenler için fiyatlar uygun. yine de uzun vade beklemek gerekecek.
ama kimse de yakın vadede eski şahane bilançoları beklemesin. bir ihtimal soçi görüşmesinden sonra suriye ve ırakta yeniden imarlar gündeme gelirse mardin çimento sürpriz yapabilir. yanlış bilmiyorsam şu anda yüzde 20 kapasite ile çalışıyor. ama o pastadan türkiyeye pay vermeleri malum sebeplerden dolayı çok zor.
Yer İmleri