Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 648/1014 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,177 - 5,184 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Nef İnşaat *Müşteriye Satana Kadar Kurumsal Gerisi Boş!
    Bahçelievler`den Ataköy Nef22 projesinden ofis yapmak üzere bir daire satın aldım ve teslimat Mayıs 2017. Bu meyanda mimarı dekorasyon için ön çalışma yapabilmek adına mimarlık ofisim elektrik planı ve mekanik plana ihtiyacımız var ve bu talebimizi Nef firmasına bildirdik her nedense sanki devlet sırrı gibi satın aldığım dairenin planlarını vermiyorlar.

Hangi zihniyet ile bunu vermediklerini çözemedim. Satın aldığım dairede, teslim almadan inşaat halinde mimarı çözümlere 3D çizimlere değişiklik, ilave, tadilat yapamayacaksam örneğin telefon hatlarının yer döşemeleri altından geçirilmesi. Elektrik tesisatlarının gizlenmesi, ses izole.

Bu durumda ne anlamı var...500 yıl vade ile daire verseler bu tip olumsuz yaklaşımlar ile bir yere gelmeleri zor. İsterse Nef Ay'da ve Merkür'de yeni projeler yapsın boş. Bu yüzden Bahçelievler'den aldığım yeni Nef projesinden de caymayı düşünüyorum...

Herif yada kadın her kimse NEF`i aldığı önceki projede yaptıklarından dolayı şikayet ediyor ama gitmiş yeni projesinden yine yer almış birde aklınca tehdit ediyor geri vericem diye. Bu insanları düdüklemesen aptalsın bu kadar düdüklenmeye meraklı güruh varken bu betoncular kolayına da batmaz diyeyim ben size.
    m2 leri ölçüp satarken vadettikleri sayılarla konrol eder diye vermiyorlar

2.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Siz değilmiydiniz bir kaç yol önce bu sistem Türkiye dışında yok mükemmel sistem, müteahhit topraka finansman harcamadan inşaata başlıyor diye??Şimdi ne olduda değişti?

Ortada normal bir ticaret var.
    - Toprak sahibini ev yapacak finansmanı yok.
    -müteahhtin inşaat maliyeti dışında topraka para verecek finansmanı yok.
    aynen, hala öyle diyorum- kat karşılığı sistemi mükemmel bir sistem, konut üretimi için gerekli finansman/sermaye gereğini minimize ediyor.. bizim gibi finansmana erişimin düşük olduğu bir ekonomi isen ve ilk depremde mezara dönecek konut stokunu dönüştürmenin farz olduğu bir ülke isen, kat karşılığı mükemmel bir sistem

yukarıda konuştuğumuz konu gayrimenkul rantlarının nasıl vergilenmesi üzerineydi.. rantın kaymağını yiyenler toprak sahipleridir, ve vergi onlara salınmalı.. kendi tek evinde oturandan vergi alınmaz, sahip olunan gayrimenkul sayısına göre artan bir oranda emlak vergisi salınır, kat karşılığı edinilmiş ise iki katı vergi salınır.. bu kadar basit

3. bir inşaat faaliyetinin başlaması için gereken ilk adım ruhsat almaktır.. yani inşaat sektörü için öncü göstergedir, sonraki bir kaç yıl içinde inşaatı tamamlanarak arza katılacak anlamına gelir.. yukarıdaki grafik bir yılda alınan inşaat ruhsatlarının daire sayısı bazında gösteriyor..

2010 sonuna kadar yıllık 500 bin civarı giden ruhsat talebi, sonraki dönemde ivme kazanarak 2014 yılında 1 milyon adet/yıl temposuna kadar ulaşmış, 2017- 2.çeyrekten itibaren ise depara kalkmış durumda, muazzam bir artış var

forumdaki herkesin ortak kanaati- konut talebinin son 5-10 yıldaki en dip seviyede olduğu, benim şahsi gözlemim de bu yönde.. açıkça görülüyor ki, ortada bir muamma var.. eğer talep yoksa, eldeki konutlar satılamıyorsa, nasıl olur da yeni ruhsat talebi bu ölçüde ivme kazanıyor ?? bu muammayı açıklayabilecek bir görüşü olan var mı ??

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    aynen, hala öyle diyorum- kat karşılığı sistemi mükemmel bir sistem, konut üretimi için gerekli finansman/sermaye gereğini minimize ediyor.. bizim gibi finansmana erişimin düşük olduğu bir ekonomi isen ve ilk depremde mezara dönecek konut stokunu dönüştürmenin farz olduğu bir ülke isen, kat karşılığı mükemmel bir sistem

yukarıda konuştuğumuz konu gayrimenkul rantlarının nasıl vergilenmesi üzerineydi.. rantın kaymağını yiyenler toprak sahipleridir, ve vergi onlara salınmalı.. kendi tek evinde oturandan vergi alınmaz, sahip olunan gayrimenkul sayısına göre artan bir oranda emlak vergisi salınır, kat karşılığı edinilmiş ise iki katı vergi salınır.. bu kadar basit
    Ev sahibi için mükemmel. Peki konut alan içinde mi mükemmel.
    Ev fiyatlarının katlanmasinin bir kaç sebebinden biri

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. KGF kredileri inşaata gidiyordur.

Bu kadar ahmaklığa nasıl izin veriliyor aklım almıyor. İhracat yapacak adama KGF Kredisi verilmesi lazımken, konuta gidiyorsa vay halimize!

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

bir inşaat faaliyetinin başlaması için gereken ilk adım ruhsat almaktır.. yani inşaat sektörü için öncü göstergedir, sonraki bir kaç yıl içinde inşaatı tamamlanarak arza katılacak anlamına gelir.. yukarıdaki grafik bir yılda alınan inşaat ruhsatlarının daire sayısı bazında gösteriyor..

2010 sonuna kadar yıllık 500 bin civarı giden ruhsat talebi, sonraki dönemde ivme kazanarak 2014 yılında 1 milyon adet/yıl temposuna kadar ulaşmış, 2017- 2.çeyrekten itibaren ise depara kalkmış durumda, muazzam bir artış var

forumdaki herkesin ortak kanaati- konut talebinin son 5-10 yıldaki en dip seviyede olduğu, benim şahsi gözlemim de bu yönde.. açıkça görülüyor ki, ortada bir muamma var.. eğer talep yoksa, eldeki konutlar satılamıyorsa, nasıl olur da yeni ruhsat talebi bu ölçüde ivme kazanıyor ?? bu muammayı açıklayabilecek bir görüşü olan var mı ??

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    KGF kredileri inşaata gidiyordur.

Bu kadar ahmaklığa nasıl izin veriliyor aklım almıyor. İhracat yapacak adama KGF Kredisi verilmesi lazımken, konuta gidiyorsa vay halimize!
    Bence gitmiyordur,

Bu KGF'yi alanlar tacir adamlar, geri donusu olmayan bir alana para koyacaklarini sanmam.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

bir inşaat faaliyetinin başlaması için gereken ilk adım ruhsat almaktır.. yani inşaat sektörü için öncü göstergedir, sonraki bir kaç yıl içinde inşaatı tamamlanarak arza katılacak anlamına gelir.. yukarıdaki grafik bir yılda alınan inşaat ruhsatlarının daire sayısı bazında gösteriyor..

Ruhsata alımında indirim varmış. İndirim son ayı imiş

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. bizim inşaat illetinden kurtulmamız lazım. kaynaklar sanayiye gitmeli. özellikle savunma sanayine.

Sayfa 648/1014 İlkİlk ... 148548598638646647648649650658698748 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •