Yaw evin önündeki Ford marka 4 yaşındaki arabam 1-2 ay arayla 3.kezdir çiziliyor..muhtemelen aynı kişi tarafından..hadi bmv audi felan olsa anlayacağım..düşmanımda yok ama..
Dolarda yükseliş kaçınılmaz..![]()
Yaw evin önündeki Ford marka 4 yaşındaki arabam 1-2 ay arayla 3.kezdir çiziliyor..muhtemelen aynı kişi tarafından..hadi bmv audi felan olsa anlayacağım..düşmanımda yok ama..
Dolarda yükseliş kaçınılmaz..![]()
reza davasina net ve kesin cozum; yeni safak denilen gazeteden bi yazar (arkadaslari ona einstein diyor) olaya son noktayi koymus..
buyrun planimiz su sekilde;
yok efendim abd bize şöyle şeyler yapacak, böyle yaptırımlar uygulayacak.paniğe gerek yok. abd nin yapabileceği ne varsa zaten yaptı, yapıyor. diyelim ki reza zarrab üzerinden türkiye'ye yüklü miktarda para cezası kesti. hiç önemli değil.
yukarıda alıntı yaptığım iddianameye baktığımızda karşımıza abd başkanı jimmy carter'ın 1979 tarihinde yayımladığı khk çıkıyor. yani abd 38 yıl öncesinin kararnamesi bizi mahkum edecek de bizim elimiz armut mu toplayacak?
diyelim ki abd, türkiye'yi 10 milyar dolar para cezasına çarptırdı. bizde şu an ohal var. biz de khk yayımlayabiliyoruz. biz de 15 temmuz darbecileri ve arkalarındaki güçler hakkında tazminat davaları açılması ile ilgili bir khk çıkarırız. pensilvanya'da ikamet ettirilen terörist başı fetullah için abd'ye 20 milyar dolar ceza keseriz. abd nin bize kestiği 10 milyar dolarlık cezayı mahsup ettikten sonra üste kalan 10 milyar doları bahşiş olarak bırakırız. no panik, yes we can.
ilgili link.http://www.yenisafak.com/yazarlar/hu...-panik-2041282
Yaw bu araba cizilme işinden bende muzdaripim.
Bulunduğum semtte tek yön trafik olması gerekirken maalesef iki yönlü çalışıyor.
Birde bu trafiğin arasında seyyar satıcılar, bisikletler, motosikletler, çöp toplayicilar
Bu sene iki sefer park halindeyken dikiz aynam kırıldı.
Artık usandım şehrin dışında bir ev almayı düşünüyorum.
Benim arabamda çizik içinde.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dogal gaz piyasasi yerel piyasadir. Avrupada NBP ve daha cok TTF kullanilir. GAzprom yani Rus gazi ise German Border price olarak nitelendirilen fiyat ile belirlenir. Rus gazinin fiyati ulkeden ulkeye degisir hickimse formulu acik acik soylemez bizim botas ta soylemiyor
Cin in Turkmenistan dan aldigi gazin baska bir fiyati var ama fix fiyat ve ne kadar bilmiyorum. Buda cok buyuk bir hacim sozkonusu o yuzden onemli
LNG ye gelince yani sivilastirilmis dogal gaz, bunda fiyatlar JKM yani Japon piyasasi NBP ise Ingiltere deki National Balance POint denen yerdeki fiyat ki cogu zaman orada piyasayi Katar belirler
Turkiye ise LNG yi spot ise NBP bazli fiyatla aliyor yani NBP+$0.50 gibi cunku tasima maliyeti var. Eger anlasmali ise onun formulunu kimseye soylemiyorlar ama ya Katar yada Cezayirden geliyor
Ayrica LNG nin Pacific ve Atlantic bazli fiyat diye ana iki fiyati vardir birisi JKM oburude NBP ye cok yakindir. Bir exchange yoktur herkes kafasina gore fiyat gelirler ama fiyatlar cok yakindir.
Neyse sizin yazdiginiz yanlis demedim yalnizca Henry Hub i sanki dunya piyasasinin fiyatiymis gibi yazmissiniz yani degildir onu demek istedim. ve henry hub dunyadan kopuk bir fiyati vardir daha dogrusu vardi ama HH ile NBP arasinda koralosyon artacak diye raporlari okuyorum analiz ediyorum hesapta oyle olmasi gerekiyor ama olmuyor hala.
Neyse boylece meslegimide ogrenmis oldunuz![]()
ABD Ankara Büyükelçiliğinin Türkiye için stratejik ortak teyidi piyasalara çok sevimli gelmiş...
Zarrab davasının seyrini bekleyelim derim...
Biz de dün kardeş ilan ettiğimiz çok kişiyi birden tanımaz olduk.
Esad oldu Esed gibi...
Şimdi gene Esad olma hallerinde.
Ama Bu kez de ABD de tad vermiyor...
Onlara göre Esad hala Esed...
Aynen..Sağolasın dostum..
Sizede geçmiş olsun..
Oooo bayağı detay olmuş..sağolasın..sonuçta anladığım birbirlerine yakınlar..biri Hanya'da biri Konya'da değil..sanırım baz fiyat yine Nymex'te belirleniyor, değil mi?
Yer İmleri