Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 45/1014 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 353 - 360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

........

2016 gibi bir yılda 1.3 milyon ev, 1.0 milyon sıfır araba satılmış olması hayli yaygın bir alım gücüne işaret eder
    2016 yazının sonlarına doğru sıfır bir hyundai tucson alma niyetim vardı. Bayiye gittim, içine oturdum, inceledim, broşürler pazarlıklar çay çörek sohbet falan, her şey güzeldi..
    Zaten satış temsilcisi daha önce de (2010 yılında) gelip tak diye nakiti masaya koyarak araba aldığımı bildiği için, benim kararlı bir müşteri olduğuma adı gibi emin.. Satışa kesin gözüyle bakmakta..

Sonra ne oldu? Komşularla gerilim, savaş ihtimali, suriye operasyonu, büyük şehirlerimizde patlayan bombalar, tüm bu olumsuzlukların arasında sanki keyfimiz çok yerindeymiş gibi başkanlık meselesinin gündeme gelmesi derken jip alma planlarım tamamen rafa kalktı..
    Jipi falan bir yana bırakalım, evde yiyecek stoklamaya başladım yahu..

Halk böyle başı farklı sonu farklı bir 2016 yaşamışken, 2016'nın tümünü tek bir rakam olarak ele almak pek doğru değil bence.

Ayrıca ticaret yapan bir tanıdığım geçen kış Türkiye'nin her yerine her gün koli koli mal gönderdiğini, bu kış ise sinek avladığını söylüyor.
    Sizin rakamlarınıza yansımamış olsa da, son zamanlarda işler epey ters gidiyor bu ülkede..
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

2. Aslında toplum olarak elimiz bollaştığında harcamalarımızın bir kısmını ertelemek suretiyle tasarruf yaparak kenara nakit koyduğumuzda, piyasanın daraldığı kampanyaların yapıldığı dönemlerde harcamak hem istediğimiz malları ucuza almaya hemde piyasadaki nakit sıkışıklığının daha rahat giderilmesine yol açacaktır.
    Mesela mobilya, beyaz eşya, otomobil gibi...
    Şahsen ben öyle yaptım.
    Bundan sonra kısmet olursa böyle devam edeceğim.

3.  Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    Ben sadece dolar değer kazandığı zaman bu avantajın sonsuza kadar sürmediğini söylüyorum.

Sorun varsa doların yüksek tlnin ucuz olması değil. İthalatın fazla, ihracatın az olmasıdır.
    Orayı çözmek için uğraşmak gerekir.

Dediğin gibi yanlış neticelere gitmemek gerekir...
    doğru, en büyük sorunlardan biri bu maalesef...
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

4.  Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    Dediğin gibi birşey olsa bu forumdaki ve Türkiyedeki herkes şu anda Amerikada yaşıyor olurdu. Herkes Türkiyeyi bırakır oralara göçerdi.
    Ama çokta büyük fark yok ki sadece Mandrake ve birkaç kişi orada. Zaten onlarda Amerikadan şikayetçiler.
    Hocam Amerika her isteyen gelsin dese emin olun 18-40 yaş arası insanlarımızın %60'ı gitmek ister...
    Diğer yaş aralığını bilemem...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Burda çok güzel yorumlar yapılmış ev almakla ilgili.
    Ev alırken genel durum belli bir peşinat verip üstünü banka kredisi ile tamamlamaktır.
    Ancak burada yapılan hesaplamalarda yorumlarda genelde yapılan iki hatanın yapıldığını gördüm.
    1) evin maliyeti hesaplanırken kredi dolayısıyla bankaya ödenen faiz maliyete dahil edilmiyor. 2) ev eğer kiralama için alındı ise alınan kira gelir olarak değerlendirilirken oturmak için alındı ise ödemekten kurtulunan kira gelir olarak değerlendirilmiyor.

Forumun başlığı olan soruya gelirsek şu an ev almak ne kadar mantıklı derseniz şunu derim. Özellikle istanbul piyasasında emlak fiyatlarında ciddi bir balon vardı. Bu bir iki senedir artmama/inme eğiliminde. 1 sene içinde bu balonun ciddi anlamda inmeye başlayacağını düşünüyorum.
    Sanırım döviz yada altın alıp pusuda beklemek en rasyonel çözüm olur... 😊

6. Adamlar kimse gelmesin diye duvar bile örüyorlar.
    Çünkü sömürüden elde edilen para herkese yetmiyor.
    Bizimkilerde hep avrupa amerikayı övüyorlar İstanbula lanet yağdırıyorlar ama yinede İstanbuldan vazgeçemiyorlar.
    Yani lafta kalıyor hepsi.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Hocam Amerika her isteyen gelsin dese emin olun 18-40 yaş arası insanlarımızın %60'ı gitmek ister...
    Diğer yaş aralığını bilemem...

7. Benim en çok güldüğüm koca koca adamlar 10 yıl önce kredi ile alınmış ev ile 10 yıl önce peşin parayla alınmış hayali Dolarları karşılaştırmaları.
    Kimsede çıkıp ya yok öyle bir para demiyor

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Burda çok güzel yorumlar yapılmış ev almakla ilgili.
    Ev alırken genel durum belli bir peşinat verip üstünü banka kredisi ile tamamlamaktır.
    Ancak burada yapılan hesaplamalarda yorumlarda genelde yapılan iki hatanın yapıldığını gördüm.
    1) evin maliyeti hesaplanırken kredi dolayısıyla bankaya ödenen faiz maliyete dahil edilmiyor. 2) ev eğer kiralama için alındı ise alınan kira gelir olarak değerlendirilirken oturmak için alındı ise ödemekten kurtulunan kira gelir olarak değerlendirilmiyor.

Forumun başlığı olan soruya gelirsek şu an ev almak ne kadar mantıklı derseniz şunu derim. Özellikle istanbul piyasasında emlak fiyatlarında ciddi bir balon vardı. Bu bir iki senedir artmama/inme eğiliminde. 1 sene içinde bu balonun ciddi anlamda inmeye başlayacağını düşünüyorum.
    Sanırım döviz yada altın alıp pusuda beklemek en rasyonel çözüm olur... ��

8.  Alıntı Originally Posted by hissedar001 Yazıyı Oku
    Adamlar kimse gelmesin diye duvar bile örüyorlar.
    Çünkü sömürüden elde edilen para herkese yetmiyor.
    Bizimkilerde hep avrupa amerikayı övüyorlar İstanbula lanet yağdırıyorlar ama yinede İstanbuldan vazgeçemiyorlar.
    Yani lafta kalıyor hepsi.
    Biz de (Tr) duvar örüyoruz. Demek burda da sömürü var...

İstanbula gelince...çöldesin elinde sadece çamurlu bi şişe su var. Vazgecebilir misiniz?
    Pek çok kişi imkanı olsa gider ama ekmek parası...

Sayfa 45/1014 İlkİlk ... 3543444546475595145545 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •