Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 668/1014 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,337 - 5,344 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

yıllardır SÜRDÜRÜLEMEZLİK dedik durduk. sistem tıkandı. yoğunluğun azaltılması ve şehrin yavaş yavaş güzelleştirilmesi için marj yaratılmalı, yani bina sayısı azaltılmalı, teşviklerle göç başka bölgelere özendirilmeli. ayrıca kat karşılığı model acilen terkedilmeli, emsal artışları dondurulmalı ve hatta azaltılmalı.

sorun hukuksuzluk gibi aidatların yükseliği gibi unsurlara ek olarak ev almaya değer bir muhitin artık neredeyse kalmamasıdır istanbulda.

her yer beton yıgını. her yer kümes gibi evlerle dolu.

ana sorunlardan birisi de bu.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Dediklerinize genelde katılıyorum,güzel dilekler,ancak ben de çok basit 1-2 örnekle konuya dahil olmak isterim;karı,koca çalışıp ortalama 7 bin tl aylık alan bir çift,en düşüğü hala 300 bin+ dan başlayan evlere nasıl sahip olacaklar?bence bu düzeltme hala çok sığdır,daha önce bu büyük borçlara giren insanlar nispeten uygun faizle ve emlak ın süresiz yükseleceği öngörüsüyle ev aldılar ancak şu anda faizler çok yüksek ve emlak ta peşin parası olanlar hariç bu yüksek faiz ortamında borçlanarak ev almak düşük ve orta gelirli için hayal,ayrıca üreticiler devamlı inşaat girdilerinin arttığından şikayetçi(arsa payı hariç bence samimi değiller,yıllardır aldıkları fahiş karlara saysınlar)Bu ortamda faizlerin düşmesi de düşük ihtimal bir yerde ya fiyatlar tl bazında ciddi düşecek yada bazı arkadaşların dediği gibi ,inşaat firmalarının bir kısmı yok olacak.
    sorunlar daha çok aslında ama sistem şu anda patlamasını engellemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. öte yandan faizleri suni olarak baskılamaya çalışırlarsa bunun da ekonomiye negatif etkileri oluyor.

yıllardır sorunları çözmeden hamaset yapan zihniyetin icraatlerinin sonucu bunlar.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. Halka açık konut payları vardı takip edeniniz var mı

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Halka açık konut payları vardı takip edeniniz var mı

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Pek parlak değil diye biliyorum,park-mavera diye konusu da var emlak bölümünde,arkadaşlar 42 tl den almıştı 7-8 ay evvel hala 36 tl civarı,yinede o bölümü okumak daha net bir bilgi verir..

5. Bugün 130 daireli blokta bulunan dairemin ( kirada ) kalorimetresi bozulmuş. Aslında pili bitmiş. Adamlar servis ağı kurmadığı için 2 tane pili 30 tl. ye değiştirmek yerine 160 tl. ye yeni sayaç satıyorlar. Neyse aldım, taktırırken Yönetici gelerek '' .... bey size bir evrak göstereceğim ve fikrinizi öğrenmek isterim '' dedi.
    Kat karşılığı inşaat olan blokta benim zorumla tespiti yapılan yaklaşık 400 bin tl. tutarlı eksik veya hatalı imalat vardı. Dava açma süresinin bitmesine 2 ay kala yöneticiyi ve arsa sahibini zorlayarak davayı açtırmıştım. Yaklaşık 1 yıldır müteahhit Fetö den içerdeydi. 15 gün önce tahliye olmuş ve yöneticiye avukatını göndererek bir protokol sunmuş ve davayı çekmelerini istemiş.
    Yöneticinin dairesi felan yok. Adamın umurunda değil bizim haklarımız. Arsa sahibi zaten cahil. Adam gecekondudan 130 daireye kavuşunca şaşırmış. Protokolü bir okudum. Tam bir tuzak. Muhtemelen müteahhit zaten kendi atadığı yöneticiye '' sana ne kardeşim elalemin malından al sen şu sus payını çek davayı, ben seni yine görürüm '' demiş olmalı ki, adam '' ya zaten mahkeme çok uzun sürer, bu kadar eksiklikle apartmanın değeri de düşer. En iyisi adamın protokolle taahhüt ettiği işleri kabul edelim '' diye kat maliklerini yönlendiriyor.

Yöneticiye ; '' Genel kurul kararı olmadan davayı çekersen, şahsen ben seni dava ederim. Müteahhit iyi niyetli ve samimi ise noterden yeni iş yüklenimi sözleşmesi yapalım'' dedim. Bakalım çakallar ne yapacak.

6.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Buna benzer durumlarda, isgalci sahsin aracinin lastigini kesiyorlar.

Iki defa kessin, gidip o adam ugrassin mahkeme ile adaletle.

Gordunuz mu, ne sonuca vardik.

Neden ?

Efendilikten yoruldu insanlar da, ondan.

Yani haklı iken haksız konuma düşmeli diyorsunuz. Ayrıca, her gün ekranlarda seyrediyoruz. İnsanlar en basit konuda bile dialog kuramıyor ve kesiyor, vuruyor, öldürüyor. Oysa olayın boyutu ne olursa olsun, önce sakince olayın iç yüzünü anlamaya çalışsak, empati kurmayı denesek ve özür dileme erdemini gösterebilsek hayat çok daha güzel olacak. Kadın zaten yalnız yaşıyor, diğer öküz tam bir vandal. Yönetici bile karışmamayı, üç maymunu yeğliyor. Yani bazı şeyler başa gelince anlaşılıyor.

7. Benim üst katımda 2 dul kadın ve bir de 22 yaşında erkek yeğenleri oturuyor. Kadınlar evde iken hiç gürültü yok. Balkondan halı- kilim- inşaat atığı silkmelerine alıştık lakin kadınlar 5- 10 gün kaybolunca erkek yeğen müzik setini sonuna kadar açarak gece 03 e kadar anamızı ağlatıyor. Halası olan kadına ( tapu sahibi ) '' hanım efendi bu iş böyle olmaz. Yeğeninizle konuşun lütfen, toplu yaşam kurallarını anlatın '' dediğimde ; '' beğenmiyorsan, rahatsız oluyorsan gecekonduya git '' demez mi. O dakika bitirdim konuşmayı. Arkamdan konuşuyorken gittim. Ertesi gece 23 te kapım çaldı. Mercekten baktım, bu erkek yeğen. '' müsait değilim yarın konuşalım '' demeye kalmadı kapıyı tekmeleyerek, bağırarak tehditler felan. Polis çağırdım. Her katta kamera var. Kattaki 4 komşudan 2 si çıktı, sadece seyrediyorlar. Polis komşulara soruyor , onlar '' biz bir şey görmedik, duymadık '' diyorlar. Oysa kamera görüntülerinde koridorda görünüyorlar. Uzatmayayım , şikayetimi çektim zira yazamayacağım başka ilişki yumaklarına kurban gideceğimi gördüm. Şimdi ; O genç, '' ya bu adam şikayetçi olmadı, bana bir şey yapacak '' diye korkarak geziyor. Gürültü de kesildi. Kapıcı ara sıra benim ne yapacağımı öğrenmeye çalışıyor ( gencin sordurduğunu anlıyorum ) Oysa benim üniversitede okuyan bir çocuğum var, hayat kalitem yüksek, ne işim olur şiddetle, cezaeviyle.... Kaybedeceği bir şey olmayanlar vandallık yapar.

8.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Benim üst katımda 2 dul kadın ve bir de 22 yaşında erkek yeğenleri oturuyor. Kadınlar evde iken hiç gürültü yok. Balkondan halı- kilim- inşaat atığı silkmelerine alıştık lakin kadınlar 5- 10 gün kaybolunca erkek yeğen müzik setini sonuna kadar açarak gece 03 e kadar anamızı ağlatıyor. Halası olan kadına ( tapu sahibi ) '' hanım efendi bu iş böyle olmaz. Yeğeninizle konuşun lütfen, toplu yaşam kurallarını anlatın '' dediğimde ; '' beğenmiyorsan, rahatsız oluyorsan gecekonduya git '' demez mi. O dakika bitirdim konuşmayı. Arkamdan konuşuyorken gittim. Ertesi gece 23 te kapım çaldı. Mercekten baktım, bu erkek yeğen. '' müsait değilim yarın konuşalım '' demeye kalmadı kapıyı tekmeleyerek, bağırarak tehditler felan. Polis çağırdım. Her katta kamera var. Kattaki 4 komşudan 2 si çıktı, sadece seyrediyorlar. Polis komşulara soruyor , onlar '' biz bir şey görmedik, duymadık '' diyorlar. Oysa kamera görüntülerinde koridorda görünüyorlar. Uzatmayayım , şikayetimi çektim zira yazamayacağım başka ilişki yumaklarına kurban gideceğimi gördüm. Şimdi ; O genç, '' ya bu adam şikayetçi olmadı, bana bir şey yapacak '' diye korkarak geziyor. Gürültü de kesildi. Kapıcı ara sıra benim ne yapacağımı öğrenmeye çalışıyor ( gencin sordurduğunu anlıyorum ) Oysa benim üniversitede okuyan bir çocuğum var, hayat kalitem yüksek, ne işim olur şiddetle, cezaeviyle.... Kaybedeceği bir şey olmayanlar vandallık yapar.
    Yani tırsan sensin...ama tırsan gece 11 de kapını tekmeleyen çocuk sanıyorsun

Bu arada, birinci kural beladan uzak durmak...iyi yapmışsın...öyle ya da böyle sorun da çözülmüş zaten...delikanlılığa gerek yok.

Sayfa 668/1014 İlkİlk ... 168568618658666667668669670678718768 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •