Sayfa 55/184 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon
Arama sonucu : 1467 madde; 433 - 440 arası.

Konu: LKMNH - Lokman Hekim Sağlık

  1. medical park lokmanın 5-10 katı büyüklügünde bir hastane ...%53 çok yüksek bir oran saglam halka arz olacak gibi...fiyat 15-20 lerden aşagı olmaz gibi...tabii bilançolara da bakmak lazım...bu arada lokman da saglam yükseldi bu kötü şartlarda, daha 2 hafta önce 4,10-4,20 lerden isteyene veriyordu...

  2.  Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
    Normalde yeni yapılan yatırımlar için yapılan harcamaların nakit akışı tablosunda gösterilmesi bunun da yarattığı borçlanmanın faiz gideri üzerinden kârlılıkta etkisinin gözükmesi beklenebilir. Ama Lokman yönetiminin de daha önce belirttiği gibi yapılan yatırım harcamalarını satışların maliyeti kaleminde de gösterdikleri oluyor.

    Ankaradaki hastanelerin marjlarındaki düşmeyi Akay ve Etlik'e yaptıkları yatırımlara bağlamışlardı. Dipnotlu bilançoda farkındaysanız maliyetler kısmında fazla detay vermiyorlar. Giderler genel olarak gösterilmiş.

    Hisse geri alımını da özkaynaklarda düşüş olarak göstermekteler.
    Lokman Hekim Hastanelerinin en büyük sorunu şeffaflıktan uzak bir yönetim anlayışı benimsemiş olan ve kendilerince çok başarılı oldukları sanan bir zihniyete sahip olmalarıdır.

    Aslına bakarsanız, bu mantık ve yapıdaki zihniyetin kendini geliştirip yenilikçi farklar ortaya koyabileceklerini beklemek geçmişten günümüze hayal mahsulü olarak karşımızda durmaktadır.

    Maliyet kaleminde fazla detay vermemek de şeffaflık açısından sorunlu olduğunu düşündüğüm anlayışa örnek olmaktadır.

    Şeffaflığa aykırılığa bir başka örnek ise yıllardır maddi duran varlıklar kaleminde bulunan yapıların bunca zaman sonra neden yatırım amaçlı gayrimenkul kalemine geçtiğidir.

    Şirket Bağlıca Etimesgut Ankara’da bulunan ve Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu’na kiraya verdiği gerçeğe uygun değeri 6.400.000 TL olan gayrimenkullerini yatırım amaçlı gayrimenkul olarak yeniden sınıflamış ve değer artışları 400.000 TL arttırılarak düzeltilmiştir.

    Değişen neydi, yıllardır bu yatırım ifadeleri kullanılmadı şimdi ne değişti. Şirket şeffaf olamıyor ve kendini ifade edemiyor. Ya hata yapmaktan korkuyorlar ya da bilinçli böyle davranıyorlar. Bu tür tutarsız ve şüphe uyandıracak gizemler ile acaba şirketin parasını mı kaçırmaya çalışıyorlar tarzında düşünülmesine sebebiyet vererek güvensizlik pompalıyorlar.

    Ne işiniz var sizin öğrenci yurdu inşaatı ile.

    Şahsi çıkarlar için devlete kiraya vererek siyasi iradeye yalakalık mıydı yoksa amaç. Şimdi durumu kıvırmak için biz zaten yatırım amaçlı yapmıştık gibi bir yola başvurmaları ne denli şeffaf olduklarının ispatıdır.

    Bir tane yatırımcınız Akay Hastanesinin satın alınmasına karşı çıkmaz.

    Şirketin maddi varlıklarını kötü bir şekilde kullanmış olması kurumsal yatırımcılar için kötü bir izlenim yaratmıştır. Yıllar önce kiraya verdiğin bu atıl inşaat yatırımı yapılacağına Etlik Hastanesinin büyütme çalışması yapılmış olsa, çoktan tamamlanmış ve yatak kapasitesi artmış bir darphaneye dönmüş olarak para basıyor olacaktı.

    Bu anlamsız ve yanlış yatırımlar şirketin yatırımcı dostu mu düşmanı mı olduğunun tartışmaya açılmasına vesile olmaktadır.

    Artan borçluluk ile finansman giderlerinin şişmesi sonucu ortaya çıkan olumsuz tabloyu çözmek için yatırım amaçlı gayrimenkul statüsüne dönüşen hamle mi acaba diye düşündürmek yerine bu durumu şeffaf bir biçimde piyasaların bilgisine sunmak gerekmez miydi?



    Şeffaflık ilkesini bünyesinde barındırmayan yapılarda bu tür soru işaretleri sıklıkla devam edecektir. Bu durumu kabul etmeme savunmaları ise geçmiş bildirimlere bakılırsa pazarlık gücümüz gibi komik bir savunmadır. Bu düşünceyi çürüten tez ise bağımsız değerleme şirketlerinin bu tür işlemler için kurulmuş olduklarından haberdar olmamalarıdır.



    Bu çelişkilerin oluşmadığı yapılar ise kurumsallığın etkin olduğu yönetim anlayışlarıdır. Bu durumun çözümü ise yapılan hatalar ile yüzleşebilmek ve bunlardan ders çıkartarak kendini dev aynasında görmemektir.

  3.  Alıntı Originally Posted by VaLeNTiNe Yazıyı Oku
    Lokman Hekim Danışman Kurulu Üyesi Akdoğan, planlanan Lokman Hekim Üniversitesi'nin 2 yıl içinde hizmete girebileceğinibelirtti- Business HT


    Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre; Lokman Hekim Danışman Kurulu Üyesi Haluk Akdoğan, planlanan Lokman Hekim Üniversitesi'nin 2 yıl içinde hizmete girebileceğini, ilk olarak diş hekimliği okulunun faaliyete alınabileceğini belirtti.

    Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Akdoğan, tıp okulu ve araştırma hastanelerinin çok hızlı bir şekilde pazarlamanın artmasına destek olabileceğini belirtti.

    Tıp okulu ortaklığının daha iyi fiyatlamaya götürebileceğine dikkat çeken bu imkanın kaliteli doktorlar, stajyer doktorlar ve diğer personele hızlı erişim şansı verebileceğini söyledi.

    Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

    http://www.businessht.com.tr/piyasal...m-icin-pozitif
    Haluk Akdoğan Kimdir?

    Citi bank - ING bank - Wood & Co gibi kurumlarda çalışmış şuan Gaussian adında bir fonu yöneten kişidir.

    Yani bir fon yöneticisidir. Peki fon yöneticisinin başarı kriteri nedir. Önerilerde bulunduğu yatırım enstrümanlarının sabit getirili kıymetlerden daha fazla getiri oranını yakalaması.

    Şirketin içsel bilgilerini bilen bir kişinin fon yönetici olması ne kadar adil ve eşit bir durumdur. Çünkü bu danışman ayrıca kendi fonunu yönetiyor ve içeriden bilgi alarak hem de danışmanlık yapıyor.

    Sormak gerekirse, şirketin geleceğine dair olumsuz bir durum olmuş olsa kendi başarısı için yönettiği fonları piyasaya bilgi ulaşmadan kapatıp kendi çıkarları adına kullanabilme ayrıcalığı var mıdır?

    Ya da tam tersi Tıpkı Akay hastanesinin satın alma haberi açıklanmadan önce bu gelişmeyi önceden fiyatlaması gibi kendine ayrıcalık ve menfaat sağlayabilir mi?

    Borsa İstanbul’da işlem gören bir kurumun danışmanlığını aktif bir fon yöneticisinin yapıyor olması ne kadar doğrudur ne kadar adil ve etiktir?

    Fon yöneticisine danışmanlık yaptırmak acaba iyi fiyat seviyelerinden farklı küçük fonlara mal satmak ve çıkış vadesine yakın bir dönemde yatırım planı ile düşük seviyelerden geri almak için kullanılan bir maymuncuk olabilir mi?

    Bu durum ortak menfaatler için planlanmış bir kurgu mudur yoksa bilmeden ve kasıt olmadan gerçekleşiş bir durum mudur?

    Çok iyi bir niyet ile neden bilmeden ya da istemeden oluşan bir durum mu diye sormak gerekirse;

    En büyük etkinliği 3 ay aralıklar ile kurumun sağlık dergisi olan Antibiyotik dergisine yazı yazmak olan bir yönetim kurulu başkanının bu ayrıntıların farkında olamayacağını düşünmek gerekebilir. Hal böyle olunca şirketin geleceğe dair beklentilerini şirketin yönetim kurulu üyeleri tarafından değil de bir danışman tarafından yazılı basına servis ediliyor olmasına çok şaşırmamak gerekebilir.

    Servis ediliyor demem de ki kasıt ne bir editör bilgisi var ne de haberi yapan farklı bir kaynak var. Yani Business HT oturup da ya şu Lokman Hekim Hastaneler Grubunun danışma kurulu üyesine şu soruları soralım diyeceklerini hiç sanmıyorum.

    İşin özü bana kalırsa, şirket geri alım yapıyor olsa bile bu durum fiyat performansına etki yapamadığı için böyle bir yöntem ile farklı bir algı yaratmak istediler. Aslında bu değer oluşturma konusunda en büyük eksiklik yönetim kurulunun etkisizliğidir. Yoksa piyasa eninde sonunda doğruyu görür ve adil hatta daha bonkör şekilde fiyatlar.

    Eğer ki fiyatlamıyorsa, güvenmediği inanmadığı beğenmediği bazı ince ayrıntılar söz konudur.

    Tam bu gelişmelerin eşiğinde Medical Park’ın halka arz olacağı haberi resmi olarak piyasaya ulaşınca mecburen Lokman Hekim Hastaneler Grubu ’da etkilenmek zorunda kaldı. Çünkü nasıl bir piyasa değeri defter değeri ile arz olacağını az çok tahmin ettikleri için Lokman Hekim de almak zorunda kaldılar.

    Burada şirket yönetiminin oluşturamadığı değeri Medical Park yüzünden ortaya çıkıyor olması aslında yönetim kurulu için üzüntü verici bir durum oluşturmalıdır. Piyasa bize güvenmiyor Medical Park’ın oranlarına istinaden dönüp bakmak zorunda kalıyorlar diye kendilerine biz nerede yanlış yapıyoruz konusunda doğruya yönelmek açısından eleştirmeleri gerekmektedir.

    Medical Park halka arzı, Lokman Hekim Hastaneleri yönetim kurulunun nerelerde yanlış yaptıklarını örnekleri ile ortaya koyacaktır. Kurumsallık ve liyakat açısından nerede olduklarını çok iyi göreceklerdir.

    Mesela yönetim kurulunda ne kadar siyasi parti üyesi olduğunu kıyaslama şansımız olacaktır. Ya da mesela Medical Park hastanelerinin CFO su ayrıca siyasi bir partinin yöneticisi olacak mı? Veya koşa koşa şirketin genel müdürlük görevini bırakıp şimdilerde bir İmam Hatip Lisesinin okul aile birliği başkanlığına yükselmiş yöneticileri de olacak mı, Allah ömür verir ise göreceğiz.

    Bu gelişmeler ve kıyaslamalardan ders çıkartılıp ulan şunların piyasa değerine bak bee öfff mü diyecekler, yoksa 3 yıldır hisselerimizi geri almamıza rağmen daha üst limitimize (6 TL ) bile getiremedik, biz nerede yanlış yaptık da marka değerimizi bu şekilde büyütemedik mi diyeceklerinin cevabı değerli ve saygıdeğer yönetim kurulu üyelerinde olacaktır.

    Yıllardır süren geri alım süreci yatırımcı için bir mükafat mıdır yoksa kötü yönetilerek talep oluşumunun önüne geçerek yatırımcının elinden hisselerin toplandığı masum bir bahane midir?

    Kamuoyunun taktirine bırakıyorum.

  4. Lokman Hekim Hastaneler grubu ile Medical Park Hastanelerini kıyaslamak gerçekten Medical Park için hakaret konusu olur.

    Medikal Park’ın 178 milyon TL nakit varlıkları bulunurken Lokman Hekim Hastanelerinin toplam taşı toprağı inciği boncuğu ile toplam değeri 127 milyon TL.

    Medical Parkın toplam varlıkları 2,5 milyar TL. Buna karşılık Lokman Hekim Hastaneler grubunun toplam varlıkları 222 milyon TL.



    Yapımı devam eden 4 hastane belirtilen varlıklara dahil değilse olay daha da vahim boyutlara ulaşacaktır.



    Bu rakamsal farklılıklara istinaden Medicalpark CEO su Seymur Tarı konuyu şöyle özetlemiş.

    Türkiye’nin en büyük hastane zincirlerinden biri olan Medical Park’ın halka arzının 2018 yılında bitirileceği bildirildi. Turkven CEO’su Seymur Tarı, ortaklık içerisinde oldukları hastane grubu Medical Park’ın yarısına yakın bir kısmının halka arz edileceğini ve bu sürecin 2018 yılında tamamlanacağını bildirdi.

    Medical Park’ın Türkiye’de 15 ilde olmak üzere 21 hastanesi bulunuyor. Bu hastanelerde ise toplamda 14 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Seymur Tarı, Türkiye borsasında sağlık sektöründe halka açık bir şirket olmadığının altını çizerken, geçtiğimiz aylarda halka arz edilen Mavi Giyim hakkında da bilgi verdi.

    Lokman Hekim Hastaneleri diye bir varlıktan haberi yok. Sağlık sektöründe halka açık bir şirket yok demiş.

    Lokman Hekim Hastanelerinin Borsa İstanbul’da işlem gördüğünü ya bilmiyor ya da sağlık kuruluşu olduğunu değil de bir inşaat kuruluşu olduğunu düşündü. Eğer bu şaka gibi haber doğru ise Lokman Hekim Hastanelerinin marka değerinin ne durumda olduğunu siz düşünün.

    Bu durumun en temel nedeni markalaşma adına etkin bir başarı ortaya koyamamış olan ilgililerin bu durumdan rahatsızlık duymamaları ve kendilerini son derece başarılı görmeleri ile özetlenebilir.

    Antibiyotik dergisinde iki ünvanı omuzlarına apolet yapmış Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekilimiz cevaben bir şeyler yazarlar belki.

    Karlılık oranlarında Medical Park hastanelerinden daha iyi durumda olmak yine de başarıdır. Bu duruma karşılık zayıf marka değerini arttırmak gerekecektir.

    Bunu da huzur hakkı adında aldıkların ücretin karşılığını vermesi gerekenler düşünecek.

    İlgi ve merak ile Antibiyotik dergisini bekliyoruz.

  5.  Alıntı Originally Posted by Monte Carlo Yazıyı Oku
    Lokman Hekim Hastanelerinin en büyük sorunu şeffaflıktan uzak bir yönetim anlayışı benimsemiş olan ve kendilerince çok başarılı oldukları sanan bir zihniyete sahip olmalarıdır.

    Aslına bakarsanız, bu mantık ve yapıdaki zihniyetin kendini geliştirip yenilikçi farklar ortaya koyabileceklerini beklemek geçmişten günümüze hayal mahsulü olarak karşımızda durmaktadır.

    Maliyet kaleminde fazla detay vermemek de şeffaflık açısından sorunlu olduğunu düşündüğüm anlayışa örnek olmaktadır.

    Şeffaflığa aykırılığa bir başka örnek ise yıllardır maddi duran varlıklar kaleminde bulunan yapıların bunca zaman sonra neden yatırım amaçlı gayrimenkul kalemine geçtiğidir.

    Şirket Bağlıca Etimesgut Ankara’da bulunan ve Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu’na kiraya verdiği gerçeğe uygun değeri 6.400.000 TL olan gayrimenkullerini yatırım amaçlı gayrimenkul olarak yeniden sınıflamış ve değer artışları 400.000 TL arttırılarak düzeltilmiştir.

    Değişen neydi, yıllardır bu yatırım ifadeleri kullanılmadı şimdi ne değişti. Şirket şeffaf olamıyor ve kendini ifade edemiyor. Ya hata yapmaktan korkuyorlar ya da bilinçli böyle davranıyorlar. Bu tür tutarsız ve şüphe uyandıracak gizemler ile acaba şirketin parasını mı kaçırmaya çalışıyorlar tarzında düşünülmesine sebebiyet vererek güvensizlik pompalıyorlar.

    Ne işiniz var sizin öğrenci yurdu inşaatı ile.

    Şahsi çıkarlar için devlete kiraya vererek siyasi iradeye yalakalık mıydı yoksa amaç. Şimdi durumu kıvırmak için biz zaten yatırım amaçlı yapmıştık gibi bir yola başvurmaları ne denli şeffaf olduklarının ispatıdır.

    Bir tane yatırımcınız Akay Hastanesinin satın alınmasına karşı çıkmaz.

    Şirketin maddi varlıklarını kötü bir şekilde kullanmış olması kurumsal yatırımcılar için kötü bir izlenim yaratmıştır. Yıllar önce kiraya verdiğin bu atıl inşaat yatırımı yapılacağına Etlik Hastanesinin büyütme çalışması yapılmış olsa, çoktan tamamlanmış ve yatak kapasitesi artmış bir darphaneye dönmüş olarak para basıyor olacaktı.

    Bu anlamsız ve yanlış yatırımlar şirketin yatırımcı dostu mu düşmanı mı olduğunun tartışmaya açılmasına vesile olmaktadır.

    Artan borçluluk ile finansman giderlerinin şişmesi sonucu ortaya çıkan olumsuz tabloyu çözmek için yatırım amaçlı gayrimenkul statüsüne dönüşen hamle mi acaba diye düşündürmek yerine bu durumu şeffaf bir biçimde piyasaların bilgisine sunmak gerekmez miydi?



    Şeffaflık ilkesini bünyesinde barındırmayan yapılarda bu tür soru işaretleri sıklıkla devam edecektir. Bu durumu kabul etmeme savunmaları ise geçmiş bildirimlere bakılırsa pazarlık gücümüz gibi komik bir savunmadır. Bu düşünceyi çürüten tez ise bağımsız değerleme şirketlerinin bu tür işlemler için kurulmuş olduklarından haberdar olmamalarıdır.



    Bu çelişkilerin oluşmadığı yapılar ise kurumsallığın etkin olduğu yönetim anlayışlarıdır. Bu durumun çözümü ise yapılan hatalar ile yüzleşebilmek ve bunlardan ders çıkartarak kendini dev aynasında görmemektir.
    Merhaba

    Yazdıklarınızın bir kısmına katılmakla birlikte şirketin yatırımcı iletişimi kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Hem geleceğe yönelik değerlendirmeler konusunda hem de geçmişe yönelik bilgi verme konusunda şirket iletişime geçtiniz mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

  6. Lokman Hekim'i halka arz olduğu günden beri takip ediyorum. İlk başlarda Ankara hastanelerinin özellikle Etlik'in kârı muazzamdı sonra buna bir o kadar kârlı Sincan katıldı. Van yatırımıyla bir anda konsolide marjlar çöktü. Şimdi ise Ankara hastaneleri kâr edemiyorken Van hastaneleri para basıyor.

    Akay hastanelerini alalı 1 yıldan fazla oldu. Borçlanarak aldılar bu hastaneyi. Hala daha bir katkı verebilmiş değil bilançoya. Akay'ın Lokman almadan önceki hali nasıldı acaba. Şu ankinden daha iyi olabileceğini sanmıyorum. Kâr edemeyen bir hastaneye borçlanarak neden o kadar para bağlandı. Van marjlarının düzelmesi Van'da kapanan bazı özel hastanelerinin müşterilerinin alınmasıyla olduğu söylenmişti zamanında. Şimdi ne olmalı ki bu Akay hastaneleri kâr verebilsin.

    Lokman yönetiminin biraz tutarsız ve şeffaflıktan uzak olduğuna ben de katılıyorum. Biraz şansla düşe kalka ilerliyorlar gibi geliyor. Ama öte yandan bütün hastanelerin, Erbil dahil tıp merkezlerinin cirosu artmaya devam ediyor. Burası önemli. Çünkü Etlik tamamlanınca ve üniversite açılınca marj düzelmesi sonrası herkes ciroya bakacak. Yüksek ciro yüksek kârlılık anlamına gelecek. O nedenle şimdiden kâr bir yana, ciro üzerinden bir fiyatlamanın başlaması beklenebilir.

    Medikal park halka arzı bu noktada önemli. Medikal Park'ın bilançosunu bilmiyorum. Ama fazla kâr edebildiğini sanmıyorum. Ciro üzerinden yapılan bir fiyatlamayla büyük ihtimal çıkacak piyasaya ve tahminim ciro ve kârına göre piyasa değeri çok yüksek olacaktır. Lokman hisseleri için iyi bir katalizör olabilir. Oldukça önemli bir beklenti. Tahtada yüksek maliyetle bekleyen yabancı yatırımcılar var. İyi bir fiyatlama yapmak için bundan daha iyi bir fırsat bulamazlar yoksa 2 yıl daha beklemek zorunda kalacaklar ya da zararına verecekler.

  7. url=https://resimyukle.xyz/resim/0Pe2IL][/url]



    05.12.2017

  8. hayırlı olsun ortaklara...gelecek için çok iyi oldu bence...

Sayfa 55/184 İlkİlk ... 545535455565765105155 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •