Sayfa 135/181 İlkİlk ... 3585125133134135136137145 ... SonSon
Arama sonucu : 1447 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: Fotojenik Hisseler

1. Sn don kişot üstadım katılım 50 endeksinden kendin için düşünecek olsan uzun vade yatırım için ilk 5 e hangisini yazardın . Saygılar emekler için teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by yunussss Yazıyı Oku
    Sn don kişot üstadım katılım 50 endeksinden kendin için düşünecek olsan uzun
    vade yatırım için ilk 5 e hangisini yazardın . Saygılar emekler için teşekkürler.
    Hayat ileriye doğru yaşanıp geriye dönüp bakıldığında anlaşılıyor. Bütün kuralları
    öğrenildiğinde ise perde iniyor, oyun bitiyor.

Yıllar önce Beyoğlu ndaki bir kiliseye yolum düştü. Ziyaretçilerin aldıkları mum ve
    kitapların bedelini ödemesi için ortaya ahşap bir kutu bırakılmıştı. Kutunun başında
    da kimseler yoktu. Bir zaman sonra, bir Cuma günü Okmeydanı ndaki bir iş merkezinin
    mescidine vardım. Girişte iki sandalyenin üzerine birer mukavva kutu konulmuş,
    kutuların başına da birer güvenlik personeli dikilmişti. Başka yerde hırsıza-uğursuza
    önlem gerekirdi ama ibadethane kapısındaki bu manzara içimi acıttı. Yakın zamanda
    o kiliseye yine uğradım. Zaman geçince insana güvene dayalı eski anlayış da değişmiş,
    mum ve kitapların ücretlerini toplamak için birisi görevlendirilmişti.

Denizden Topkapı Sarayı nın olduğu yarımadaya bakıldığında ilk olarak Adalet Kulesi
    göze çarpar. Çünkü Fatih Sultan Mehmet bu dünyada hak ve adaletin her şeyden
    üstün tutulduğunu simgelemek için o kuleyi yüksek inşa ettirmiştir. Halbuki Katılım
    50 Endeksi kurucuları Al Baraka, Bank Asya, Kuveyt Türk, Türkiye Finans ve Bizim
    Menkul un 2014 yılında hazırlattığı Tanıtım Broşüründe hakikatin hilafına kule
    minarelerin arasında kaybolmuş görünüyor. Diğer yandan Katılım 50 Endeksine
    seçilen hisselerin ekseriyeti kurucu üyelerin kontrolünde olanlardan oluşuyor.

Devir değişti; dünya artık öküzün boynuzları arasında dökmeyi bıraktı, paranın
    etrafında dönmeye başladı. Bu dünyada daha fazla paranın, daha fazla güç
    anlamına geldiğini kavrayan bazı uyanıklar da elimizdeki üç kuruşu kapmak her
    gün farklı bir yöntemle karşımıza çıkar oldu. Kenya nın kurucusu Jomo Kenyatta
    bu durumu bizden önce fark etmiş ve "Batılılar geldiklerinde ellerinde İncil, bizim
    elimizde verimli topraklarımız vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler.
    Gözümüzü açtığımızda, bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı." demiş.

Herkesin düşüncesine saygım var. Ancak ben olsam hisse senedi yatırımına bu
    pencereden bakmaz; bu anlayışla hareket edip başkalarının değirmenine su taşımazdım.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

3. Sn Donkişot,
    Umman dan hikayeler..! 😊

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by TUNAHAN Yazıyı Oku
    Sn Donkişot,
    Umman dan hikayeler..! ��
    Açtırmayın kutuyu, söyletmeyin kötüyü.

İnsanoğlu hayatı çocuklukta masallardan, gençlikte kitaplardan, yetişkinlik
    döneminde ise kendi yaşam tecrübelerinden öğreniyor.

Malum merhumu son yolculuğuna uğurlamak, yakınlarının acısını paylaşmak için
    cenaze merasimlerine iştirak ederiz. Fakat her ne hikmetse Müslüman Müslümanın
    cenazesine katılmıyor. Nedeni sorulduğunda ise çünkü peygamberimiz Hz.Ali nin
    babasının cenazesine katılmadı cevabı veriliyor.

Levent Camii nden patronun annesinin cenazesi kaldırılırken Elhamdülillah Müslümanım
    diyenler ağaç gölgesinde sigara içiyordu. O arada enteresan bir şey oldu. Tanıdığım,
    gayri müslim olduğunu bildiğim bir vatandaşımız yanımda saf tuttu ve "Allahu Ekber"
    deyip cenaze namazına iştirak etti.

5.  Alıntı Originally Posted by TUNAHAN Yazıyı Oku
    Sn Donkişot,
    Umman dan hikayeler..! 😊
    Sanırım cümleyi yanlış kurdum..
    Şimdi sorgular dururum, gitti haftasonu güzel güneş..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
     Alıntı Originally Posted by tunahan Yazıyı Oku
    sanırım cümleyi yanlış kurdum..
    şimdi sorgular dururum, gitti haftasonu güzel güneş..
    bencede cümle yanlış
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by TUNAHAN Yazıyı Oku
    Sanırım cümleyi yanlış kurdum..
    Şimdi sorgular dururum, gitti haftasonu güzel güneş..
    İçiniz rahat olsun. Ortada herhangi bir terslik, yanlışlık yok. Konuyu kasap
    sevdiği eti döver faslından ele alın.

Hep böyle konuştuğuma bakmayın. Bazen yutkunmak zorunda kalıyorum. Fakat
    şu an biri ceee diyecek olsa cevabım hazır.

Bundan 50-55 sene önce bütün kardeşler rahmetli babamın peşine düştük, bayram
    namazına gittik. İmam o kadar kalabalık cemaati görünce coştukça coştu,
    konuştukça konuştu. Haliyle namaz vakti 10-15 dakika geçti. Saçına sakalına ak
    düşmüş Hasan Emmi;

- Hocam genci var, yaşlısı var. Bana abdest bozdurmayın, namaza geçin
    diyecek oldu. Hoca da :
    - Abdestini tutamıyorsan camide ne işin var, çık dışarı diye çıkıştı.
    Hasan Emmi boş durur mu :
    - Sen kimi kimin evinden kovuyorsun. Burası babanın tapulu malı değil,
    Allah ın evi diye imama ağzının payını verdi. Cemaat de Hasan Emmi ye destek
    çıkınca Hoca mihraba yöneldi.

Bu bayram bizim mahalle imamı hutbeye çıktı. Kabirde bayramın ilk günü *****z-
    babanız, ikinci günü hocalarınız, üçüncü gün peygamberimiz, dördüncü günü
    tövbe, haşa Allah ziyaretinize gelecek dedi. Bunu duyunca elim, ayağım titredi.
    Bayram kutlaması için hiç Yaradan yaratılanın ayağına gider mi diye aklım, yüreğim
    isyan etti fakat dilim ses edemedi. Bütün cemaat de anlatılanları benim gibi kuzu
    kuzu dinledi. Anlayacağınız mektep medrese görmemiş Hasan Emmi kadar olamadık,
    onun gibi yürekli davranamadık. Eğer o gün;

- Hocam sen sabah kalktığında ne içtin diye sormuş olsaydım
    bugün böyle patırdanmazdım.

8. ustad kurani kerim de Allah CC bana faizi haram kılmış. Bu hassasiyetle ben bu hisseler aracılığıyla ticaret yapmayı uygun gördüm sizlerde işin ehli oldugunuz için . işin ehli olarak gördüğüm kişilerin fikrine başvuruyorum. Diğer konulara girmeden tecrubelerinizi paylaşmak isterseniz engin tecrübelerinden faydalanmak isterim Teşekkürler ustadim

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 135/181 İlkİlk ... 3585125133134135136137145 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •