Sayfa 118/931 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 937 - 944 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Piyasada had safhada likidite darligi oldugunu dusunuyorum.

Yoksa hic kimse, 3 ay sonra 9.000 TL.sine 1.500 TL. alacagi bir yatirimi iskalamaz.

3 ay'da % 17 ciddi kar'dir.
    Sayın Hısım, borsada uzun vadeli düşünen yatırımcı sayısı oldukça azaldı. Aslında bu fiyatlar çok cazip. Borsayla yeni tanışanlar da genellikle kısa zamanda zengin olmak peşinde. Mevduatçılara açılmak lazım, ancak ben yıllardır iş bankasıyla çalışan (ve başka hiçbir bankaya güvenmeyen) babama vadelideki parasını bozdurup işyat aldıramadım. Borsadan korkuyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Mr. Peppermint Yazıyı Oku
    Sayın boschyatirim, aslında hissemiz temettüden hemen sonra, ayrıca mayıs ve eylül ayları gibi kimi dönemlerde alım, subat-mart ayları ve kimi hacimli günlerde satım fırsatı veriyor, ancak dediğiniz gibi büyük fiyat değişimleri gerçekleşmiyor. Ben bu alım ve satımları yaparken birim pay değerimizi baz alarak fiyattaki değişimlere bakıyorum, ve satarsam da satıştan gelen paranın tamamını düşüşlerde gene isyata yatırarak lot arttırıyorum.

Ve dediğiniz gibi hissemiz ucuz.Bugünkü pay değerine geçen temettü öncesi şubat ayında ulaşabilmiştik. gecen yıl bu zamanda bp değeri 1.452212 fiyat 95 krsken bugün deger 1.489947 fiyat 89 krs. Piyasanın hissemize biçtiği fiyatta faiz artışının etkisi olabilir diye düşünüyorum. Bırakalım ucuz olsun. lot çoğaltır, kar ettiğimiz sürece temettümüzü alır, maliyetimizi sıfırlayıp emekli oluruz.
    Yorumların için teşekkürler.
    Ancak temettu oranı enaz %15 ve üzeri olursa anlamlı olur.

Diyelimki yıllarca isyat biriktirdiniz.
    Temettunuzude %15 ler seviyesinden alıyorsunuz ve mutlusunuz.
    Kendime bir emeklilik geliri elde ettim dediniz.
    O senede derin bir kriz yaşandı ve isyat %5 temettu verdi.
    Bugünkü duruma göre konuşuyorum.hisse enaz enflasyon oranında prim yapmadiysa 1 yıl önce aldığınız hissede zarar etmiş olmazmisiniz.

Kısaca isyatin her sene %15 ve üzeri temettü verme garantisi varmıdır.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Sevgili Bosch,

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ISYAT

Burada son 15 senenin gerceklesmis temettu verim listesi var.

%5 verdigi tek bir yil var 2007. Dunya krizinin oldugu yil.

Ertesi yil ise %40 vermis.(2008.)

Bu son 15 yil, Cumhuriyet tarihimizin en kotu yonetilen, hirsizligin, talanin, hukusuzlugun tavan yaptigi yillardir.

Peki, biz bu son 15 senedir, gercek olan bir realiteyi dikkate almazsak, neyi dikkate alacagiz.?

Nasil hisseleri birbiri ile mukayese edecegiz.?

Bir benchmark almak gerekmez mi ?

Is'te Turkiye'de benchmark alinacak tek sirket ISYAT'tir.

Eger bu hisseden de suphesi olan varsa, bu suphe patalojik bir suphedir.

O kisi, asla Borsa'ya yaklasmamalidir.

%15 verimin altina dusmek konusunu , eger son 10 yillik verim ortalamasina bakarsaniz o link de gorebilirsiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Yorumların için teşekkürler.
    Ancak temettu oranı enaz %15 ve üzeri olursa anlamlı olur.

Diyelimki yıllarca isyat biriktirdiniz.
    Temettunuzude %15 ler seviyesinden alıyorsunuz ve mutlusunuz.
    Kendime bir emeklilik geliri elde ettim dediniz.
    O senede derin bir kriz yaşandı ve isyat %5 temettu verdi.
    Bugünkü duruma göre konuşuyorum.hisse enaz enflasyon oranında prim yapmadiysa 1 yıl önce aldığınız hissede zarar etmiş olmazmisiniz.

Kısaca isyatin her sene %15 ve üzeri temettü verme garantisi varmıdır.

isyatın her sene %15 ve üzeri temettü verme garantisi tabi ki yok, ancak temettü garantisi var: zarar dahi etse bugünkü değerine bakarak en az 8 kurus temettü verir. Bence isyat yatırımcısı kendine bir hedef pay sayısı belirlemeli ve en iyi fiyatlardan bu sayıya ulaşmalı. Sonrasında da yatırımının karşılığını uzun yıllar almalı. Kriz dönemlerinde her yatırımın riski vardır, isyat bu dönemleri en az zararla atlatan yatırımlardan biridir.

5.  Alıntı Originally Posted by Mr. Peppermint Yazıyı Oku
    Sayın Hısım, borsada uzun vadeli düşünen yatırımcı sayısı oldukça azaldı. Aslında bu fiyatlar çok cazip. Borsayla yeni tanışanlar da genellikle kısa zamanda zengin olmak peşinde. Mevduatçılara açılmak lazım, ancak ben yıllardır iş bankasıyla çalışan (ve başka hiçbir bankaya güvenmeyen) babama vadelideki parasını bozdurup işyat aldıramadım. Borsadan korkuyorlar.
    Cok ilginc.

Benim bir TIP Doktoru arkadasim var, 62 yasinda, o da oglunu ikna edemedi.

Cocuk, F/K 5.7 yil diye, " ya baba kim bekler o kadar " diyor,

Bu F/K orani bugun icin, yani 0.90 TL. maaliyete gore 5.7 yildir, ancak benim su an, yani 3.sene, ortalama maaliyetim 0.76 TL.

Benim F/K oranim bunun cok daha altinda.

6. ISYAT'ta bir diger degisim, portfoyun degismesidir.

Artik eskisi gibi hisse senedi pek yok portfoyde.

Yilin bitmesine 3 hafta kala, 2017 verimi %15'i asmis durumda, bu durum, bu strateji ile gelecek yillarda artarak surecektir.

7. Son Varlik degeri 239 Milyon TL.

214 Milyonla baslamistik.

Fark 25 Milyon.

25/160 = 0.156

8. İnşallah umutlarımız boşa çıkmaz.
    Yaptığımız yatırımların heba olmasını hiç kimse istemez.
    Bu vesileyle arada bir yaptığımız işlemleri arada bir sorgulamak zorundayız.
    İşte bu yüzden arada bir karşıt fikir ortaya atiyorumki fikir fikirden, el elden üstündür doğruları bulmaya çalışalım.

Sayfa 118/931 İlkİlk ... 1868108116117118119120128168218618 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •