Sayfa 140/1024 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    taşımalı swaplı mevduat işlemi örneği

X bankasında taşımalı swaplı mevduat yapacağız Y bankasını da getirimizi artırmak için kullanacağız.Vademiz 61 gün olsun(tamamen kendi seçimim ,gün sayısını istediğiniz şekilde belirleyebilirsiniz)Bu durumda spota uygun olacak şekilde,
    Euro alış kuru 3.9510
    Euro satış kuru 4.0285 olsun.
    Bu alış satış fiyatlarını banka belirliyor bizim bilmemize gerek yok ve anlaşma esnasında sözleşmede görüyoruz.X bankası diyor ki euroların %25(oran değişebilir örnek gereği belirlemem gerektiği için %25 seçtim) ini bende teminat olarak bırak ben eurolarına %1.60 brüt faiz veriyorum ve euroların %75 ini istediğin bankaya swift yapacağım anlaştığın oranla bağla.Y bankasını biz seçiyoruz ve diyelim ki Y bankası eurolara taşımalı swaplı mevduatın dönüş tarihine DENK gelecek şekilde brüt %1.90 oran verdi.X bankasına diyoruz ki ben dışarıda %75 lik euroma brüt %1.90 oran alırsam getirim ne oluyor.X bankası da hesaplayıp brüt %14.20 tl mevduat karşılığı getirin oluyor diyor.İşimize geliyorsa bu oranlarla bağlıyoruz.Örneğimizde ki %75 lik eurolarımıza brüt %1.90 ın daha üzerinde bir oran bulursak haliyle getirimiz daha da artar onu da gözden kaçırmayalım.Swift ücreti istemeyen banka olduğu gibi isteyen banka da oluyor toplam getirimizi küçük de olsa oynatabiliyor.
    peki 14 oranı yüzde 25 i tutan banka mı veriyor .Yani toplam paranın %25 ini tutup tamamına yüzde 14 veriyor ?

2. Arkadaşlar güncel dolar faizleri nedir???

Rica etsem..

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    peki 14 oranı yüzde 25 i tutan banka mı veriyor .Yani toplam paranın %25 ini tutup tamamına yüzde 14 veriyor ?
    2 bankadan elde edilen euro faiz getirilerinin tl ye dönmüş hallerinin toplamı ile ana bankadan elde edilen swap getirisinin toplamı 14 lü oran getirisini ortaya çıkarıyor.Getirinin büyük bölümü swap işlemine gömülü olduğu için getirinin yaklaşık %90 civarı anabanka tarafından sağlanıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Arkadaşlar güncel dolar faizleri nedir???

Rica etsem..
    Elimde tek bir oran var. Odea, o da bugün 32 güne 3,3 verdi.

bir ay önce 3.75 telafuz ettiklerini biliyorum.

5. ARKADAŞLAR,Burganbank düz mevduat eski-yeni oran alan varmı?

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    2 bankadan elde edilen euro faiz getirilerinin tl ye dönmüş hallerinin toplamı ile ana bankadan elde edilen swap getirisinin toplamı 14 lü oran getirisini ortaya çıkarıyor.Getirinin büyük bölümü swap işlemine gömülü olduğu için getirinin yaklaşık %90 civarı anabanka tarafından sağlanıyor.
    Ben şöyle anladım aslında banka kendine bir sigorta satın alıyor. İleri vadeli kur için TL takas anlaşması yapıyor. Sanırım opsiyondan farkı bu opsiyonel değil zorunlu bir takas. Yani ilk başta belirtilen kur değerinden kur o an düşükte olsa yüksekte olsa sözleşmedeki takas değerinden değiştiriliyor.
    Bu ürün anladığım kadarıyla klasik faiz getirisinden ziyade forward türü bir sigorta işlemi. O yüzden banka sizden yaptığı bu sigotada siz yükümlülüğünüzü yerine getiremezsiniz diye bir teminat alıyor. İşte o teminat aldığı %25 lik kısım. Aslında asıl getiriyi yada zararı yaptığı forward kur sözleşmesinden gerçekleştirecek. O yüzden teminatı aldığı için tüm parayı bünyesinde tutmasına gerek kalmıyor.

Yani siz paranızı oraya güvence olarak koyuyorsunuz. Banka istatistiki olarak euronun %100 fırlamayacağını öngördüğü için %25 teminatı yeterli buluyor.

Şimdi benim aklıma garip bir soru geldi. Ben bu işlem için neden illaki para veriyorum?. Mevduatımın %25'i yerine çok değerli bir gayrimenkulumü teminat versem olmaz mı?
    Mesela 100.000 Euroluk işlem için o bankaya 25.000 Euroluk mevduat vermek yerine 300.000 euroluk gayrimenkulümün tamamını versem teminat olarak banka kabul etmez mi? (büyük bir ihtimalle likit olmadığı için kabul etmez. ama mesela

Dahada ilginç birşey: Elimdeki gayrimenkul sertifikasını (yeni çıkardıkları), yada iki üç katına yakın meblağda hisse senedini teminat olarak versem bu işlemi yapamaz mıyım?

Yani taşımalı swapta teminat olarak yine likit olan bir gayrimenkul sertifikasını yada en güzeli istenen teminatın çok daha fazlası olan bir gayrimenkulü versem?!?!?!

İşte burada aklım pek almadı (biraz kalın kafalıda diyebilirsiniz) zira ben gayrimenkulü yada gayrimenkul sertifikasını teminat veriyorum. Onlar zaten bende duran varlıklar. Banka bana ileri vadeli TL kur farkını veriyor.

Zurnanın zırt dediği yer neresi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İyi günler...

8. TL aylıklarda 13'lere önümüzdeki hafta çıkarız.

Sayfa 140/1024 İlkİlk ... 4090130138139140141142150190240640 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •