Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 719/1014 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben böyle bir düzenleme ile emlakçıların işlerinin azalacağını düşünmüyorum, sadece ortada emlakçıyım diye dolanan 300.000 zombinin sayısı azalır ve gerçek emlakçılar piyasada işlerini yaparlar.
    Bizdeki emlakcilarin kac tanesi, yada yuzde kaci universite mezunudur sizce? Hatta birakin mezun olmayi, saglam okuryazarligi olan kac tane emlakci ve hatta muteahhit vardir ulkemizde?

Elin adami emlakciligi da bir is kolu olarak gormus. En az lisans diplomasinin uzerine 12-16 kredi ders, iki sene staj koymus ki, yaptigin is bir ise benzesin. Bizde emlakcilik denildigi zaman, ne kadar cok mezar kackini tip varsa, akliniza o geliyor.

Simdi anladiniz mi neden, medeni dunya ile bizim aramizda en az 300 sene fark var diyorum?

2.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Universite yillarindan tanidigim bir kiz vardi. OKulu bitirince gitti Amerika'ya "babysitter" oldu. Sonra bir sekilde Turkiye'ye dondu ve bir vakif universitesinde Ingilizce okutmanligina basladi. Bir cay muhabbetimizde kiz resmen agliyordu "Ben esegim, Amerika gibi bir yeri buirakip da buralara geldim" diye... Kendisi ulkemizin en fiyakali okulundan mezun. Ama Amerika'da cocuk bakmayi, Turkiye'deki Universite hocaligina tercih ediyordu....Ama is isten gecmisti bi kere..

Sen don Turkiye'ye Haci. Hakikaten don. Gel Istanbul'a, bedava bir hayat yasa. Guzelim ulkemizde hersey var, tertemiz, op-organik ve de neredeyse hersey bedavaya. Ne isin var elin gavur Amerikalarinda senin.......

Gel de gor ebenin bedava hayatini Istanbul'da. Bak bakalim adamlar bize en az 100 sene teknoloji, 200 sene medeniyet, en az 300 sene de hukuk farki bindirmisler mi, yoksa ayni cagda mi yasiyromusuz, birinci elden gor....
    Hocam, bi çoban için, tarlada çalışan ırgat için hukuk, teknoloji, vs ömrü boyunca kaç kere ihtiyaç duyar ki yaşadığı ülkede bunun eksikliği varsa hissetsin?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    6 ya katılamıyorum. Adalet güçlülerin güçsüzleri ezmesini, akıllıların safları kandırmasını kendisi tesbit ettiği durumlarda olabildiğince otomatik engellemelidir.

O zaman yakalanmadan hırsızlık yapmak, usülsüzlük yapmak, hile yapmak, sınavda kopya çekmek vb hareketler mübah olur!

Değer yargıları yitik bir toplum olur çıkarsın.

Yamuk yapanı affetmeyeceksin. Sistem sistemdir. Kural kuraldır.
    yamuk kime göre, neye göre? Bir site düşün 200 lira aidat alıyor maliklerin %40ı şikayetçi aynı standartta başka site düşün 1000 lira aidat alıyor herkes halinden memnun... hangi site yamuk yapıyor adalet "otomatikman" nasıl bilecek?
    Bazı suçlar (hırsızlık, rüşvet, cinayet gibi) otomatikman soruşturulur bazıları (hakaret vs gibi) sikayete bağlıdır.
    Bazı sitelerin Yüksek aidat toplamasını size cinayet gibi gösteren saikleri merak ettim doğrusu.
    Aldığınız ev için mni yüksek aidat ödüyorsunuz kiraladığınız ev için mi?

İstanbuldaki banliyö anadolu ve avrupa tren hatları güya 2 yılda tamalanacaktı , ama maalesef olmadı ...

(belki) seneye açarlar(mış)

Ama nihayet Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı cuma günü açılacak .

Bir de Dudullu - Bostancı Metro hattı var , Güya 2019'da hizmete alıncakmış

5. Cinayet olan kısmı işin denetlenmemesi.

Düşünün 100 konutluk site. Ayda daire başı 1000 TL aidat toplasın. Ayda toplam 100,000 TL yapar. Yılda toplam 1,200,000 TL yapar.

Böyle bir gelir çoğu orta ölçekli şirketin cirosundan bile yüksek.

Bu ölçekte olan Şirketleri kim denetler dışarıdan? Yeminli Mali Müşavir.

Peki bu kadar para toplayan Site Yönetimini kim denetliyor? Dışarıdan Hiç kimse. İçeriden uyduruk bir denetimci seçersen her türlü hülleye evet dedirtirsin.

Ben bu kısma itiraz ediyorum. Ortada dış denetim olmayan milyonlarca TL havada uçuşuyor.

Neyse sorun yoksa dert etmeye gerek yok! Altta kalanın canı çıksın. Faize devam!

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    yamuk kime göre, neye göre? Bir site düşün 200 lira aidat alıyor maliklerin %40ı şikayetçi aynı standartta başka site düşün 1000 lira aidat alıyor herkes halinden memnun... hangi site yamuk yapıyor adalet "otomatikman" nasıl bilecek?
    Bazı suçlar (hırsızlık, rüşvet, cinayet gibi) otomatikman soruşturulur bazıları (hakaret vs gibi) sikayete bağlıdır.
    Bazı sitelerin Yüksek aidat toplamasını size cinayet gibi gösteren saikleri merak ettim doğrusu.
    Aldığınız ev için mni yüksek aidat ödüyorsunuz kiraladığınız ev için mi?

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Cinayet olan kısmı işin denetlenmemesi.

Düşünün 100 konutluk site. Ayda daire başı 1000 TL aidat toplasın. Ayda toplam 100,000 TL yapar. Yılda toplam 1,200,000 TL yapar.

Böyle bir gelir çoğu orta ölçekli şirketin cirosundan bile yüksek.

Bu ölçekte olan Şirketleri kim denetler dışarıdan? Yeminli Mali Müşavir.

Peki bu kadar para toplayan Site Yönetimini kim denetliyor? Dışarıdan Hiç kimse. İçeriden uyduruk bir denetimci seçersen her türlü hülleye evet dedirtirsin.

Ben bu kısma itiraz ediyorum. Ortada dış denetim olmayan milyonlarca TL havada uçuşuyor.

Neyse sorun yoksa dert etmeye gerek yok! Altta kalanın canı çıksın. Faize devam!
    Devlet sirketleri neden mali müşavir vs. denetlettiriyor?
    Şirketleri mali müşavir denetleyince vergi kaçırma olmuyor mu?

Son olarak devletin bakış da şu; alan memnun veren memnun. Yoksa bi tarafın sesi çoktan çıkardı.
    Ama şimdilik münferit olaylar varsa adım atmak için erken demektir.😂

7. Bence çok ciddi sorun var. Devlet müteahhitlerin tarafını tuttuğu için sorunu görmemezlikten geliyor. Şikayetvar sitesi bu konuda resmen ağlama duvarına dönmüş.

Denetleyecek dış kaynak Adı üstünde Yeminli Mali Müşavir. Elbette içlerinde yamuk olanları az sayıda vardır ama imza attığı herşeyden hapse girme riski olan bir dış rol var süreç içinde.

Şunu soruyorum. Diyelim ki misal 1.2 milyonTL AİDAT toplayan site yönetimi hile hurda ve usülsüzlük yaptı. İç denetimi kasten hatalı olarak onaylayan site sakini hapse girer mi? Hakkınızı nasıl ve ne şekilde arayabilirsiniz? Davalar kaç sene sürüyor?

Yaşasın faiz! Akarı kokarı yok. Altına bile faiz alıyorum. Burası faiz cenneti.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Devlet sirketleri neden mali müşavir vs. denetlettiriyor?
    Şirketleri mali müşavir denetleyince vergi kaçırma olmuyor mu?

Son olarak devletin bakış da şu; alan memnun veren memnun. Yoksa bi tarafın sesi çoktan çıkardı.
    Ama şimdilik münferit olaylar varsa adım atmak için erken demektir.��

8. O yoetimler bunun yolunu bilir.

I.Melih yaptiya hani, 1 Milyona yaptirdigi Dinazor'a 10 Milyon fatura aldi.

Bu yonetimler bunun uzmanidir, mali musavir filan sokmez onlara.

Sayfa 719/1014 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •