Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    TL nin özel birşey yapmasına gerek yok..

FED den çıkacak tek bir olumsuz söz doları şelale yaptırır..

Öyle çokda büyük birşeyden bahsetmiyorum..

Tamamen FED in söylemleri ile zar zor ayakta durmaya çalışan bir para birimi oldu DOLAR..

En basitinden dün MB 2 puan çaksa idi bugün 3.75 inde altında idik ya..

MB da dolardaki zayıflığı görüyor..

Aslında MB doları değerli tutmak için bi taraflarını yırtıyor..
    İstemiyorlar aşırı değerli TL..

Yazı hatırlayın..

3.30 ların altına giderken hükümet yetkilisi çevirdi..İstemiyoruz diye..
    Kısaca Tl de kalanların parasını iç edip yandaşlara dağıttılar. Allahtan Dolar güçlü değil birde güçlü olsa Tl nin hali nice olurdu !... Dolar çıkar iner bilmek zor ama bunlar tasarrufçunun Tl sini oraya buraya har vurup harman savurmaya niyetli görünüyorlar. Benim pratik de gördüğüm ve inandığım bu gerisi teori...

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Kısaca Tl de kalanların parasını iç edip yandaşlara dağıttılar. Allahtan Dolar güçlü değil birde güçlü olsa Tl nin hali nice olurdu !... Dolar çıkar iner bilmek zor ama bunlar tasarrufçunun Tl sini oraya buraya har vurup harman savurmaya niyetli görünüyorlar. Benim pratik de gördüğüm ve inandığım bu gerisi teori...
    umutabi inanmışlar bir kere 1000 kere söylesende anlayamazlar. Ben paramın yandaş betoncular tarafından kullanılamadığı için çok memnunum.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    umutabi inanmışlar bir kere 1000 kere söylesende anlayamazlar. Ben paramın yandaş betoncular tarafından kullanılamadığı için çok memnunum.
    Senin asıl sorunun bu .Dolar 2018 sonu 4 te olsa bu argümanı savunacaksın .Burası dolar topiği değil diyen arkadaşlarada ben de tl ciyim hep oran görmek isteriz lakin ılımlı dolarcı )) tabiri ile umutabinin yazıları eksik olmasın .

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Senin asıl sorunun bu .Dolar 2018 sonu 4 te olsa bu argümanı savunacaksın .Burası dolar topiği değil diyen arkadaşlarada ben de tl ciyim hep oran görmek isteriz lakin ılımlı dolarcı )) tabiri ile umutabinin yazıları eksik olmasın .
    ben buraya dolar oranı almaya vermeye geliyorum. ben sadece gerçeğe inanırım bugün dolar olur, 2 sene sonra TL olur bu.

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bence dolar mevduatı da bu topiğe uzak değil , forumun 1/3 dolarda gibi , dolar mevduatları %5 civarına yaklaşmışken konuşmak yanlış olmaz. ama doları incelemek irdelemek için ayrı forum var haklısınız

6.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    Yandas betoncularla aranizda ne gecti bilmiyorum ama bu sekilde duygusal tepkilerle yatirim yapmiyor bircok tl yatirimcisi.
    Ote yanda dolara yatirim yaparak paranizi kimlere kullandirdiginizi da dusunuyor musunuz? Mesela Irak'in isgali, 1M kisinin oldurulmesi. Amerikada ninjalara (no income no job) verilen karsiliksiz mortgagelar ve sonra MBS piyasasi cokunce basilan $5Trilyon, faizlerin sifirlanarak 10 yil boyunca tum dunyada dolar tutanlara "SIKI tutun birakmayin" denmesi vs. Simdi de aya gideceklermis. Admalar hakli 6 trilyon dolar bilancoya sifir reel faiz verseler yillik yaklasik 150 milyar dolar eder. Onlar yarisini veriyor. Bu 75 milyar senyoraj hakkini da aya giderek harciyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Yandas betoncularla aranizda ne gecti bilmiyorum ama bu sekilde duygusal tepkilerle yatirim yapmiyor bircok tl yatirimcisi.
    Ote yanda dolara yatirim yaparak paranizi kimlere kullandirdiginizi da dusunuyor musunuz? Mesela Irak'in isgali, 1M kisinin oldurulmesi. Amerikada ninjalara (no income no job) verilen karsiliksiz mortgagelar ve sonra MBS piyasasi cokunce basilan $5Trilyon, faizlerin sifirlanarak 10 yil boyunca tum dunyada dolar tutanlara "SIKI tutun birakmayin" denmesi vs. Simdi de aya gideceklermis. Admalar hakli 6 trilyon dolar bilancoya sifir reel faiz verseler yillik yaklasik 150 milyar dolar eder. Onlar yarisini veriyor. Bu 75 milyar senyoraj hakkini da aya giderek harciyorlar.
    yandaş betoncular 2013-2016 arası %100 deval ile TL paramın yarısını yedi,bu yeterli bir argüman. sen yeni olduğun için bilmezsin ben buranın eski hızlı TL faizcisiydim,en yüksek oranları ben alırdım. inanmıyorsan sor umutabi buradadır o şahittir.

Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Dünyanın babası olmak böyle bir şey, adamın 2 cente mal ettiği 100 Dolar banknot`u , hatta şimdilerde basmayıp sadece dijital ortamda piyasaya sunduğu kağıt parçasını bizim gibi ülkeler 4 katı kendi kağıt parçasını sayıp alıyor. Ama tüm bunlar Tl nin değersiz Doların değerli olup tüm dünya tarafından kullanıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Sayın power pc nin Dolar için bizlere katı ve tutucu gelen söylemlerine karşılık bazılarının da hala ABD ve Dolar batacak yada ne bileyim Dolara yatırım yapanlar ABD ye destek sağlıyor, onlar bizim düşmanımız, siz nasıl onların parasını alıp bize ihanet edersiniz gibi söylemleride bir o kadar itici ve akla ziyan söylemler olarak kalıyor. Kimse kusura bakmasın ama yanlış yere yatırım yapanlara kimse madalya vermiyor tam tesine onlara aptal gözüyle bakıp yüzlerine yürrüüü ! aslanım derken arkalarından kıs kıs gülüp dalga geçiyorlar.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •