Sayfa 220/652 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon
Arama sonucu : 5209 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. ciroların artık vites büyüttüğü görülüyor..tabi artan ciro da birim maliyetleri düşürüyor...buda karı artırıyor..şirket şu anda üç vardiya fuul çalışıyor....ihracat tüm satışların %39 una ulaşmış...buda bizi iyimser yapıyor...

bu arada topikten bir arkadaş geçen gün bana çok özel bir bilgi verdi...şirketin 10.ayına ait solo satışlarını verdi...bu satışlar da cirolarda üçüncü çeyrekleri teyit edecek şekildeydi...11. ayın da öğrenirsek daha net bir şey diyeceğiz...şu anda hisseye güveniyorum...bakalım sonumuz ne olacak ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. 100 işçi düşünün bu işler daha önce 1000 adet ürün üretiyor olsun...bu işçiler bu gün 1500 adet ürün üretecek olursa o vakit ürünlerin maliyetleri düşecek ve buda kar marjını artıracaktır...o yüzdendir ki 2017 üçüncü çeyreklerde ,ikinci çeyreğe göre 6,5 milyon tl değerinde ciro artmasına rağmen kar miktarı 3,5 milyon tl artmıştır..

tabi bu artışın başka bir nedeni ihracatın artıyor olması da veya borçların azalıyor olması da olabilir...geçmişteki durumu ile bu günkü güzel durumu tam olarak anlayabilmek için yatırımcı ilişkilerinden bilgi alınabilir....tabi bilançoyu derinlemesine de incelemekte fayda var....

ama şu ana kadar edindiğim izlenim hisseye olan güvenimi artırıyor...son çeyrekte bir sıkıntı olmaz ise 10-15 milyon tl bir kar bekliyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. İtalya daki fabrikadan getirilen makina parkurları devreye girdi. Yatırımcı ilişkilerinden aldığım bilgiye göre bu makina parkurları ciroya yüzde 20 civarı katkı sağlayabilirmiş. Ayrıca bir bilgi daha vardı ki bence önemli olan bu. Gelen makina parkurları ellerinde olanlardan daha büyk ebatlarda üretim yapabilecek kapasitedeymiş. Bunların üretimindeki kar marjı daha yüksek olabilir. Bereketli kazançlar.Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by brbrs123 Yazıyı Oku
    İtalya daki fabrikadan getirilen makina parkurları devreye girdi. Yatırımcı ilişkilerinden aldığım bilgiye göre bu makina parkurları ciroya yüzde 20 civarı katkı sağlayabilirmiş. Ayrıca bir bilgi daha vardı ki bence önemli olan bu. Gelen makina parkurları ellerinde olanlardan daha büyk ebatlarda üretim yapabilecek kapasitedeymiş. Bunların üretimindeki kar marjı daha yüksek olabilir. Bereketli kazançlar.Yatırım tavsiyesi değildir.
    bunlar hangi aydan sonra devreye girdi dostum..bu arada verdiğin bu değerli bilgi için topik adına teşekürler...

topiklerde ky ların birbiri ile dayanışması çok güzel..belki de kazanabiliyorsak bu yüzdendir...bana 10.ayın solo satış bilgisini veren arkadaşa da topik önünde teşekür ediyorum...umarım 11. ayınınkini de bize ulaştırır....

5. Haziran gibi deneme üretimine başlandı. Diye söylemişti.(tarihte yanılma olabilir) .Birde şöyle bir yorumum var. Bu patronlar normalin üzerinde uyanık. 5 yıldır hergün takip ediyorum. İtalya ya ilk fabrika kiralama yatırımı yaptıklarında,ben oralarda maliyetin yüksek olabileceğini düşünmüştüm. Bunlar nasıl düşünemez diye şaşırmıştım. Bence bunu zaten düşünmüşlerdi. Ordaki makina parkurlarını en kolay şekilde buraya gdtirme yöntemi olarak bu yolu tercih ettiler. O parkurların katkılarının değerini biliyorlardı ve Türkiye ye getirme planı baştan beri vardı. Diyeceksiniz direk makinaları alsalar daha ucuz olmazmıydı. Uyguladıkları Planla birlikte liri markasını aldılar. Esas büyük balıkta bu oldu. Bi taşla iki kuş vurdular. Bu arada bu planla bizi 4 yıl beklettiler. Bunlar benim yılların birikimiyle yorumumdur. Saygılar.Ytd.

6. ......YIL......1.ÇEY.CİRO.........2.ÇEY........... 3.ÇEY........4.ÇEY.......TOPLAM
    2014..........61 mil..................59 mi...........62.mil.......53 mil....235 milyon tl
    KAR...............10....................5......... ..........5,5..........-5........15,7 MİL.

2015...........51mil................50mil......... .....55mil.........53 mil....259 milyon tl
    KAR.............1,8 ....................0,4................6.......... ....4...........10,3 MİL.

2016...........57 mil................68 mil.............57,7 mil.......71,2 mil....254 milyon tl
    KAR.............5,8....................6.......... ............5,5.............1,4.........17,6 MİL.

2017...........68,8 mil..............80 mil................86,5 mil.......????.........????
    KAR..............3,6 ...................10.....................13,5.... ........????.........????

.................................................. .................................................. ................
    .............................ÇIKARILABİLECEK SONUÇLAR.......................................... ..
    1-)2014 ve 2016 yıllarında en az karı son çeyrekte yapmıştır...üstelik 2016 yılında diğer üç çeyreğe göre en yüksek ciroyu (71,2 milyon ) yapmasına rağmen...buda akıllara şirketin son çeyrekte özel bir durumun olduğunu gösteriyor...bundan sonra da böyle olur mu bilinmez...bunu sormakta fayda var...

2-)2014 ve 2015 yıllarında son çeyreklerde aynı ciro yapılmasına rağmen (53 milyon ciro ) 2014 yılında 5 milyon zarar ,2015 yılında ise 4 milyon kar yapmıştır....(bu durum da her yıl son çeyreklerde aynı durumun gerçekleşmediğini gösteriyor )

3-)2016 yılı son çeyrekten (71,2 milyon ciro) bu yana 2017 de de devam eden gittikçe artan bir ciro söz konusudur...(68,8 80 86,5 )

3-)2017 yılında artan ciro ve artan muhteşem kar devam ediyor...bu performans son çeyrekte de devam eder mi ?? bilemiyoruz...ama bu konuda çok umutvarım...yeni gelen makinalar ile cironun ve karın daha da artması beklenebilir...

4-) 2014 yılında en kötü ciroyu dördüncü çeyrekte yapmış iken 2015 yılında en iyi ikinci ciroyu yapmıştır ve yine en iyi ikinci karı da açıklamıştır...2016 yılında da en iyi ciroyu son çeyrekte yapmıştır....

7. Bu yazdığınız yıllar içinde İtalya ya 3 buçuk milyon euro gitti. 4K nın fabrika binası 12 milyon TL , 5 K nın önce yüzde 30 sanırım 6,5 milyon TL sonra da yüzde 10 u 2 milyon TL ye alındı. Şu an bildiğimiz kadarıyla biryere gidecek para yok. Buda karın bu yıl artmasına etken olabilir. Genpaz yatırım yapıyormuş şimdi. O da hisse satarak finans sağladığı için sorun olmaz sanırım. Hisse satmaları da yine kendi uyanıklıkları. Çünkü satılan hisseleri kendileri aldılar bence. Karın iyi gelebileceğini bildikleri için. 9 aylık gelmeden satışları yaptılar. Umarım yorumlarım topiğe katkı sağlar. Ytd.

8.  Alıntı Originally Posted by brbrs123 Yazıyı Oku
    Bu yazdığınız yıllar içinde İtalya ya 3 buçuk milyon euro gitti. 4K nın fabrika binası 12 milyon TL , 5 K nın önce yüzde 30 sanırım 6,5 milyon TL sonra da yüzde 10 u 2 milyon TL ye alındı. Şu an bildiğimiz kadarıyla biryere gidecek para yok. Buda karın bu yıl artmasına etken olabilir. Genpaz yatırım yapıyormuş şimdi. O da hisse satarak finans sağladığı için sorun olmaz sanırım. Hisse satmaları da yine kendi uyanıklıkları. Çünkü satılan hisseleri kendileri aldılar bence. Karın iyi gelebileceğini bildikleri için. 9 aylık gelmeden satışları yaptılar. Umarım yorumlarım topiğe katkı sağlar. Ytd.
    bu topikte paylaşılan her bilgi ve her duygu topiğe katkı sağlıyor dostum..ben topik adına çok teşekür ediyorum...şimdi gentaş için bir de kapanış yorumu yapıp evimize gidelim....

Sayfa 220/652 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •