Sayfa 59/250 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Gusül abdesti iş yerinde neden alınır??? Komedi.

BAŞBAKAN'I DİNLEYİN
    “Başbakan Binalı Yıldırım kamu görevlilerine; ‘Kaynakları kullanırken israftan uzak durun' diyor ama Ankara Bilkent'te bulunan Rekabet Kurumu'nda bazı tadilatlar yapıldı. Odalarına banyo, duş, vesaire eklendiği söyleniyor. Ben merak ediyorum gerçekten, Rekabet Kurumu'nda ne iş yapıyorsunuz ki de duş almanızı gerektirecek bir ortam var.â€

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...sunuz-2135416/
    o duş işi başka bir olay için, bürokratlar beni anlar. oradada olurmu hadi ya demeyin.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o duş işi başka bir olay için, bürokratlar beni anlar. oradada olurmu hadi ya demeyin.
    O iş olduktan sonra gusül abdesti gerektiği içindir.

3. Türkiye Faiz ve Kur sarmalına girmiştir. Geçenlerde Garanti Bankası 300 milyon TL lik alacağını 17 milyon TL ye bir aracı kuruma sattığını beyan ediyor.

ref; http://bilgeturkhaber.com/garanti-ba...aklarini-satti

Bankalar dahi takipteki kredilerinin arttığından şikayet ediyor. Bu iş sermaye sahiplerini zengin eder. Başkasını değil... Yüksek faizin bedelini ise 2 kesim en ağır şekilde ödeyecektir..

1. Asgari Ücretliler 2.Emekliler

Ayrıca; Bu dengesiz ekonomimiz de.....

Faiz giderinin maliyeti ortak kullanılan temel tüketim ürünlerine eklendiği sürece bu durumda asla değişmez...

Sonuç; Toplumda ahlaki çöküntü, bireyselcilik...

Gündeme gelicek olursak;

Filistin için bağıralım, sesimizi yükseltelim ama şu soruyu da yanına ekleyelim...

-Eyyyyyyy! Filistin Halkı.. Bizler sizlerin hakkını savunmak içim ABD ye kafa atıyor, tafra satıyoruz. Sonuçta ABD nin USD gazabı biz Türkleri ekonomik açıdan çok yakıyor. En çok dar gelirli ve emekli ve asgari ücretli müslümanları...

Peki; senin zengin Filistinlilerin nerede? Nereye yatırım yaparlar?"

İNGİLTERE .

Yanlış duymadınız; tüm zengin Filistin liler İngiltere'ye yatırım yaparlar...

"Peki İngiltere Siyonizm'in, emperyalizm'in başkenti değil midir?"

"Neden bizler Filistinli müslümanlar için onca siyasi, askeri ve ekonomik riskleri alırken; Filistinin zengin iş adamları Niğde, Yozgat, Çorum, Kırşehir yada Nevşehir'e yatırım yapmak yerine HAÇLI dünyasının merkezi İNGİLTERE yi seçerler? "

diye de sormak, sorduğumuz bu sorunun cevabını da almamız icab eder....

Sn.CB'nı mız

-Kudüs giderse, Medine gider... Medine gider ise, Mekke gider, dedi...

Çok da haklı...

Lakin;

"-İslam İşbirliği Toplantısına katılmayan SUUDİ Kral'ı nın Medine ve Mekke ile kaygılarının, biz ANADOLU'da yaşayan Türk Halkından çok daha fazla olması gerekmez mi?"

Beyin yakıcı sorulara devam edebiliriz.. Lakin, samimi olmak, rasyonel olmak gerekir.. Taşın değil, ekonomik olarak belki gövdemizi kayanın altına Anadolu Halkı olarak hep koymuşuz....

Ama artık gönül istiyor ki;

Arap dahi olmayan Anadolu Halkı gibi; Filistinli Arap ların sesi olmaları için; diğer Arapları da bekliyoruz.

Ancak; Heyhat! Nafile...

Diğer Arap ülkelerinden bir GIK! dahi yok....

Filistinliler kendi halklarından olup Arap olmalarına rağmen...

Dedim ya...

Beyin Yakıcı sorulara devam edebilirim.. Ama bizim siyasilere tavsiyem; bu Anadolu Halkı hep verici olmuştur.. Bu Halk hep fakir kalmıştır.. 3 Kıtada Nam Salan Osmanlı İmparatorluğunda dahi bu Anadolu Halkı hep fukara, garip gureba bırakıldı...

O sebeple Rasyonel olmak; sağduyulu davranmak; camdan kule olan ekonomimiz büyük olmasına rağmen, büyük olması demenin de, sağlam olması anlamına gelmediğini hiçbir zaman unutmamak gerekir...

Cam Kule yapmak çok kolaydır; YIKILMASI DA...
    Son düzenleme : selka; 17-12-2017 saat: 21:59.

4. The Global Competitiveness Report
    2017-2018

http://www3.weforum.org/docs/GCR2017...€“2018.pdf

The Global Competitiveness Index 2017–2018 Rankings
    Covering 137 economies, the Global Competitiveness Index 2017 2018 measures national competitiveness defined as the set of institutions, policies and factors that determine the level of productivity.

Sayfa 11

Türkiye 53 üncü sırada...

5.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Türkiye Faiz ve Kur sarmalına girmiştir. Geçenlerde Garanti Bankası 300 milyon TL lik alacağını 17 milyon TL ye bir aracı kuruma sattığını beyan ediyor.

ref; http://bilgeturkhaber.com/garanti-ba...aklarini-satti

Bankalar dahi takipteki kredilerinin arttığından şikayet ediyor. Bu iş sermaye sahiplerini zengin eder. Başkasını değil... Yüksek faizin bedelini ise 2 kesim en ağır şekilde ödeyecektir..

1. Asgari Ücretliler 2.Emekliler

Ayrıca; Bu dengesiz ekonomimiz de.....

Faiz giderinin maliyeti ortak kullanılan temel tüketim ürünlerine eklendiği sürece bu durumda asla değişmez...

Sonuç; Toplumda ahlaki çöküntü, bireyselcilik...

Gündeme gelicek olursak;

Filistin için bağıralım, sesimizi yükseltelim ama şu soruyu da yanına ekleyelim...

-Eyyyyyyy! Filistin Halkı.. Bizler sizlerin hakkını savunmak içim ABD ye kafa atıyor, tafra satıyoruz. Sonuçta ABD nin USD gazabı biz Türkleri ekonomik açıdan çok yakıyor. En çok dar gelirli ve emekli ve asgari ücretli müslümanları...

Peki; senin zengin Filistinlilerin nerede? Nereye yatırım yaparlar?"

-İNGİLTERE...

Yanlış duymadınız; tüm zengin Filistin liler İngiltere'ye yatırım yaparlar...

Peki İngiltere Siyonizm'in, emperyalizm'in başkenti değilmidir..

"Neden bizler Filistinli müslümanlar için onca siyasi, askeri ve ekonomik riskleri alırken; Filistinin zengin iş adamları Niğde, Yozgat, Çorum, Kırşehir yada Nevşehir'e yatırım yapmak yerine HAÇLI dünyasının merkezi İNGİLTERE yi seçerler? "

diye de sormak, sorduğumuz bu sorunun cevabını da almamız icab eder....

Sn.CB'nı mız

-Kudüs giderse, Medine gider... Medine gider ise, Mekke gider, dedi...

Çok da haklı...

Lakin;

"-İslam İşbirliği Toplantısına katılmayan SUUDİ Kral'ı nın Medine ve Mekke ile kaygılarının biz ANADOLU'da yaşayan Türk Halkından çok daha fazla olması gerekmez mi?"

Beyin yakıcı sorulara devam edebiliriz.. Lakin, samimi olmak, rasyonel olmak gerekir.. Taşın değil, ekonomik olarak belki gövdemizi kayanın altına Anadolu Halkı olarak hep koymuşuz....

Ama artık gönül istiyor ki;

Arap dahi olmayan Anadolu Halkı gibi; Filistinli Arap ların sesi olmaları için; diğer Arapları da bekliyor.

Ancak; Heyhat! Nafile...

Diğer Arap ülkelerinden bir GIK! dahi yok.... Arap olmalarına, Filistinliler kendi halklarından olup Arap olmalarına rağmen...

Dedim ya...

Beyin Yakıcı sorulara devam edebilirim.. Ama bizim siyasilere tavsiyem; bu Anadolu Halkı hep verici olmuştur.. Bu Halk hep fakir kalmıştır.. 3 Kıtada Nam Salan Osmanlı İmparatorluğunda dahi bu Anadolu Halkı hep fukara, garip gureba bırakıldı...

O sebeple Rasyonel olmak; sağduyulu davranmak; camdan kule olan ekonomimiz büyük olmasına rağmen büyük olması demek sağlam olması anlamına gelmediğini hiçbir zaman unutmamak gerekir...

Cam Kule yapmak çok kolaydır; YIKILMASI DA...
    ne kudüs müş be,hiç bir anlamı olmayan bir yer,dümdüz edilsede kurtulsak. biz önce kendi ülkemize bakalım bize ne araptan.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ne kudüs müş be,hiç bir anlamı olmayan bir yer,dümdüz edilsede kurtulsak. biz önce kendi ülkemize bakalım bize ne araptan.
    Boş geç gitsin ,Kudüs le ne işimiz var bizim, biz memleket ne olacak , bizim Dolarlara sulanıp Suriyeli baldırı çıplaklara peşkeş çekerler mi onun derdine düşelim. Arjantinde 2001 Aralık da ne oldu onu bilelim olayları bu güzergahta değerlendirelim. Bir zahmet bu kripto para işini bana boş zamanında öğreti ver kendimi güvende hissetmek istiyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Boş geç gitsin ,Kudüs le ne işimiz var bizim, biz memleket ne olacak , bizim Dolarlara sulanıp Suriyeli baldırı çıplaklara peşkeş çekerler mi onun derdine düşelim. Arjantinde 2001 Aralık da ne oldu onu bilelim olayları bu güzergahta değerlendirelim. Bir zahmet bu kripto para işini bana boş zamanında öğreti ver kendimi güvende hissetmek istiyorum.
    umutabi bu coin işleri sayesinde parayı offline olarak dolabında veya yurtdışında tutabiliyorsun. ben bugün biraz daha alım yaptım yurtdışı borsadan. özelden devam edelim. aslında bu coin işlerinin tam sağlam olduğunu bilsem tüm usd leri coin yapıp TR sisteminden çıkacağım. bir usb bellek veya cd de milyarlarca $ bile tutabilirsin sınır yok. devletler yok, AK lar yok. ne var özgürlük var. paran tüm dünyada erişimine 7/24 açık.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    umutabi bu coin işleri sayesinde parayı offline olarak dolabında veya yurtdışında tutabiliyorsun. ben bugün biraz daha alım yaptım yurtdışı borsadan. özelden devam edelim. aslında bu coin işlerinin tam sağlam olduğunu bilsem tüm usd leri coin yapıp TR sisteminden çıkacağım. bir usb bellek veya cd de milyarlarca $ bile tutabilirsin sınır yok. devletler yok, AK lar yok. ne var özgürlük var. paran tüm dünyada erişimine 7/24 açık.
    COİN lerin yararı aynen dediğiniz gibidir. Siyasetten uzak, politik gelişmelerden etkilenmeyen, taşınması kolay, komisyonsuz bir araç.. Ve epey uçuk hedefleri var....

Sayfa 59/250 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •