Bu kriterleri geçen ve ilk iki kriteri de saðlayan þirketleri bir çalýþmalý. Sayýca pek çýkmaz sanýrým.
[device_name] cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kriterleri geçen ve ilk iki kriteri de saðlayan þirketleri bir çalýþmalý. Sayýca pek çýkmaz sanýrým.
arkadaþlar bence hissenin bedelsiz vermesi çok önemli bir kriter deðil. psikolojik etkisi olabilir veya alým yaparken kolaylýk saðlayabilir ama çok büyük bir artýsý olduðu söylenemez. vermesi hiç yoktan tabii ki iyidir.
asýl önemli olan þirketin büyümesi ve karýný yatýrýmcý ile paylaþmasýdýr. böyle þirketler de iþ bankasý, oyak, sabancý ve koç grubunda tonla var.
piyasa deðerleri ortada iken 115 lira verip 1 tüpraþ hissesi almakla, 115 lira verip bölünmüþ 10 tüpraþ hissesi almak arasýnda hiç fark yok. her halükarda þirkete ayný oranda ortak olursunuz.
bazý hisselerde bedelsiz yükselme bahanesi olurdu eskiden. þimdi o numara da bayatladý.
esas olan illüzyona deðil cebe bakmak olmalý. ortak olduðum þirket büyümeli, büyürken karýndan bana pay vermeli.
umarým açýklayýcý olmuþtur.
iyi akþamlar.
Ikinci kriteri gecemeyebilir, karini buyumek icin kullanmak istemesi normaldir.
Bu durumda kari ne yapiyor izlemek ve ikinci kriterden muaf tutmak akillica olacaktir en azindan yatirim bitene kadar.
Poltk gecen sene karini dagitti ama yeni yonetim altinda bu sene temetuyu yatirimi onceliklendirmek ve finansman icin kisti.
Sadece ornek olsun diye yazdim.
Poltk al veya alma olarak algilanmasin.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Haklýsýnýz, bu yazarken aklýmdaki esas vurgu sahibi kim kriterine idi ama ikisini beraber yazdým alýþtýðým için.
Ýyi akþamlar arkadaþlar. Fiyatýnýn ucuz ve bölünme gibi beklentilerinden dolayý uzun vade olarak düþünüp 1.29 dan þekerbank almýþtým. Daha önce galip in hisselerine hiç bulaþmadým hep uzak durdum ama bugünkü gibi bir süprizle karþýlaþtým. Þimdi ne yapacaðýmý bilmiyorum. Yarýn hisseden çýksam mý yoksa beklesem mi. Bu adamýn tarzý nedir tecrübeli arkadaþlar bu konuda daha önceki tecrübelerini aktarabilirmi.
SM-C7000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstad her zamanki gibi kýsa öz...
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn: temettü2023
Bedelsizden ziyade kârlýlýða odaklanýn. Almaya yürek ister dediðiniz EGEEN'in kasasý para dolu olduðu için o fiyatlarda. Sürekli bedelsiz verseydi o fiyatlarý göremezdi.
Þöyle basit bir örnek vereyim. Ýki tane ayný model araba var. Biri 100 bin tl, diðeri de 100 bin tl ama içinde 50 bin tl deðerinde altýn var. Toplamda 150 bin liradan satýlýyor. Kimse bu araba için pahalý diyemez. Ýþin psikolojik boyutu elbette var ama uzun vadeli yatýrýmcýlar bu hususa takýlmamalý.
Þahsi fikrim ilk önceliðiniz temettü ve bedelsiz deðil karlýlýk olsun.
Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle baþlar. (Necmettin ERBAKAN)
Paylaþýmlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Uzun vadeli evladiyelik bir hisse buldunuz aldýnýz üç yýl boyunca biriktirdiniz yýlda ortalama %25 kazandýnýz diyelim. Bu kazanmada karlýlýk artýþýyla gelen rasyonel bir kazanç olsun. Kaðýt ederinde olsun. Üçüncü yýlda %5000 bedelsiz açýklasýn ve tavan tavan gidiyor olsun. Bu senaryo önceki tecrübelerime göre genelde baþladýðý yere geri dönmeyle sonlanýyor ancak gidiþte de önü açýk baya bi gidebilir, satma niyetiniz olsa bile katlanarak gittiði için el sata gitmeyebilir çünkü her yükseliþte anaparýnýzý katlayarak gidiyor. Olaðan koþullarda satým niyetiniz yoktu ama bu durumda satýp normale dönünce almak mantýklý. Nasýl bir satým planý yapardýnýz veya satar mýydýnýz![]()
Yer Ýmleri