Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 740/1014 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Emlak Yönetim Net 24 M2'lik Daireye 526 TL Aidat!

Sarphan Finansparkta sözleşme gereği 2013 yılında teslim edilmesi gerekirken edilemeyen,40 m2 brüt, 24 m2 net stüdyo dairemi, halen şantiye görünümünde ve pek çok eksiği olmasına rağmen kiraya verebilme beklentisiyle teslim aldım.

Emlak Konutun bizi bunca mağduriyeti sanki yetmemiş gibi kendi kuruluşlarını yönetime getirmiş, Emlak Yönetim adlı bu kuruluş şimdi de 24 m2 net ve 1000 TL'ye dahi kiraya veremediğim daireme tam 526 TL aylık aidat ve 2000 küsür TL'de avans adı altında ve havuzda tutmak üzere ayrıca para talep etmektedirler.

Genel kurulu derhal toplayıp kat maliklerini toplantıya çağırmalarını söylediğimde toplantının 1.5 yıl sonra yapılacağını söyleyip işi iyice çıkmaza sokmaktadırlar. Emlak Konut ve Emlak Yönetim adındaki bu her 2 kuruluşun derhal durumu ele alıp, bu hatalı ve saçma sapan aidat avanslarını düzeltilmesi için gereğini yapmalarını acilen rica ederim.

...diye yazmis.

Hani Emlak Konut Guvencesiyleydi bunlar ?

Biz burada yazarken bir takim angutlar, kizip, hic mi olumlu bir yonu yok diye ayar vermeye calisiyordu.

Hadi buyrun, 1.5 sene sonraymis toplanti, UYAP gibi.

Kimden feyz aldilar dersiniz ?

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Emlak Yönetim Net 24 M2'lik Daireye 526 TL Aidat!

Sarphan Finansparkta sözleşme gereği 2013 yılında teslim edilmesi gerekirken edilemeyen,40 m2 brüt, 24 m2 net stüdyo dairemi, halen şantiye görünümünde ve pek çok eksiği olmasına rağmen kiraya verebilme beklentisiyle teslim aldım.

Emlak Konutun bizi bunca mağduriyeti sanki yetmemiş gibi kendi kuruluşlarını yönetime getirmiş, Emlak Yönetim adlı bu kuruluş şimdi de 24 m2 net ve 1000 TL'ye dahi kiraya veremediğim daireme tam 526 TL aylık aidat ve 2000 küsür TL'de avans adı altında ve havuzda tutmak üzere ayrıca para talep etmektedirler.

Genel kurulu derhal toplayıp kat maliklerini toplantıya çağırmalarını söylediğimde toplantının 1.5 yıl sonra yapılacağını söyleyip işi iyice çıkmaza sokmaktadırlar. Emlak Konut ve Emlak Yönetim adındaki bu her 2 kuruluşun derhal durumu ele alıp, bu hatalı ve saçma sapan aidat avanslarını düzeltilmesi için gereğini yapmalarını acilen rica ederim.

...diye yazmis.

Biz burada yazarken bir takim angutlar, kizip, hic mi olumlu bir yonu yok diye ayar vermeye calisiyordu.

Daha durun bunlar güvenceyi görmediler, Toki, emlak konut güvencesi var diye yapılan Sarphan benzeri yapılarda yarım kalmalar devam etsin anlayacaklar beton fetişizmin dayanılmaz ıstırabını. Ben asıl GYS ile millete itilenen PARKMAVERA 3 projesinin akıbetini merak ediyorum.

...diye yazmis.

ahahah bu süpermiş...

benim balkonu pardon WC yi. adama DAİRE diye satmışlar.. üstünede 550 liraya kiralamışlar adama.

bu ülkede bi laf varya.

anlamınınşimdi daha iyi anlyorum..

SEVDİKÇE SEVİLİRSİN.

bedavaaaaaaaaaaaaaaaaaa

4. Bazı arkadaşlar site aidat sorununu abarttığımı düşünüyorlar.

Ama abartmadığımı yakında anlayacaklar. Yatırım olarak alınan site evlerinin aidatları yuvaları yıkacak.

Ev kirasının yarısı kadar aidat olan yüzbinlerce site ev var İstanbul da. Hatta Ankara da benzer durum duymaya başladım. İzmir ve diğer büyük şehirlerde de benzer Haberler geliyor.

İktidarın bir sonraki seçimde bu konu canını fena yakacak bir konu.

Çözülmezse iktidara en az %5 oy kaybettirir sadece site ev aidat sorunu!

İflas eden müteahhitler buraya yükleniyor. Çünkü kanunda büyük boşluk var.

...diye yazmis.

5. NEF inşaat aidat sorunları

https://www.sikayetvar.com/nef-insaat/aidat

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bazı arkadaşlar site aidat sorununu abarttığımı düşünüyorlar.

Ama abartmadığımı yakında anlayacaklar. Yatırım olarak alınan site evlerinin aidatları yuvaları yıkacak.

Ev kirasının yarısı kadar aidat olan yüzbinlerce site ev var İstanbul da. Hatta Ankara da benzer durum duymaya başladım. İzmir ve diğer büyük şehirlerde de benzer Haberler geliyor.

İktidarın bir sonraki seçimde bu konu canını fena yakacak bir konu.

Çözülmezse iktidara en az %5 oy kaybettirir sadece site ev aidat sorunu!

İflas eden müteahhitler buraya yükleniyor. Çünkü kanunda büyük boşluk var.

Sizin bu çabanızı yürekten destekliyorum. Bu ülkede insanlar '' boşver, sadece benim sorunum değil, nasılsa bir -enayi- çıkar mücadele eder. Düzeltirse ben de nemalanırım, düzelmezse ne yapayım, uğraşamam '' mantığındalar. Kendi oğlum bana kızıyor. ''Baba apartmanın sorunlarıyla uğraşma, düşman kazanıyorsun, bize de zararın oluyor. Bu komşulara iyilik mi yarar, bak kimse senin yanında mı ? Paraysa ver gitsin, dar gelirli adam itiraz etmiyor, sana ne oluyor '' diyor.
    Oysa , insanın ilkeleri olmalı. Göz göre göre haraç mı verelim. Kanunu biliyoruz. Bilmeyen haydi neyse.

7. Dün apartmana ilk defa merkezi ısınmanın doğalgaz faturası geldi. Yönetici ( binanın müteahhidi ) ''Abi kalorimetreleri kapıcı okudu ama ben paylaşımı bilmiyorum, yardımcı olurmusun '' dedi. Ben zaten 2 ay önce basit bir yazılım yaparak hazırlık yapmıştım. Okunan değerleri ve fatura bilgilerini girerek ; dairelerin ısınma giderini bilgisayardan aldık. Kapıcıya her daireye vermesi için bilgi ve ödeme icmalini verdik. Bu gün biri marangoz diğeri gıda toptancısı iki komşu kapıma gelerek '' Beyefendi bu hesabı yanlış yapmışsın. Ben dairemin içini ısıtmak için 12 TL. harcarken, ortak alan ısıtmasına %30 pay 28 TL. nasıl olur '' dediler. Adamlara Enerji verimliliği kanunu ve ısı performans yönetmeliğini verdim. Okumalarını ve sonra konuşmamızı tamamlamayı söyledim. ''Biz kanunla para kazanıyoruz, bizi ilgilendirmez, saçma sapan kağıtlarla para ödemeyiz. Ben evimin ısınmasını veririm, başkada para vermem '' dediler. O zaman sizi daha fazla kapıda bekletmeyeyim, hiç ödeme yapmayın, yönetici icradan alsın parayı. İcraya ödeme yaparken bir avukata gidersiniz size güzel güzel para nasıl ödeneceğini anlatır dedim. Yöneticiye '' sakın 7 günlük ödeme süresini uzatma bunlara , verelim icraya ( Kat malikleri genel kurulunun kararı var ) katmerli ödesinler ki, diğerlerine ders olsun dedim.

8. Sorunlar hızlı çözülmediği için herkes kaybediyor... maalesef... keşke olmasa ama sorunlar çözülmediği için cebimize daha az zenginlik girmeye başladı...

Bizim ne düşündüğümüz önemli değil. Global büyük yatırımcı neden çekemiyoruz gayrımenkul sektörüne? Sebep rüşvet ve usulsüzlük gibi konular... yabacı gayrımenkul yatırımcılarını aldatarak küstürdük... geriye süprüntü Arap yatırımcı kaldı.... Arapları küçümsemiyorum, kim olsun hiç farketmez. Fakat Arapların süprüntüleri geliyor diyorum. Zengin elit Araplar gider Londra Paris Münih Berlin Lizbon gibi yerlerden ev alırlar. Çünkü onlarda akıllı. Sorun olduğunda hızlı çözüm olan yerler cazip gayrımenkul de.

3- 5 sene süren basit gayrımenkul davaları olabilemez, global büyük yatırımcı kaçar gelmez. Ara hızlı çözüm sağlayan mahkemeler olmalı ve belli basit gayrımenkul davaları 1-2 ayda hemen çözülmeli.

İstanbul emlakta dibi gördü
    2012 yılında yatırım ve gelişim beklentisi açısından birinci olan İstanbul terör, politik gerilim ve ekonomideki türbülans nedeniyle son sıraya geriledi.

http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...gordu-2109742/

Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Dün apartmana ilk defa merkezi ısınmanın doğalgaz faturası geldi. Yönetici ( binanın müteahhidi ) ''Abi kalorimetreleri kapıcı okudu ama ben paylaşımı bilmiyorum, yardımcı olurmusun '' dedi. Ben zaten 2 ay önce basit bir yazılım yaparak hazırlık yapmıştım. Okunan değerleri ve fatura bilgilerini girerek ; dairelerin ısınma giderini bilgisayardan aldık. Kapıcıya her daireye vermesi için bilgi ve ödeme icmalini verdik. Bu gün biri marangoz diğeri gıda toptancısı iki komşu kapıma gelerek '' Beyefendi bu hesabı yanlış yapmışsın. Ben dairemin içini ısıtmak için 12 TL. harcarken, ortak alan ısıtmasına %30 pay 28 TL. nasıl olur '' dediler. Adamlara Enerji verimliliği kanunu ve ısı performans yönetmeliğini verdim. Okumalarını ve sonra konuşmamızı tamamlamayı söyledim. ''Biz kanunla para kazanıyoruz, bizi ilgilendirmez, saçma sapan kağıtlarla para ödemeyiz. Ben evimin ısınmasını veririm, başkada para vermem '' dediler. O zaman sizi daha fazla kapıda bekletmeyeyim, hiç ödeme yapmayın, yönetici icradan alsın parayı. İcraya ödeme yaparken bir avukata gidersiniz size güzel güzel para nasıl ödeneceğini anlatır dedim. Yöneticiye '' sakın 7 günlük ödeme süresini uzatma bunlara , verelim icraya ( Kat malikleri genel kurulunun kararı var ) katmerli ödesinler ki, diğerlerine ders olsun dedim.

Sayfa 740/1014 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •