Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 742/1014 İlkİlk ... 242642692732740741742743744752792842 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,929 - 5,936 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. İstanbul ŞİLE kaçak yapı cenneti

https://www.facebook.com/Şile-kaçak-...4342313423902/

Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Dün apartmana ilk defa merkezi ısınmanın doğalgaz faturası geldi. Yönetici ( binanın müteahhidi ) ''Abi kalorimetreleri kapıcı okudu ama ben paylaşımı bilmiyorum, yardımcı olurmusun '' dedi. Ben zaten 2 ay önce basit bir yazılım yaparak hazırlık yapmıştım. Okunan değerleri ve fatura bilgilerini girerek ; dairelerin ısınma giderini bilgisayardan aldık. Kapıcıya her daireye vermesi için bilgi ve ödeme icmalini verdik. Bu gün biri marangoz diğeri gıda toptancısı iki komşu kapıma gelerek '' Beyefendi bu hesabı yanlış yapmışsın. Ben dairemin içini ısıtmak için 12 TL. harcarken, ortak alan ısıtmasına %30 pay 28 TL. nasıl olur '' dediler. Adamlara Enerji verimliliği kanunu ve ısı performans yönetmeliğini verdim. Okumalarını ve sonra konuşmamızı tamamlamayı söyledim. ''Biz kanunla para kazanıyoruz, bizi ilgilendirmez, saçma sapan kağıtlarla para ödemeyiz. Ben evimin ısınmasını veririm, başkada para vermem '' dediler. O zaman sizi daha fazla kapıda bekletmeyeyim, hiç ödeme yapmayın, yönetici icradan alsın parayı. İcraya ödeme yaparken bir avukata gidersiniz size güzel güzel para nasıl ödeneceğini anlatır dedim. Yöneticiye '' sakın 7 günlük ödeme süresini uzatma bunlara , verelim icraya ( Kat malikleri genel kurulunun kararı var ) katmerli ödesinler ki, diğerlerine ders olsun dedim.
    Yalnız size bir gerçeği söyliyeyim ülkenin guguk olmuş hukuk sistemi ile icradan falan kolayına bu paraları tahsil edeceğinizi düşünmeyin. Bizim sitenin avukatları icra kanalıyla gecikmiş aidatları 1-2 senede tahsil ettiler. İşini bilen hırsıza uğursuza bizim guguk sistemi o kadar yardımcı oluyor ki işin içine girince anlayacaksınız.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Esenyurt tan bir proje. Buna İskan verirler rüşvetle.

Zamanın da anneannemin İstanbul da bahçeli evinin içinde tavuk kümesi vardı. Şimdi bu ucube yapıları görünce diyorum ki `ulan eskiden tavukları bile şimdinin bu evlerde yaşayacak insanlarından daha konforlu hayat sürüyormuş. Birde bu evlere çuvalla para veriyorlar, hadi sosyal konut olup ucuzuna olsa neyse bir nebze anlarımda paranla hapisane hayatını seçmek için insanın nasıl bir ruh halinde olması lazım işte onu anlamıyorum.

4. Yalovalı , ziraat mühendisi okul arkadaşım yazmış.

Sevgili Dostlarım,
    Bu yazıyı, Sevgili Ağabeyim Ekrem GEVİNÇ ile yaptığım bir konuşmayı anımsadığım için yazıyorum. Neydi bu konuşma derseniz, kısaca anlatayım. Termal ilçesi, 2000 yıllık geçmişi olduğu söylenen Termal Kaplıcalarının iki yanında bulunan Gökçedere ve Üvezpınar Köylerinin birleşmesinden oluşan küçük ama Doğa harikası bir İlçe. Eskiden tarım ve Dağcılık yapılan bu yer, zamanla pansiyonculuk ile başlamış ve bugün gelişmiş otelleri, pansiyonları Kaplıcaları ile Turizmde önemli bir bölge haline gelmiş. Tabi bunda Termal Kaplıcalarının ve 1936 yılında Atatürk'ün yaptırdığı Termal Oteli ve bünyesindeki Fizik tedavi merkezi, Ortanca bahçeleri, 1600 dönümlük ormanlık alanlarının büyük etkisi var. Diyeceksiniz ki Ekrem Abin ile bu anlattıklarının ne ilgisi var. İlgisi şu dostlar, 10-15 yıl önce bölgemize Güney Doğudan bayağı bir yerli turist gelmeye başladı. Ekrem Abimin küçük şirin bir kahvehanesi ve pansiyonu vardı. Oraya Urfalı müşterileri gelirdi. Onlarla yaptığı sohbeti anlattı bana. Bu insanların binlerce dönüm arazisi varmış, Devlet onlara demiş ki, buraları ekip biçmeyin, yıllık gelirinizi biz size ödeyelim. Doğal olarak, insanlar da gerisini düşünmeden kabul etmişler. Her şey çok güzelmiş tabi başlarda, bedava para, çalışmadan, emek sarf etmeden yan gel yat. Bugün geldiğimiz nokta, Sevgili Ümit ZİLELİ'nin yazısında belirttiği durum. Üretmeden kalkınma olmaz, olur derseniz 126 ülkeden tarım ürünü ithal eder, şehirler göçle dolar, 10 dakikalık yere 2 saatte gidersiniz. Üzüldüğüm şu, Müslümanız diyoruz, müslümanlığın gereğini yerine getirmiyoruz. Dinimiz ne diyordu, Bu günü yarını ile aynı olan zarardadır. Çalışmayı, üretmeyi teşvik eden bu kuralı bir yana atarsak geleceğimiz nokta buydu ve biz bunu hak ettik. Sevgi ve saygılarımla

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...hanet-2139028/
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Ben bizzat Tuk.Hak.Heyeti kararlariyla 3 kez icra yoluyla alacagimi tahsil edebildim, 2 ay surdu.

IsBank, Garan ve Enerjisa'dan.

Adam bu icra yolunu tikamak icin elinden geleni yapmis yalniz.

Elinde Tuk.Hak.Heyeti karari var, icra dairesinde muracaati tamamlamak bir iskence.

O koca Adalet Saray'lari var ya, onlar adami oldurur.

Gidiyorsun, icra sana diyor ki, git iki pembe dosya al, tanesi 2 TL. o zaman sene 2013.

Nereden ?

4.katta Avukatlar odasi var orada satiliyor.

Alip geliyorsun, su kadar nakit getir, CC olmaz, OK. gidiyorsun ATM'nin onunde 28 kisi sirada.

Onu getiriyorsun, git diyor 8.5 TL. lik iki set posta pulu getir, icerde PTT ofisi var, gidiyorsun kuyruk 60 kisi.

Sabah 9 da basla aksam 4'e anca biter, yurumekten helak oluyorsun, bir de gittigin yerden geri icra dairesinin yerini bulmak bir dert.

Yani Banka biliyor, icra'ya verirsen parani alirsin, alirsin da Adalet teskilatinin kurdugu bu duzenle ugrasabilirsen.

O yuzden ya 360 TL icin, bununlami ugrasacagim diyor cogunluk, lanet olsun diye birakiyor.

Sirf bu CC ve Hes.Isletim Ucreti calinan vatandas sayisi 2 Milyon, ugrasan kisi sayisi 39 bin.

Bu soygun bitmez.

Asla bir umuda kapilmayin.

6. Bir baska hususu da anlatmadan gecemiyecegim.

Belki Adalet Bakani okur.

Bu icra dairelerinde calisan devlet memurlari tavirlarini bir gormelisiniz.

Sanirsiniz vatan yunan isgali altinda, bu memurlar da Yunan Memuru.

Bikmislar birader diyebilirsiniz.

Evet bikmislar ve vatandasa kopek muamelesi yapiyorlar.

Normal de, devlet memuru nasil calisir, kimi yun orer, kimi pc basinda Candy SAGA oynar, kimi elde cep telefonu kiz arkadasiyla keciyi baglamaya ugrasir.

Bunlar surekli ayakta ve hareket halinde oldugu icin, buronun kapisini kapali tutar, garip vatandasin o kapiyi tiklatmasi bir cesaret isidir. Icerden cikanin kime nasil honkurecegi sansa kalmis.

Hani diyorlar ya, ne istediler de vermedik.

Vatandas bir ayricalik istemiyor bunlardan, onlar biliyorlar yandas olma-manin bir bedeli var.

Bir tek konuda vatandas lehine hic mi adim atilmaz 16 senede.

Sadece Avukat odasini, icra dairesinin yanina koy, 1 ATM yerine 4 makine koy, PTT'de 1 kisi yerine 4 memur calistir.

Bunlari ben biliyorum, orayi hergun goren Bas-Savci goruyor, Vali goruyor, Adalet Bakani Mustasari goruyor.

Yuce Allahin izniyle bunlar secimi kaybederse varya, kurban kesecegim.

7. Caddebostan ve Suadiye'de satılık konut fiyatları son iki yılda %25'e varan oranlarda, kira fiyatları %22 oranında düştü - sahibinden.com Emlak Endeksi

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Kentsel dönüşüm projelerinin büyük ölçüde tamamlandığı, İstanbul Anadolu Yakası'nın gözde yerleşim merkezlerinden Caddebostan ve Suadiye'de satılık konut fiyatları son iki yılda yüzde 25'e varan oranlarda gerileme kaydederken, konutların kira fiyatları ise yüzde 22 oranında düştü.

sahibinden.com Emlak Endeksi* 2017 Kasım ayı verilerine göre, iki yıl öncesine oranla Suadiye'de satılık konut fiyatları yüzde 25 oranında düşerek ortalama 1 milyon 316 bin 480 TL'ye geriledi. Kiralık konut fiyatları ise yüzde 22 oranında azaldı ve ortalama 3 bin 416 TL oldu. Caddebostan'da ise 2 yıl içinde satılık konutların fiyatı yüzde 18,6 düştü ve ortalama 1 milyon 870 bin 784 TL'den alıcı buldu. Caddebostan'da kiralık konut fiyatları da yüzde 14,4 oranında azalarak, ortalama 4 bin 301 TL oldu.

8.  Alıntı Originally Posted by hısım Yazıyı Oku
    bir baska hususu da anlatmadan gecemiyecegim.

Belki adalet bakani okur.

Bu icra dairelerinde calisan devlet memurlari tavirlarini bir gormelisiniz.

Sanirsiniz vatan yunan isgali altinda, bu memurlar da yunan memuru.

Bikmislar birader diyebilirsiniz.

Evet bikmislar ve vatandasa kopek muamelesi yapiyorlar.

Normal de, devlet memuru nasil calisir, kimi yun orer, kimi pc basinda candy saga oynar, kimi elde cep telefonu kiz arkadasiyla keciyi baglamaya ugrasir.

Bunlar surekli ayakta ve hareket halinde oldugu icin, buronun kapisini kapali tutar, garip vatandasin o kapiyi tiklatmasi bir cesaret isidir. ıcerden cikanin kime nasil honkurecegi sansa kalmis.

Hani diyorlar ya, ne istediler de vermedik.

Vatandas bir ayricalik istemiyor bunlardan, onlar biliyorlar yandas olma-manin bir bedeli var.

Bir tek konuda vatandas lehine hic mi adim atilmaz 16 senede.

Sadece avukat odasini, icra dairesinin yanina koy, 1 atm yerine 4 makine koy, ptt'de 1 kisi yerine 4 memur calistir.

Bunlari ben biliyorum, orayi hergun goren bas-savci goruyor, vali goruyor, adalet bakani mustasari goruyor.

Yuce allahin izniyle bunlar secimi kaybederse varya, kurban kesecegim.

çağlayan 31. Icra dairesine gittim. Saat 15:30 mesai 17:00 de bitiyor. şu nolu dosyayı çıkarırmısınız dedim. şöyle bir kafayı kaldırdı. Bu saatte kimse dosyayı bulamaz dedi.istiyorsan dosya şu sırada sen bul dedi.
    Gittim zor bela icra dosyasını çıkardım.dosyayı başka bir memura götürdüm.bunun borcunu söyleyinde adliye içerisinde bankaya yatırayım.çünkü orasının verdiği rakamla yatırıyorsun. Memur yarın gel şimdi hesaplıyamam geç kaldın başka işlerim var dedi.zor bela ikna ettim. Sonra bir baktım pasta dolaşıyor içerde doğum günü kutluyorlar. Rica minnet binbir suratla yaptırdım.yatırdımda geldim. Ordan dosyayı bana bulduruyor. Ben kötü niyetli biri olsam orda başkasnın dosyasını çantama atar giderim kim ne bilecek. Nasıl bir ortam 30 yıl öncenin türkiyesinde kendimi hissettim.binayı yenilesen ne olıcak. Içindeki zihniyet aynı zihniyet.

Sayfa 742/1014 İlkİlk ... 242642692732740741742743744752792842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •