Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
2015 yazında hem kiralık hemde satılıklarda zirve görüldü..
O günden beri de düşüşte..
2.5 senelik mevduat getirisinide koyarsan
2015 de 1M tl verip daire alan ın parası şu anda 2.5 senede 1.25 Milyon olmuş durumda..
Daire fiyatlarıda 750 800 binlere gerilemiş ..
Bu durumda zarar daha da fazla..
Hiç bir şey sonsuza kadar yükselemez..2014 2015 de ev fiyatları yükselirken de bunu bütün emlakçı arkadaşlarıma söyledim hepsi güldüler..
Şimdi hepsi sinek avlıyor..
Birşeyin fiyatı yükseldimi hep yükselecek sanılıyor..
Bilin bakalım şimdi sırada ne var..![]()
Ankara Demetevler'de (su meshur ziplenmis bolge) bizimkilerin oturdugu evin karsisina yaklasik iki sene once dört katli bir bina yapildi. Her katta bir daire var ve en alt kat da dukkan olacak sekilde tasarlanmis.
Fiyatlar ilk yapildiginda 300-340 bin TL arasi degisiyordu katlara gore. Dairelerden sadece birisi satildi. Diger ucu yaklasik 2 senedir bosta duruyor. Gecen sahibinden.com'a baktigimda ilanlari gordum. 340 olan daireyi 320'ye indirmisler. Dolar bazinda oldukca ucuzladi ama ayni sokaktaki yeni binalarda kiralar 1000 TL civarinda. Bakalim muteahhit daha ne kadar dayanacak.
Sn. Thunder'in basina gelenleri okuyunca devlette calistigim gunler aklima geldi. Eskiden mensubu oldugum kurumda doktorlar, docentler dolu oldugu halde o kadar komik/absürt seylerle karsilastim ki, burada anlatilanlari okuyunca, o gunleri animsayip hafif bir tebessum ediyorum. Sonra da derin bir huzun kapliyor icimi.
Yurtdisinda eger bir ucret tahsilati gerekiyorsa ilgili memur manyetik bir karta ne kadar yatirmaniz gerektigi bilgisini giriyor. O karti size verip disardaki makinelerden yatirabileceginizi soyluyor. Karti makineye sokunca, ister nakit, ister kredi kartiyla odemenizi yapiyorsunuz. Makine odeme sonrasi manyetik karti makbuzla birlikte geri veriyor. Sonrasinda memur odemeyi yaptiginizi sistemden gorup, isinize devam ediyor. Posta pulu icin de yine atm benzeri bir makine ile cozebilirsiniz.
Simdi baktim alibaba'da bu isi yapabilecek atm fiyati yaklasik 3-5 bin $ arasi degisiyor (https://turkish.alibaba.com/product-....cc5c27aAjpJm3). Yaptiginiz yatirim kendisini bir seneden kisa surede amorti ediyor. Bir ihaleye cikip vatandasin isini kolaylastirmak bu kadar zor olmamali.
hangi proje burası?
Eski doğu bloku ülkelerinde görülürdü buna benzer yapılar devlet ucuz konut ihtiyacını görmek için şehir dışına bu tarz binalar dikermiş...
Simdi zengin demesek bile orta halli bunları almak için yarışta...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sorunu teşhisiniz doğru ama çözüm öneriniz yanlış
1) avukat odasinin yerini değiştirmek yerine vatandaşa pembe dosyayı verdiği verginin karşılığı olarak devlet verse,
Yada o hakem heyeti kararları vs zaten uyap sistemine yüklense ve siz de e-devletten başvuru yapabilseniz dosya vs gerekmeden?
2) 2 Atm koymak yerine hergün binlerce lira tahsilat yapıyor bi tane pos cihazı alsa direkt kendisi çekse ordan? Paraya memur hiç elini sürmese? Yada eft havale yapsan cepten?
3) pulu mahkemeler hariç kimse kullanmıyor zaten. Posta parasını da harcın içinde tahsil etse çok mu zor?
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri