yandaşlara verilmesi elbette yanlış olur.
burada olayın genel çerçevesini anlamaya çalışıyoruz. bilimsel olarak net bir gerçek var: aşırı ve kontrolsuz kullanım çevre felaketlerine yol açıyor, su kaynaklarını geri dönüşü olmayan kötü noktalara getiriyor.
karar alma mekanizmalarına daha çok katılmaya çalışın. bu adamların bu kadar rahat at koşturmasının nedeni boş kaleye oynamaları.
benim yazdıklarımın bütününe bakarsanız zaten mevcut zihniyetin ne kadar ilkel olduğunu ve ülkeye kötülükleri dokunduğunu yazıyorum.
ancak bizim ellerimiz armut mu topluyor ? neden adamlar kadar panel, toplantı vb düzenlenmiyor. bir tv kanalını bir gün aramıştım, neden muhalefeti daha çok göstermiyorsunuz da durmadan mevcut zihniyetin bakanlarının katıldığı toplantıları yada beyanatlarını yayınlıyorsunuz diye ? adamlarda bana "onların (muhalefet) yayınlanacak fazla etkinlikleri olmuyor" şeklinde olmuştu.
kanalın bu söylediklerinde gerçeklik payı var mı? bence evet. kanallar baskı altında elbette muhalefeti fazla çıkarmamaya çalışır ama merkez medyada sizin sürekli çeşitli konularda toplantı filan yapmanızı uzun süre görmezden gelemez. neticede daha etkin biçimde yapılan talanlara ve yolsuzluklara karşı bilinçlendirme yapmak gerekiyor.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri