hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Mantığı anladım Sn. T/A teşekkürler, benim hisse biraz spekülatif olduğu için teknik konusunda tereddütlerim var o yüzden sormuştum, ama şu da var ki sistem grafiklerine göre işlem yapmış olsaydım ciddi kar yazmış olacaktım, buradaki diğer ikilem elimde malları satsam teknik o şekilde işlermiydi yada tekrar o kadar malı almaya çalışsam nasıl olurdu sorusu
Neyse şimdilik kararım Mart ayına kadar pozisyonu korumak yönünde devam ediyor 12 aylık bilançoyu bir görmek istiyorum![]()
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
İnşaAllah muvaffâk olursunuz...
Spekülatif hisselerde Sistem 'in geç kalacağı veya tuzaklara düşüreceğini her fırsatta söylüuorum. O nedenle hep bu tip kağıtlarda kullanmayın diyorum...
Bahsettiğiniz aynı sıkıntıyı ben defalarca yaşadım. Eğer işlem hacmi yetersiz geliyorsa o hissede işlem yapmak zordur. Daha sonra satmanız gerektiğinde vaktinde satamazsınız. Çok değil daha yakın zamanda bu konudan uzun uzun bahsetmiştim.
Günlük lot miktaının %1-3 'ünden daha fazla elinizde mal varsa tehlikeye davetiye çıkmış oluyor. Meselâ MRDIN 'i örnek vereyim. Ben temettü için aldığımdan sorun yok. Fakat trade için alsaydım elimdeki lotları satabilmek için en az 10 gün işlem hacmini sadece benim yapmam gerekir. Benden başka kimse satmazsa ve her sattığıma alıcı bulabilirsem bu 5-10 günü alır!!!
Bu tamamen risktir; lâkin temettü hisselerinin karakteristiği de budur, maalesef... Hele bir de ADBGR alsaydım herhalalde 3 aydar toplar 1 senede satardım...
Temettü hissesi olmayan ve spekülatif olan hisselerde ise böyle bir durum yıkım demektir!!! Çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Az lotlarla sorun yok ama çok lotlarla sıkıntılı...
3 hafta kadar önce bir hisse yakaladım. Tekniğime tam uyuyordu. Çok fazla değil ama %20-30 bir kârı kısa sürede yapabilecektim. Her zamanki gibi alıma başlayınca duramıyorum. Spek beni bir tarttı ve şöyle aşığaya bir bastı. Tabi ben durur muyum hemen yine aldım. Bu defa desteği de kırdı. Fakat o zamana kadar ben bayağı mal almıştım. Satana kadar çok zorlandım. Altı boş olunca alıcı bulunmuyor. Ufak bir zararla ben satıp çıkınca şimdi yükselişine devam etti... Oysa ben ilk alışımla kalsaydım 1-2 gün düşürür sonra destekten geri dönerdi... Şimdi denemelik dün sattığım IEYHO larımı bu hisseye bağladım. Dursunlar bakalım. Orası alıp unuttuğum küçük çaplı paraları bağladım bir aracı kurum hesabım. Şimdi 4.700 TL civarı bağladım ve orada unutacağım. Zamanında 3.000 TL idi. Şimdi 4.700 oldu. Acaba bu hisse ile 10.000 olur mu?
İşin bu yönleri de var. Bunları akıldan çıkartmamak lâzım...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Hayırlı Günler...
Bol kazançlar ...
Az önce bahsettiğim hissemin olay havada kalmasın diye bugünkü şimdilik perfonmansıyla birlikte görüntüsü...
Ben ilk aldığım gün yükselmeye başlayan hisseyi tekrar aşağı bastıla. DEsteği kırıp düşürmeye devam ettiler...
Eğer dün fazla miktarda almış olsaydım bugün bu hareket yapar mıydı? Hiç sanmıyorum...!!!
Şimdi bugünkü durumu...
Peki Sistem Onay vrmeden neden aldın? diye sorabilirsiniz. Benim için tek kriter Sistem değil. Birçok yönden analiz yapıyorum. Ayrıca Sistemin farklı yorumlanma teknikleri var. Hepsini yeri geldikçe anlatmaya çalışıyorum. Tüm hepsini komplike kullanınca riske girip işlem yapabiliyorum...
![]()
Aslında benim kağıtta kademeler şuan sığ değil ama işine gelirse sığlaştırıyorlar, yani şuan satsam 1 kademe bile düşmez ama bazı zamanlarda tabana kadar yolu açık oluyor
Birde işlemler genelde karşılıklı oluyor yada bana öyle geliyor, arada trade edeyim desem yem olurum diye pek bulaşmıyorum, aldım bekliyorum bakalım ne olacak, şuan vaktim müsait sonuçta onların vakti müsait mi değil mi bilemiyorum![]()
Beklerken düşmediği sürece vakit müsait olsa da düşmeye başladığı zaman hızlı ve sert düşünce dayanması zor oluyor. Ne kadar uzın vade düşünülse de işin içine psikoloji girince işin rengi değişiyor.
Yukarıdaki verdiğim örnekte de ben aynı düşüncelerdeydim. Baktım uğraşmaya değmiyor satıp çıktım...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri