Sayfa 536/630 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586 ... SonSon
Arama sonucu : 5036 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: EMKEL - Emek Elektirk

1.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yarın son günü, emek elektirik daha önce ihaleler almıştı teiaş dan acaba yine alır mı?
    Fikri olan yazsın ihtimal varsa alalım az biraz bizde koyalım portföye.

https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...leleri-basladi
    15 aralıkta teiaş ın trafo alım ihalesi vardı. Ben emek elektrik alır diye çok ümitliydim. Ama maalesef emek elektrik ihaleye girmemiş.
    Nedeni ise ihalede alınacak trafoların emek elektrik in üretim yaptığı trafolardan olmamasıymış.
    MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by intelijansiya Yazıyı Oku
    15 aralıkta teiaş ın trafo alım ihalesi vardı. Ben emek elektrik alır diye çok ümitliydim. Ama maalesef emek elektrik ihaleye girmemiş.
    Nedeni ise ihalede alınacak trafoların emek elektrik in üretim yaptığı trafolardan olmamasıymış.
    Teşekkürler dostum, peki benim attığım likteki ihaleyi alabilir mi yoksa onun kulvarı değil mi?

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Teşekkürler dostum, peki benim attığım likteki ihaleyi alabilir mi yoksa onun kulvarı değil mi?
    Rüzgar emek elektrik in alanına girmiyor. Şu anda en avantajlı oldukları 420kv ve üzerinde olan ürünler. Çünkü bu ürünleri Türkiye'deki pfiffner gibi rakipleri de üretemiyor. (http://www.pfiffner.com.tr)
    Ayrıca Teiaş tan ihale alan diğer taşeronlar da bu ürünü ya emekten yada yurt dışından almak zorunda kalıyor. Ama yurt dışına göre emek elektrik deki fiyatların nakliye, zaman gibi nedenlerle daha uygundur diye düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Yarın son günü, emek elektirik daha önce ihaleler almıştı teiaş dan acaba yine alır mı?
    Fikri olan yazsın ihtimal varsa alalım az biraz bizde koyalım portföye.

https://www.sabah.com.tr/ekonomi/201...leleri-basladi
    Bu ihale emek elektrik konusu değil. Yenilebilir enerji ,Bu adamlar RES veya GES i kurup. gerisini TEİAŞ a bırakıyorlar.İletim hatlarına karışmıyorlar.Ancak anlaşmasında iletim hattı bakım ve onarım yapma varsa , onunda işine TEİAŞ karışmaz. Satın almasını kendi yapar. bizimki bu firmalara indirme ve aktarma trofosu falan verebilir. Teiaş bunun ihalesini ara ara yapıyor. TEİAŞ daha ziyade mevcut hatlara bakım , takviye güçlendirme adına ihale açıyor. Birde yeni iletim hatları için. Yani iletim hatları na olan ihtiyaçlar Emek elektrik konusuna girer. Zaten bugune kadar rüzgar RES ,Güneş paneli GES yani enerji sektörüne girmiş olsaydı. yatırımları tamamlamış kiralar geriye dönmeye başlamış. Piyasa değeride 1 milyar civarı bir şirket olurduk. Adamlar kendilerini geliştirmiyor. Trafoda trafo , ondan zaten bir türlü patlatamadık trafoyu.. bir ara akıllı sayaç işine girmişlerdi sanırım.

5. Emek elektrik bu trafo işi oturmuş. Azalmasıda zor. Hızlı Büyümeside. Bizim bu hisseye yatırım yapmamızdaki amaç sürekli satışı olan bir sektörde USD ye bağlı olarak, birazda pazar büyümesinden cirosu her sene artıyor. Fakat karlılık ve hisse fiyatına yansıyan hiç bir şey yok. Vakdi zamanında 10 USD den bile 1 lot işlem görmüş.Hani nerde şimdi 2 USD ye razıyız. Ama şirket sahipleri, ama yatırımcısının şirkete bakışının olumsuz olması vs nedenler. 1/5 fiyatlarda işlem görüyor. Adamlar zaten iletim hatlarının en önemli ayağı olan trafoyu üretiyor. Akıllı ve büyümeyi düşünseler 1969 dan beri faaliyette şirket enerji sektörüne girememiş. Ayrıca 2000 li yıllarda Bu şirketin ortağı olan Barmek Holding Azerbeycan da değişik yerlerde enerji iletim hatları ihalesine giriyordu, Bütün tedariğini bu emek elektrik yapıyordu. İş bir takım nedenlerden bozulmuş. Barmek holding Azerbeycan ile mahkemelik olmuş. O zamanlar girdiği iletim hatları ihaleleri min 250 mil-400 milyon USD iştiraki barmek holdingin. Sonra yıllar geçmiş bu adamlar bu tip işler yapmamış. Yada artık iletim hatlarını Ülkelerin kendisi yapıyor TEİAŞ gibi, yada işi iletim dağıtım ihalesini alan Enerjisa gibi şirketler kendi yapıyor.Bu bizimki sadece Trafo satıyor bunlara. Kendi büyüyüp enerji dağıtım ihalesine girmeyi düşünmemişler.Zaten öyle bir haber çıksa Trafo o zaman patlar.

6. Bizim en önemli mevzu şu stokda duran 70 milyonluk trafolar satıldımı, faturası kesildimi? Bunların zaten hammadde alımları vs yapılmış, direk paraya dönecek mevzular. 12 aylıkda kendini gösterirmi? Oraya takıldık.Bu büyüklükdeki bir şirket kedi olalı bir kere fare tutsa 15-20 milyon arası kar açıklasa hisse başı 90 kr temettü ederki bizim borsada bu temettü min 11-12 liralık kağıtlarda ancak verir. 1 TL ye yakın temettü. onuda geçtik 70 milyonluk stoğu nakite çevirirken 8-10 milyonluk kar açıklasa buda 40-45 kr temettü eder. Nereden baksan 7-8 liralık kağıt verir bunu.Her şey iki dudaklarının ağzında kafalarına göre kar açıklıyorlar. Bir kere adam gibi kar açıklasalar neler olacak..70 milyonluk hazır stok , ham madde işçilik her şey yapılmış.Bunu satıp faturasını kesip paraya bile çevirirken gerçek karı açıklamamak için , bin bir türlü gider gösterme , takla attırma işine girmeseler, çok farklı şeyler olur.İçimde bir his 40 yılın başıda olsa böyle bir hareket kimsenin beklemediği bir anda yapacaklar.Tamamen histir bu , yatırım tavsiyesi yada bilinen gerçek bir bilgi yok..
    Son düzenleme : kepezmesut; 29-12-2017 saat: 00:09.

7. La bi alyag kadar olupta a geçemedin.

8. bir arkadaşın tavsiyesiyle aldım dün bilanço ya göre baya ucuz kalıyor fakat uzun ve kısa vadeli borçları biraz yüksek fakat piyasa deger bakımından ucuz kalmış hisse de fiyat istikrarı yok eger tahta yapıcı hisse yi düşüşlerde dengeli tutarsa yatırımcı gelir. gerel e kıyasladıgımda bilonço ları hemn hemn aynı gibi 2018 de iyi olcak gibi gözüküyor. bir de temetü ver mesi

yatırım tavsiyesi değildir tamamen görüşlerimdir

Sayfa 536/630 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •