Sayfa 39/142 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon
Arama sonucu : 1129 madde; 305 - 312 arası.

Konu: Metastock la ilgili herşey

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    uufuk abi;

forum.dll ile değişken atayarak explore etmeye örnek bir formül verebilir misiniz?

Yani değişkeni formüle nasıl yerleştireceğim?

BarsSince(FML("X"))<0.20) Örneğinde forum.dll'yi kullanarak X değişkenini kullanarak explorasyon yapmak istiyorum.
    Önce anlaşalım....
    BarsSince(FML("X"))<0.20) ifadesi degişken peryotdur,bunun sonucu kullanılır..

x:= RSI(C,14) ;----->herhangi bir formul..
    vx:=BarsSince(Cross(x ,40 )); -------x in belli şartları asgladıgı peryot degeri..
    ExtFml( "Forum112.MOV",C ,vx ,s ) ; ---->vx degişken peryot sayısına göre hesaplanmış ortalama...
    x;vx
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Önce anlaşalım....

vx:=BarsSince(Cross(x ,40 )); -------x in belli şartları asgladıgı peryot degeri..
    ExtFml( "Forum112.MOV",C ,vx ,s ) ; ---->vx degişken peryot sayısına göre hesaplanmış ortalama...
    x;vx
    Teşekkür ederim uufuk abi.
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

...............

SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Önce anlaşalım....

x;vx
    Teşekkür ederim uufuk abi.
    Olmuyor uufuk abi, yapamadım.

Bu forum112.dll benim istediğimi tam olarak karşılıyor mu? Emin değilim.

Soruyu daha açık hale getirerek sormak istiyorum.

Diyelim ki cola'ya BarsSince(C<((Mov(C,20,E)+2*(Std(C,20)))+ (Mov(C,20,E)-2*(Std(C,20))))/2) formülünü yapıştırdık.

Bu formül, her hisse için değişik bir sonuç verecek. Atıyorum ADEL=12, ADESE=17 ve AFYON=15 sonuçları listelensin.

colb'ye de HHV(H,25) yazdık diyelim. Ama 25 yazarsak ADEL, ADESE ve AFYON için hep 25 değerini hesaplayacak. Öyle bir şey yapalım ki; HHV hesaplanırken ADEL için HHV(H,12), ADESE için HHV(H,17) ve AFYON için HHV(H,15)'i otomatik hesaplasın. Yani HHV leri tek tek girmeyelim. Her hisse için değeri kendisi bulup hesaplasın istiyorum Bu mümkün müdür?
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Olmuyor uufuk abi, yapamadım.

Bu forum112.dll benim istediğimi tam olarak karşılıyor mu? Emin değilim.

Soruyu daha açık hale getirerek sormak istiyorum.

Diyelim ki cola'ya BarsSince(C<((Mov(C,20,E)+2*(Std(C,20)))+ (Mov(C,20,E)-2*(Std(C,20))))/2) formülünü yapıştırdık.

Bu formül, her hisse için değişik bir sonuç verecek. Atıyorum ADEL=12, ADESE=17 ve AFYON=15 sonuçları listelensin.

colb'ye de HHV(H,25) yazdık diyelim. Ama 25 yazarsak ADEL, ADESE ve AFYON için hep 25 değerini hesaplayacak. Öyle bir şey yapalım ki; HHV hesaplanırken ADEL için HHV(H,12), ADESE için HHV(H,17) ve AFYON için HHV(H,15)'i otomatik hesaplasın. Yani HHV leri tek tek girmeyelim. Her hisse için değeri kendisi bulup hesaplasın istiyorum Bu mümkün müdür?
    Bu şekilde deneyeceksin..

Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

Bu şekilde deneyeceksin..

uufuk abi;

Tam anlamıyla benim istediğimi karşılıyor. Beni büyük bir yükten kurtardınız. Emeğinize sağlık. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Saygılarımla abi.

7. METASTOCK 8 kullanıyorum.
    bir grafik açtığımda grafiği sadece günlük,haftalık,aylık,yıllık şeklinde görebiliyorum.
    MSDOWNLOADER ile saatlik seanslık ve 5 dakikalık veri indiriyorum.
    METASTOCK ta grafiği saatlik seanslık görebiliyormuyuz, görebiliyorsak ne yapmalıyım.
    Hayatta en önemli şey, çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymaktır.

8. METASTOCK un 12 ve üstü versiyonlarını bulabilirmiyim, nerede bulabilirim.
    METASTOCK 8 Windows 10 da çalışmıyor.
    Hayatta en önemli şey, çok şeye sahip olmak değil en az şeye ihtiyaç duymaktır.

Sayfa 39/142 İlkİlk ... 2937383940414989139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •